banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Olga Türkiye'yi övdü..

Beşiktaş Bayan Voleybol Takımı'nın yeni oyuncusu Olga Svenchuk, voleybolda Türkiye'nin özellikle milli takımlar seviyesinde iyi bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.



Ukraynalı 22 yaşındaki pasör çaprazı Olga Svenchuk, Beşiktaş Dergisi'nin ekim ayı sayısında yayımlanan röportajında, voleybola 10 yaşında, boyunun uzunluğunu fark eden okulun bayan antrenörünün yönlendirmesiyle başladığını söyledi. ''Açıkçası o zamanlar voleybolu bilmiyordum ve basketbola benzeyen bir spor olduğunu sanıyordum'' diyen genç oyuncu, Krug Chercassu takımında profesyonel olduğunu anlattı. Svenchuk, daha sonra Dinomo Moskova'ya transfer olduğunu, burada ve Ukrayna'nın Severodonchanka takımlarında şampiyonluk yaşadığını ayrıca Rus takımı Lipeck Stinol'un formasını giydiğini aktardı.



Dinamo Moskova ve Ukrayna Milli Takımı'nda tecrübeli isimlerle oynadığını ifade eden Svenchuk, ''Türkiye voleybolunu takip ediyor muydun?'' şeklindeki soruyu şöyle yanıtladı:

''Türkiye voleybolu hakkında derin bilgilerim yoktu ama Ukrayna Milli Takımı ile Türk Milli Takımı defalarca karşılaştığı için fikrim vardı. Özellikle milli takımlar seviyesinde müthiş bir voleybol potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Artık Türk voleyboluyla tanışacağım ve Türk Milli Takımı'nın pasörü Pelin Çelik ile oynayacağım için de mutluyum.''



-''YABANCILIK ÇEKMİYORUM''-

Türkiye'ye 2-3 kez Ukrayna Milli Takımı'yla, 2-3 kez de tatil yapmaya geldiğini ifade eden Olga Svenchuk, ''Buranın atmosferinden, yemeklerinden, tarihi yapısından hoşlanıyorum. Yabancılık çekmiyorum çünkü takımdaki kızlar bunda çok büyük etken. Bana destek oluyorlar. İstanbul'u, Türkiye'yi, insanları anlatıyorlar. Bu da benim uyum sürecimi aşmama yardımcı oluyor. Hafta içi ağır antrenmanlar yapıyoruz ama hafta sonraları boşuz. O günlerde tarihi yerleri gezmekten hoşlanıyorum'' dedi.



Türkiye'de daha önce oynamış Rus ve Ukraynalı oyuncularla görüştüğünü, Beşiktaş hakkında bilgi aldığını kaydeden Ukraynalı oyuncu, antrenör Bülent Karslıoğlu için ise ''Değişik bir antrenman stili var. Çabukluk üzerine, patlama kuvvetinin sıkça kullanıldığı bir tarzda çalıştırıyor. Oyuncularıyla çok ilgileniyor. Daha önce çalışmadığım karakterde bir antrenör ve bunu çok sevdim'' yorumunu yaptı.



Beşiktaş'ın sağladığı antrenman olanaklarının iyi olduğunu dile getiren Ukraynalı oyuncu, ''Açıkçası Ukrayna'da böyle imkanlarımız pek yok. Orada suyumuzu bile kendimiz getirirdik. Burada her şeyi kulüp sağlıyor ve bizi çok destekliyor'' ifadelerini kullandı.



Ukraynalı oyuncu, Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'ndaki favorisinin ise İtalya olduğunu dile getirdi.



YORUM EKLE
Yorumunuzu eklemek için tıklayınız.
Şu anda ana liglerde oynanan maç yoktur.



Günün tüm canlı sonuçları için tıklayınız.
Ajansspor.com Anket
Sizce, Euro 2012 Avrupa Elemeleri 3. maçında Almanya ile deplasmanda karşılaşacak olan A Milli Takımımız, nasıl bir sonuç alacak?
  • Kazanacak
  • Berabere kalacak
  • Kaybedecek
[Tüm Anketler]   [Anket Sonucu]        
Reklam

Çok Yorumlananlar - 24 Saat

Guti şoku! 132

Beşiktaş'a Trabzonspor maçında sakatlanan Guti'den kötü haber geldi.. İspanyol yıldızın, siyah beyaz



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.