banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Şanlıurfa Spor Dallarında Türkiye İle Yarışacak.


Harran Fm’in bu haftaki konuğu Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız oldu. Spor dallarında 2012 yılında çok sayıda projenin hayata geçirileceğini belirten Yıldız “Göreve geldiğimizden bu yana Sayın Valimiz Celalettin Güvenç ve Sayın Bakanımız Faruk Çelik’ten aldığımız destekle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda ilk olarak GAP Arena Stadyumu çevre düzenlemesi ve çim bakımının yanı sıra amatörlerimizin rahatça spor yapma ve spor faaliyetlerini başarıyla sürdürmeleri için bir takım projeler hayata geçirdik bunlardan biri Arena Stadyumu arkasında faaliyete soktuğumuz sentetik çim saha bunun yanı sıra Atatürk Spor salonunu salon sporlarına yakışır bir şekilde yeniledik. Şu anda bu salonda başta Basketbol, Güreş, Hentbol ve Voleybol vb sporlar müsabaka halinde yapılmakta ayrıca bu salonumuzu müsabakalardan arta kalan zamanlarda halkımızın hizmetine açtık dedi.

2012 yılında sadece Şanlıurfa ‘da spor faaliyetlerini sürdürmediklerini belirten Yıldız “Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın “Türkiye’de gençlik ve spor hizmetlerine yönelik adımlarımızı daha da hızlandırma gayreti adına Gençlik Spor Bakanlığımızın bağlı kuruluşlarınca ilimize 2011 yılında Merkez Spor Salonu için 12 milyon 410 bin 993 TL, Siverek Gençlik Merkezi için 1 milyon 940 bin 318 TL, Viranşehir Spor salonu bakım-onarımı için 40 bin TL, Viranşehir sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 215 bin TL, Viranşehir Gençlik Merkezi için 350 bin TL, Ceylanpınar sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 100 bin TL, Hilvan sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 100 bin TL, Halfeti sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 125 bin TL, Suruç spor salonu onarımı için 20 bin TL, Siverek spor salonu onarımı için 200 bin TL, Yüzme havuzu bakım ve onarımı için 50 bin TL, Akçakale sentetik çim yüzeyli futbol sahası için 90 bin TL olmak üzere toplam 15 milyon 641 bin 311 TL ödenekle toplam 4,5 Trilyon ödenek ayrıldığını belirtti.

Şanlıurfa’da her yıl olduğu gibi çeşitli dallarda gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve spor bilinici aşılatmak için çeşitli spor müsabakaları düzenleyeceklerini belirten Yıldız “Bu amaçla streetbool ( sokak basketbolu ) müsabakaları düzenleyeceğiz gençlerimizi bu tür etkinliklerle bir araya getirerek hem kaynaşmalarını sağlayacak hemde spor bilinicini aşılatacağız dedi.

Protokol Krizlerini bir daha yaşatmayacağız.

Geçtiğimiz günlerde GAP Arena stadyumunda protokol tribününde istenmeyen olayların çıktığını da sözlerine ekleyen Yıldız inşallah bu tür sıkıntıları bir daha yaşamayacağız diye konuştu.

Sahamızı ASKF’nin ısrarı üzerine hizmete açtık.

Geçtiğimiz günlerde bir basın yayın organında yer alan Futbolcular Formalarını Saha Dışında Giydiler haberine üzüldüklerini belirten Yıldız yeni açılan mevcut sahanın tabiî ki eksikleri olabilir. Aslında böyle bir sıkıntı yoktu. Yeni açılan mevcut sahanın tabiî ki eksikleri olabilir. Biz bu sahayı ASKF’nin ısrarları üzerinde hizmete soktuk inşallah bir daha böyle bir sıkıntı olmayacaktır dedi.
2012 yılında spor faaliyetlerinde çığır açacaklarını belirten Yıldız Şanlıurfa spor sever hemşerilerimiz bizlere güvensinler.Biz onlara hizmet etemek için buradayız dedi.Programın sonunda Genel Müdür İ.Halil Aslan Yıldız’a ziyaret anısına plaket verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.