banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri

Şanlıurfa İzcilikle Tanışıyor projesi



Kulüp merkezinde proje hakkında açıklamalarda bulunan Coşanlar Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Yönetim Kurulu üyesi ve Proje Koordinatörü Halil Kardaş, hedef kitlelerinin gençler oluğunu belirterek, Şanlıurfa’da genç nüfus yoğunluğunun fazla olmasından dolayı bu potansiyeli değerlendirme amacında olduklarını kaydetti.

Konuşmasını sürdüren Kardaş, “Şanlıurfa`da 7-18 yaş arası 100 erkek çocuk izcilik ve spor çalışmaları ile liderlik özelliklerini benimsemiş, kendilerinin ve Türkiye’nin geleceğinde söz sahibi, yaratıcı, yenilikçi, girişimci, özgüveni yüksek, doğaya saygıyı esas almış, yerel ve ulusal düzeylerdeki karar, süreç ve mekanizmalara katılan ve sosyal hayatın her alanına etkin katılımlarını artırmak ve bu şekilde toplumda söz sahibi birer genç lider olarak yetişmeleri için bu proje hazırlanmış ve Gençlik ve Spor Bakanlığımızca desteklenmeye değer bulunmuştur” dedi.



Proje Koordinatörü KARDAŞ, “İlimiz genç nüfus bakımından Türkiye`nin önde gelen illerindendir. Özellikle kırsal kesimin eğitim düzeyinin düşük olması ve çağımızın olumsuz rol modelleriyle ve kötü alışkanlıkları gençlerde şiddete ve suça yönelmelerini artırmaktayken toplumdaysa duyarsızlaşmaya ve bilinçsizleşmeye doğru giden bir meyil var. Ayrıca gençliğin, toplumsal kaygı ile kariyer ve başarı beklentisinde özgüven eksikliği yaşadığı yapılan araştırmalarda ortaya çıkmıştır. Gençliğin kötü alışkanlıklardan korunması, milli ve manevi değerlerine bağlığının artırılması, bilinçlendirilmesi ve rehberlik edilmesi gerekmektedir” dedi.

Projede gerçekleştirilecek olan kapalı ve açık alan izcilik çalışmaları ile Gençlik ve Spor Bakanlığı 2012 yılı Gençlik Projeleri Destek Programı hedefleri ile örtüştüğünü belirten Proje Koordinatörü Kardaş, Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi, potansiyellerini gerçekleştirmelerine imkân sağlanması, Gençler arasında, ortak bir amaç etrafında birlikte çalışmanın ve hoşgörünün teşvik edilmesi, ulusal ve yerel düzeydeki karar alma ve uygulama süreçleri ile sosyal hayatın her alanına etkin katılımının teşvik edilmesi, Gençlerin aileleriyle ve toplumla iletişimlerinin daha sağlıklı hale getirilmesi, özgüvenlerinin, duyarlılıklarının ve yaşadıkları topluma aidiyet duygularının geliştirilmesi gibi hedefleri önemsediklerini ifade etti.

Projenin uygulanmasında ortak yürütücü ve danışman olarak görev yapan Türkiye İzcilik Federasyonu Şanlıurfa İzcilik İl Temsilcisi İbrahim SABUNCU ise , proje kapsamında Şanlıurfa`daki gençlere, alanında yeterli eğitimi almış izci liderleri vasıtası ile izcilik çalışmaları yapılarak yüzyılımızın olumsuz koşulları altında, bir anlamda dezavantajlı duruma gelen gençlerin; kendini ifade edebilen, vizyonu yüksek, sorumluluk duygusu hissedebilen, liderlik vasıflarını içselleştirmiş kişiler haline geleceğini ifade etti.

Projemize desteklerini esirgemeyen başta Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Suat Kılıç’a, Bakanlık yetkililerine, izci velilerimize, izci liderlerimize ve tüm izcilerimize şükranlarımı sunarız.

Proje Kapsamında Yapılacak Faaliyetler Aşağıda Çıkarılmıştır;

A. Kapalı alan eğitim çalışmaları: 18 Haftalık bir zaman dilimini kapsamaktadır. Her hafta uygulanacak olan bu eğitimlerde izcilik and ve türesi, temel izcilik bilgileri, karakter eğitimi, milli ve manevi değerler eğitimi uygulamalı olarak izci liderleri tarafından verilecektir.

B. Açık Alan Çalışmaları: 7 Haftalık bir zaman dilimini kapsamaktadır.

Ağaç Dikme Bayramı: Mart ayında gerçekleştirilecektir.

Doğa Yürüyüşü ve Doğa Tırmanışı: Mart ayında gerçekleştirilecektir.

Tarih ve Kültür Gezileri: İlimizin tarihi ve kültürsel bölgelerinden Birecik ve Harran`a yapılacak geziler Ekim ve Kasım aylarında gerçekleştirilecektir.

Yaz Kampı: Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilecek ve 4-5 gün sürecektir.

Çanakkale Milli Bilinç Kampı: Nisan ayında gerçekleşecek ve 4-5 gün sürecektir.

Piknikler: Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleştirilecek piknikler günübirlik olarak gerçekleştirilecektir.

Kulüp Kampı: Pansiyonlu bir okulda ve ara tatilde 4-5 günlük bir Ara Tatil Kulüp Kampı gerçekleştirilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.