banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Saha Kapatma Cezasına Urfaspor'dan Tepki!

Şanlıurfaspor Kulüb'ünden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi; Sezon başından beri takımımıza yapılan büyük haksızlıklar nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.
Sezon başında ciddi maliyetlere katlanarak yapmış olduğumuz transferler ve yatırımlar ile Türk Futboluna katkı sağlamayı amaçlayan kulübümüz bariz hakem hatalarına maruz kalmış bu hatalar futbolcularımızın motivasyon kaybına neden olmuştur.
İkinci devreye başlarken iddiamızın devamı amacı ile yeni transferler yapılmış, yeni tesislere taşınılmış, ancak nedeni iyi niyet ile izah edilemeyecek saha içi ve saha dışı sonuçlar ile karşılaşılmıştır. Tek tek tüm maçlarımızı ele almadan son iki maçımıza dikkat çekmek istiyoruz.  
Önceki hafta Kendi evimizde oynadığımız ve 2-0 yenildiğimiz Manisaspor maçında 11. ve 27. Dakikalarda gördüğümüz iki kırmızı kart ve penaltı kararlarının tartışmaya mahal vermeyecek derecede hatalı olduğu futbol otoriterlerince kabul edilmiştir. Bu dakikalardan sonra ise Hakemin kontrolü kaybetmesi ve sürekli takımımız aleyhine kararlar vermesine rağmen herhangi bir saha olayları yaşanmamış ancak Federasyonca takımımıza anlamsızca 26.000 TL para cezası verilmiştir.
Bu maçtan bir sonraki yani geçtiğimiz Pazar günü deplasmanda oynadığımız ve bu kez 2-0 galip geldiğimiz Kahramanmaraşspor maçında yaşanan tribün olaylarından dolayı Şanlıurfaspor’a 1 maç seyircisiz oynama ve 52.000 TL para cezası verilmiştir. Cezanın mağdur olan takımımıza verilmesi yanında maçın oynanmasına bir gün kala gece yarısına doğru açıklanması manidardır.
Ulusal basına konu olan Irkçı tezahürat ve taraftarlarımızın maruz kaldığı saldırılar neticesinde yedi taraftarımız yaralanmış, araçlar tahrip olmuş, taraftarlarımız ve takım otobüsümüz saatlerce emniyet müdürlüğü bahçesinde bekletilmiştir. Bütün bunlar ortada iken rakip takımın yaptıkları eylemlere göre cüzi bir para cezası ile cezalandırılmasının mükâfat sayılacağı ortadadır.
Yaşanan son olaylar ve aleyhimize verilen cezalar Şehrimizde ve bölgemizde oluşan, Bölgeden bir takımın üst lige çıkması istenmiyor, takımımız üzerinde siyasi oyunlar oynanıyor algısını güçlendirmektedir. Kulüp olarak katılmadığımız ve inanmak istemediğimiz bu algının tersini izahta güçlük çekmekteyiz.
Şanlıurfaspor kulübü olarak TFF’nin ve PFDK’nunŞanlıurfaspor’a karşı yanlı tutumuna dikkat çekerek , bu cezalara bir anlam verememekle birlikte, karşılaşmaların iyice incelenmesini, her kulübe eşit mesafede ve adil olmasını talep ediyoruz.
Müsabaka esnasında, öncesi ve sonrasında ırkçı ve nefret söylemleri devam etmesine rağmen müsabakanın hakemleri ve TFF gözlemcilerinin buna göz yumması bugün Türk futbolunun geldiği noktayı özetler biçimdedir.
Sezon başından bu yana Şanlıurfaspor’a karşıtakınılan taraflı tutumu, verilen ve verilmeyen penaltıları, gösterilen ve gösterilmeyen kartları ve alınan yanlış kararları saymaya cümleler yetmez. Bundan daha vahimi saldırı ve Irkçı söylemlere maruz kaldığımız bir deplasmanda rakibimizden daha fazla ceza aldığımızdır. Şanlıurfasporolarak üzerimize oynanan oyunlara, senaryolara bundan sonra sessiz kalmayacağız.

Tüm dünyanın hassasiyetle üzerinde durduğu Ayrımcılığa ilişkin cezalar Disiplin Talimatnamesinin 41. maddesinde açıkça belirtilmiştir. Canlı yayın da açıkça duyulan ve değerli basınımızın ilk haber olarak duyurduğu ırkçılık ve nefret söylemlerine sessiz kalınmış bu söylemlere muhatap olarak mağdur edilmiş Kulübümüz anlamsız bir şekilde cezalandırılmıştır.
Sporda kayırmacılık ve ayrımcılık yapıldığına, siyasi ve kayırmacı oyunların oynandığına Tüm kamuoyu şahit olmaktadır.
Siyaset üstü bir Sivil Toplum Kuruluşu olan ve rakiplere ev sahipliği konusunda spor kamuoyunda takdir toplayan Şanlıurfaspor siyasi bir çekişmeye alet edilmek istenmektedir. Bunu herkes bilsinki; Şanlıurfaspor hiçbir zaman siyasi hesaplaşmalara prim vermeyecektir. Bu takım Şanlıurfalıların, Şanlıurfa’yı sevenlerin ve tüm Türkiye’nin takımıdır.
TFF’nin çok yanlış gördüğümüz bu karardan bir an evvel vazgeçmesini, her kulübe eşit ve adil olmasını istiyoruz. Aksi takdirde Kulübümüz menfaatleri doğrultusunda ve hukuk kuralları çerçevesinde her türlü girişimleri ve eylemleri yapmaya hazır olduğumuzu tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.