banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Samsundan kürtçe maç yayınına tepki

Bank Asya 1. Ligi takımlarından Samsunsporun yarın oynayacağı Adanaspor maçının TRTnin Kürtçe kanalı TRT Şeşten yayınlacak olması tepkilere neden oldu.

 Samsunspor Basın Sözcüsü Haluk Tan, TRTnin tavrını anlayamadıklarını söylerken, TRT Şeş Koordinatörü Fetuhllah Kırşan, maçın aynı anda iki kanalda birden Türkçe ve Kürtçe yayınlanacağını belirtti.

19 Mayıs Stadında oynanacak Samsunspor - Adanaspor maçının TRT Şeşten Kürtçe olarak yayınlanacak olmasına Samsunspor yönetiminden tepki geldi.

Kulübün Basın Sözcüsü Haluk Tan, bunun anlaşılır bir durum olmadığını belirterek, federasyon nezdinde ve siyasi olarak tepkilerini dile getirip, maçın TRTnin başka bir kanalında yayınlanmasını istediklerini kaydetti.

Tan TRT yönetiminin Samsunspor maçını TRT Şeşe vermesi gayriciddi bir durum. Diyarbakırspor maçlarını yayınlamalarını anlıyoruz. Ancak Samsunspor - Adanaspor maçını yayınlamalarını anlamakta zorlanıyoruz. Biri Karadeniz, diğeri Akdeniz takımı. Maçın başka bir kanala alınacağına inanıyoruz dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Fatih Öztürk de, girişimler sonucu konunun çözüldüğünü savunarak Gerekli görüşmeleri yaptık. Bir sıkıntı yok. Samsunspor - Adanaspor maçı TRT 1 veya TRT 3ten yayınlanacak diye konuştu.

İptal yok, ortak yayın var
Ancak Kırşan, Öztürkten farklı olarak, maçın TRT Şeşten alınmadığını, aynı anda TRT Haber kanalından da Türkçe yayınlanacağını dile getirdi. Güneydoğu dışındaki kentlerin maçlarının TRT Şeşten yayınlanmasının, kanalın Güneydoğu ile özdeşleşmesinin önüne geçmek için alınmış bir karar olduğunu vurgulayan Kırşan, tepkiler üzerine maçın TRT Haber ile birlikte yayınlanacağını, bundan sonra da TRT Şeş üzerinden yapılacak yayınlarda bu yolun izleneceğini söyledi.

Açıklamalarda bulunan Kırşan şöyle konuştu:

 Bu sezon başlayınca federasyonla yapılan sözleşme 3 - 4 maçın değişik kanallarda canlı yayınına imkan veriyordu. Bunlardan birinin TRT Şeşte yayınlanmasına karar verdik. Daha çok bölge illerinin takımlarının maçlarını yayınladık. Özellikle buraları vermeye çalışıyoruz. Samsunda bir hassasiyet oluştu. Biz de bu hassasiyeti dikkate aldık. İsteyen vatandaşlarımız Kürtçe, isteyen vatandaşımız Türkçe izleyecek. Daha önce de yine Samsunun bir maçıydı sanırım; onu verdik. Buradaki hassasiyet şu; Samsunlu Kürtçe bilmeyen binlerce insanımız var. Onların haklı taleplerini gözönünde bulundurarak yeniden değerlendirme yapıp TRT Haberde yayın kararı aldık.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.