banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Quaresma İstanbul'u salladı! AMA

Bakın yabancı bir futbolcu Beşiktaş'a geldi diye neler oldu? 2 bin insan nasıl olurda bi futbolcunun gelmesini karşılar? Bu gidişatımızın sonu ne olacak? Akl-ı selimle, başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmeliyiz? Bakın "Quaresma" haberine;

Quaresma İstanbul'u salladı!
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yer yerinden oynadı. Beşiktaş'ın yeni transferi Ricardo Quaresma ilgiden ezilme tehlikesi geçirse de büyük ilgiye cevap verdi. 2 bine yakın Siyah-Beyazlı futbolsever, Quaresma'yı tezahüratlar eşliğinde karşıladı. Portekizli, bu sevgiye layık olacağını söyledi.

Beşiktaş'ın uzun uğraşlar sonrasında İnter'den renklerine bağladığı Ricardo Quaresma, İstanbul'a geldi. Portekizli yıldızın saat 15.00'te İstanbul'da inmesi beklenen uçağı yaklaşık 50 dakika rötar yaptı. Uçak, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne gelince dışarıda bekleyen yaklaşık 2 bin taraftarın da heyecanı arttı. Başarılı oyuncuyu görmek ve omuzlarına almak için saatler öncesinden havalimanına koşan Siyah-Beyazlı futbolseverler, bu esnada büyük coşku yaşadı.

Quaresma için tezahüratlar yapan binlerce taraftar, yıldız ismin uçağının iniş yaptığı haberiyle izdihama yol açtı. Ancak Çevik Kuvvet'in kurduğu setle çıkış alanına kimse yaklaştırılmadı. Uzun süren bekleyişin ardından 16.25 sularında apronda görünen Quaresma, bu setin de yıkılmasına sebep oldu. Beşiktaş forması giydiği görülen Quaresma, Futbol Komitesi üyeleri Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile aprondan çıktı. Siyah-Beyazlı taraftarlar Portekizli yıldızı coşkulu bir şekilde karşıladı. Süper yetenek, basın mensubu ve kameraman ordusu arasında kaldı. Quaresma'nın taraftarların arasına karışmaması için güvenlik güçleri büyük bir çaba harcadı. Zaman zaman karmaşa yaşandı. Adeta ilgiden boğulacak duruma gelen, kendisini bekleyen araca uzun süre ulaşamayan Portekizli, zorlukla bindiği aracın kapısından yeni formasıyla el salladı. Quaresma, bu selamıyla büyük alkış aldı. Havalimanı 'Quaresma, Quaresma... Oley, oley, oley' ve 'Beşiktaş' sloganlarıyla yankılandı. Otomobilin kapısı bile zor kapanırken, uzun süren uğraştan sonra Q7, kendisini otele götürecek araçla havalimanından ayrıldı. Sıcağı sıcağına açıklama yapan Quaresma, Beşiktaş'a transfer olmaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Bana gösterilen sevgiye layık olmaya çalışacağım. Buraya her şeyin en iyisini yapmaya geldim, inşallah da bunu başaracağım. Bütün gücümü Beşiktaş için harcayacağım. Şampiyon olmak için her şeyi yapacağız." dedi. Ricardo Quaresma, bugün BJK İnönü Stadı'nda imza atacak. Saat 18.30'daki törene yaklaşık 30 bin taraftarın katılması bekleniyor. 3 yıllık sözleşme imzalayacak Quaresma, ilk yıl 3,5 milyon Euro, ikinci ve üçüncü sezon 3 milyon 750 bin Euro alacak. Toplamdaki 11 milyon Euro'luk rakam, Beşiktaş tarihinde bir futbolcuya verilen en yüksek rakam olacak. Quaresma için İnter'e de 7,3 milyon Euro bonservis bedeli ödenecek.

Q7'nin formaları hazır

Beşiktaş'ın flaş transferi Ricardo Quaresma'nın formaları yoğun çalışmayla hazırlanıyor. Siyah-Beyazlı kulübün Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Aksoy, saat 18.30'da, İnönü'de sözleşme imzalayacak Quaresma'nın ilk 5 bin formasının bugün stattaki Kartal Yuvası'nda yer alacağını kaydetti. Aksoy, "Bunun yanında yine Quaresma temalı 15 bin tişört, şapka ve atkıyı da hazırladık." dedi. Ayrıca Quaresma, bugün İnönü'de Beşiktaş'ın bu sezon giyeceği, Adidas'ın ürettiği beyaz renkli formasının da lansmanını yapacak.

Kombine kart ve loca satışları başlıyor

Beşiktaş'ta, 2010-2011 futbol sezonu kombine kartlar ve locaların satışı, bugün başlayacak. 27 Haziran Pazar gününe kadar eski kart sahiplerine satışların yapılacağı, genel satışların 28 Haziran Pazartesi günü başlayıp 14 Temmuz'da sona ereceği bildirildi. Taraftarların, kombineleri tüm kredi kartlarına 1 peşin ve 4 taksit ile sahip olabilecekleri ifade edildi. Divan Kurulu üyelerinin yüzde 15 indirimli alacağı kombinelerde, KARTALCELL'den faturalı hat alanlara ve numarasını KARTALCELL'e taşıyanlara yüzde 5 indirim uygulanacak. Kombine kart satışlarının, İnönü'deki Kombine Kart Satış Merkezi'nden, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Çağrı Merkezi'nden ve 'www.biletix.com' internet sitesinden yapılacağı belirtildi. Kombinelerin en ucuzu 550, en pahalısı 7 bin 500 lira.

M. Burak Bürkük / Zaman

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.