banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Şanlıurfa'da okul bahçeleri semt sahalarına dönüştü

İlk olarak Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulunda yapılan Çok Amaçlı Semt Sahasının açılış törenine katılan Vali Güvenç, açılıştan önce yaptığı konuşmada; yapılan spor alanlarında gençlerin ve çocukların sportif faaliyetler içerisinde yer alarak toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabileceklerini ifade etti. Vali Güvenç şöyle devam etti: “Ben öncelikle çocuklarını her türlü zorluğa rağmen okula getiren, bir sezon boyunca takip eden bugün de yanımızda olan tüm anne ve babalara teşekkür ediyorum. Ayrıca fedakârca Türkiye’nin dört bir yanından Maraş’ından, Adana’sından, Manisa’sından gelip siz değerli yavrularımıza hizmet eden annelik yapan, babalık yapan, kardeşlik yapan sevgili öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum. En büyük alkışı da okuluna gelen tertemiz ders çalışan; anne ve babasını, öğretmenlerini üzmeyen, kitap okuyan, spor yapan, kavga etmeyen siz güzel çocuklarımızı alkışlıyoruz. İnşallah hep beraber sizleri okutacağız. Okuyacaksınız güzel insanlar olacaksınız, annelere, babalara, güzel Urfa’mıza, Türkiye’mize güzel hizmetler yapacaksınız”.

 

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise, “İnşallah bütün okullarımız böyle eserlerle, oyun alanlarıyla donatılmış olur. Burada hafta sonunda futbol, voleybol, basketbol, badminton, tenis kursları verilmektedir. Öğrencilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. İlci projelere verdiği destekten dolayı Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’e bir teşekkür plaketi takdim etti.

Yapılan Semt sahasının açılışıyla birlikte sahada öğrencilerle birlikte basketbol atışı yapan Vali Güvenç çocuklara; “Eminim ki aranızdan geleceğin yıldız sporcuları çıkacaktır. Yeter ki siz gayretli olun, bizler sizlere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

 

Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulundaki programın ardından Merkeze bağlı Küçükhan Köyüne geçen Vali Güvenç, “Küçükhan’ın Umutları Sporla Büyüsün” adıyla yürütülen proje kapsamında yapılan semt sahası ve oyun grubunun açılışını gerçekleştirdi. Okul öğrencileri tarafından hazırlanan gösterileri izleyen Vali Güvenç, açılıştan önce yine çocuklara ve ailelerine yönelik bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından Vali Güvenç, köyde düzenlenen turnuvalarda başarılı olan öğrencilere kupa ve madalyalarını verdi. Küçükhan’daki öğrencilerle de bir süre basketbol oynayan Vali Güvenç, açılışlara devam etmek üzere köyden ayrıldı.

 

Vali Celalettin Güvenç, Küçükhan Köyündeki açılışın ardından Keçikıran Köyüne geçti.  Keçikıran Köyünde de öğrenciler ve velilerin sevgi gösterileriyle karşılanan Vali Güvenç, artık köylere de bu tür tesisler yapabiliyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. “Bu okullarda okuyan çocuklar lider Türkiye’nin yeni liderleri olacaklar” diyen Vali Güvenç, “Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde olursak, ne kadar dayanışma içerisinde olursak, bu çocuklarımızı ne kadar iyi eğitirsek bilmeliyiz ki gelecekte ülkemiz daha güçlü, daha huzurlu ve daha barış içerisinde olur. Bütün amacımız bizlerin çektiği sıkıntıları çocuklarımızın çekmemesi, çok daha güzel bir ülkede barış ve kardeşlik içerisinde yaşamasıdır. Bu ülkenin bunu başaracak gücü vardır. Bu ülke enerjisini artık düşmanlığa değil, barışa ve kardeşliğe harcamaktadır” dedi.

 

Keçikıranlı öğrencilerle açılışı yapılan sahada şampiyon olan takımın sporcularıyla birlikte voleybol oynayan Vali güvenç, ilk servisi yaparak maçı başlattı. Vali Güvenç’in takımının kazandığı maçın ardından Vali Güvenç, beraberindekilerle birlikte Yamaçaltı Köyündeki açılışa katılmak üzere Keçikıran’dan ayrıldı.

 

Son olarak Yamaçaltı Köyüne gelen Vali Celalettin Güvenç, Yamaçaltı İlköğretim Okulu bahçesinde inşa edilen saha ve çocuk parkının açılışlarını gerçekleştirdi. Yamaçaltı köyünün şampiyonları da yine ödüllerini Vali Celalettin Güvenç’ten alarak şampiyonluk sevinçlerini bir kez daha yaşadılar.

 

Şanlıurfa Valiliği koordinasyonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen projelerde Dr. Cavit Özyeğin İlköğretim Okulunda yapılan semt sahası 115 bin 470 TL, Küçükhan Köyü İlköğretim Okulu semt sahası ve oyun grubu 120 bin 360 TL, Keçikıran Köyü İlköğretim Okulu semt sahası 79 bin 300 TL ve Yamaçaltı Köyü İlköğretim Okulu semt sahası ve çocuk parkı ise 86 bin 860 TL maliyetle yapıldı.

 

Okullarda yapılan sahaların ve oyun alanlarının açılış programlarında Vali Celalettin Güvenç’e; Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, SODES yetkilileri, öğretmen, öğrenci ve veliler eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.