banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Şanlıurfa Büyükşehir Güneydoğu'da ilki Gerçekleştiriyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Güneydoğu'da ilk olan Şanlıurfa Tenis Dünyası’nın inşaat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Her ilçede semt sahaları ve spor kompleksleri yaparak gençleri sporla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, bu kez Güneydoğu'da bir ilk olan ve 2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan Tenis Dünyası projesi ile Şanlıurfa'nın teniste söz sahibi olmasını hedefliyor.

İnşaatı hızla yükselmeye devam eden Şanlıurfa Tenis Dünyasında incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın Ulusal ve uluslararası tenis turnuvalarına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Yaptığı açıklamada Tenis Oyun Dünyası'nın Büyükşehir Belediyesi'nin en kapsamlı projelerinden biri olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Tenis Oyun Dünyası Şanlıurfa'mızı sosyal anlamda geliştirecek bir projedir. İçerisinde okuma salonları, spor salonları, tenis kortları, kütüphane, dinlenme salonları ile restoran yer aldığı sosyal anlamda her türlü imkanın sağlandığı çok amaçlı bir projedir. Oyun alanında 4 açık 2 kapalı tenis kortu yer alacaktır. Tenis Federasyonu anlamında gerek bölgede gerek ülkemizde en kapsamlı tenis organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek kapasitede bir projedir. Proje Şanlıurfa adına büyük ve kapsamlı bir projedir. Büyükşehir Belediyesi adına yakışır projelere imza atmaya devam ediyor. 2018 yılı Şanlıurfa için devasa projelerin açılış yılı olacaktır. Bizler Büyükşehir Belediyesi kadroları olarak böyle bir projeyi Şanlıurfa'ya kazandırdığımız için kendimizi çok mutlu hissediyoruz. Şanlıurfa'yı, Şanlıurfalı kardeşlerimizi seviyoruz onların emrinde ve kendimizi Şanlıurfalı kardeşlerimize vakfetme anlayışı ile hareket ediyoruz.  Her şey Şanlıurfa için, bu projeler Şanlıurfa'yı güzel bir noktaya getirecek ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş şehirleri arasında yer alacak" diye konuştu.

Güneydoğu'da bir ilk olan Tenis Dünyası projesi ile Büyükşehir Belediyesi, tenise gönül vermiş öğrencilerin hayalini gerçekleştirdiğini belirten Lisanslı Tenisçi Gülistan Hurma, "Tenise 8 yaşında başladım. Daha önceden tenisle uğraşmıyordum. Diğer sporlardan farklı olduğunu gördüm. Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile kendimi geliştirdim. Adana'da birinciliğim, İstanbul'da ikinciliğim, Doğu İlleri şampiyonasında ikinciliğim, okullar arasında Türkiye altıncısı oldum. Tenis Dünyası'nın açılması bizim için çok gurur verici, çok heyecanlıyız. Bu hayalimizi gerçekleştirdiği için, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye çok teşekkür ederim" dedi. 

Şanlıurfa'yı tenis şehri yapmaya ve milli sporcular çıkarmaya çalışacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediyesi'nin Lisanslı Tenis Sporcularından Emine Çiftçi, "Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin verdiği destekle Tenis Dünyası açılacak. Tenis Dünyası ile milli takıma sporcular yetiştirmeyi, on binlerce çocuğu tenisle tanıştırmayı istiyoruz. Şanlıurfa'yı tenis şehri yapmaya ve milli sporcular çıkarmaya çalışacağız" şeklinde konuştu. 

Ayrıca Şanlıurfa Tenis Dünyası bittiğinde bin 600 metrekarelik bir adet kapalı tenis sahası, 2 bin 195 metrekarelik 2 adet açık tenis sahası, 325 metrekarelik antrenman ve çalışma sahası, 310 metrekarelik çocuk oyun salonu, 3 bin metrelik koşu parkuru, iki kafeterya ve kütüphanesi ile toplamda 15 bin 460 metrelik bir alanı kapsayacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.