banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Şanlıurfalı çocuklar İspanya’yı fethedecek

İspanya’nın Barcelona şehrinde 14-18 Ekim ayında yapılacak olan Costa Brava turnuvasına katılmak için Şanlıurfa’da U-12 yaş grubu çocuklardan oluşan futbol takımı kurma çalışmaları için start verildi.

İki yıl önce Erzurum’da valilik yapan şimdiki Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in destekleriyle Şanlıurfa’da seçmeler için hazırlıklarına başlayan Anadolu Spor Akademisi Projesi, daha önce Hakkari, Ağrı, Muş, Erzurum ve sonra Van’da kurduğu takımlarla yurt dışındaki başarılarla adından söz ettirmişti.

Bu kez İspanya’dan mutlak şampiyonluk parolasıyla yola çıkan Anadolu Spor Akademisi Projesi Şanlurfa’da hazırlıklarını sürdürüyor. Uluslararası Erzurum kupası (International Erzurum Cup )Koordinatörlüğünüde yapan Nazım Saraçoğlu, Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü antrenörlerinden Mustafa Abak’a seçmeler yapabilmesi için gerekli yetkiyi verdi.

Mustafa Abak  koordinatörlüğünde Şanlıurfa’da ilçe ilçe gezerek yetenek avına çıkan ASA antrenörleri bayram sonrasında takımı belirlemeyi düşünüyor.

 

SARAÇOĞLU; ŞAMPİYON OLACAĞIMIZA İNANCIMIZ  TAM

Doğu ve Güneydoğu’ya hayat verecek olan Anadolu Spor Akademisi (ASA)  Projesi kapsamında İspanya’ya gidecek olan futbol takımının seçmeleri ASA’a teknik kadrosu gözetiminde yapılacak. Türkiye’yi İspanya’da temsil etmek ve Şanlıurfa’nın gururu olmak için seçmelere katılacak ASA Şanlıurfa Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, Teknik sorumlu Mustafa ABAK ve Genel Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz gözetiminde seçmelere bayramdan sonra başlanacak.

Anadolu Spor Akademisi’nin (ASA) 14-18 Ekim tarihler arasında İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlenecek “Costa Brava” futbol turnuvasına Şanlıurfa’dan götüreceği takımın kurulması için hazırlıklar son hızıyla devam ediyor.

Bayramdan sonra İlçelerde yapılacak seçmelerin ardından Şanlıurfa merkezde seçmeler Her hafta Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri 17.00’de 11 Nisan Stadında yapılacak. Seçmelere 2001 ve daha küçük doğumlu sporcular katılabilecek.

Şanlıurfa Valiliğinin destekleriyle kurmaya başladığı takımın şehrin adını dünyaya duyuracağına inandığını kaydeden Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, ''Bir inançla çıktığımız yolda ilk önce Ağrılı minikler ülkemize başarılar getirdi, sonra Hakkari, Muş, Erzurum, Van derken birde baktık ki, bugün Şanlıurfalı minikler bizlere aynı duyguları yaşatacak. Henüz turnuvaya gitmedik ama gördüğümüz kadarıyla sayın valimiz Celalettin Güvencin bizlere büyük destekleri ve Spor Toto Başkanlığımızın katkıları ile 2011’de Erzurumlu miniklerle namaglup 3.olarak tamamladığımız turnuvada, Şanlıurfalı çocuklarımızla şampiyon olacağımızın inancındayım.'' diye konuştu.

 

VALİ GÜVENǒTEN TAM DESTEK

ASA’nın seçmeler ve turnuva süresince tüm desteği vereceklerinin altını çizen Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, “ASA’nın önceki başarılarını görmezden gelemeyiz. Şanlıurfa’da da kuracakları takımla İspanya’dan başarıyla döneceklerini düşünüyoruz. Herkes için spor parolasıyla bu organizasyonun başarı getireceğine inancım tam. Şanlıurfa Valiliği olarak ASA’ya desteklerimizi esirgemeyeceğiz. Çocuklarımızın getirecekleri başarının adı ne olursa olsun onlar yürekleriyle gittikleri turnuvada Türkiye’yi ve Şanlıurfa’yı en iyi şekilde temsil edeceklerdir.” diye konuştu.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.