banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Nisan Ayına Fenerbahçe damgasını vurdu

Araştırmada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe ve oyuncusu Emre Belözoğlu ile Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini spor medyasında öne çıkan isimler oldular. İşte araştırmanın detayları…

 

Medya Takip Merkezi’nin raporuna göre, Nisan ayında en çok konuşulan spor kulübü Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertli kulüp, 105 bin 658 adet yazı ve haberle listede ilk sırada yer aldı. Fenerbahçe, ay içinde ezeli rakibi Galatasaray’a deplasmanda 1-0 mağlup olurken, Beşiktaş ile de 1-1 berabere kaldı. Ligin 24. haftasında Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maçta çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen karşılaşmanın kararı açıklandı. Sarı – Lacivertli takımın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi basının ilgisini arttırdığı olaylar arasındaydı. Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’i finalinde ezeli rakibi Galatasaray Odeabank ile karşılaşarak, medyada çıkan haberlerle gündeme geldi. Sarı – Lacivertli ekip, ligin bitimine 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan ederek, Nisan ayında en çok haber olan takım ünvanını kazandı.

 

MTM’nin araştırmasına göre, Nisan ayında en çok haber olan bir diğer takım ise Galatasaray oldu. Sar- Kırmızılı ekip ay boyunca 94 bin 217 adet habere konu olarak listede ikinci oldu. Galatasaray, Nisan ayında Fenerbahçe ile oynadığı derbi mücadelesini 1-0 kazanarak gündemde yer edindi. Galatasaray, Türkiye Federasyonu Etik Kurulu'nun Fenerbahçe derbisindeki hareketi nedeniyle ifadesine başvurmak üzere davet ettiği Felipe Melo'yu görüşmeye göndermemesiyle de gündeme geldi. Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunu şampiyon tamamlayan Fenerbahçe'yi tebrik etmesiyle de haberlere konu oldu. FIBA Kadınlar Avrupa Ligi’i finalinde ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 69-58’lik skorla yenerek kupanın sahibi olan Galatasaray Odeabank, Nisan ayında adından söz ettirdi. Galatasaray Kulübü, şampiyonluk kutlaması yapan bir grup Fenerbahçe taraftarının, Bağdat Caddesi'nde bulunan GS Store mağazasını yağmalamasına sert tepki göstermesiyle de gündemde yer aldı. Galatasaray’ı 64 bin 407 adet haberle Beşiktaş, 38 bin 558 adet haberle de Trabzonspor izledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN SPOR KULÜPLERİ

No

Spor kulübü

Haber adedi

1

Fenerbahçe

105.658

2

Galatasaray

94.271

3

Beşiktaş

61.407

4

Trabzonspor

38.558

5

Bursaspor

32.201

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Nisan 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet sitesinde yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

AZİZ YILDIRIM EN ÇOK HABERE KONU OLAN KULÜP YÖNETİCİSİ OLDU

 

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin araştırmasına göre; Nisan ayında en çok haber olan spor yöneticisi 18 bin 29 adet yazı ve haberle Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Yıldırım, Nisan ayında oynanan Galatasaray derbisi öncesi teknik heyet ve oyuncularını tek tek tebrik ederek uğurlamasıyla gündeme geldi. Aziz Yıldırım, Teknik direktör Ersun Yanal ve bazı futbolcular ile çektirdiği 'selfie' fotoğrafı ile gündemde yer edindi. Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın açıklamalarına yönelik yaptığı sert eleştiri ile de gündeme geldi. Galatasaray Odebank – Fenerbahçe Kadınlar Avrupa Basketbol Ligi finali için Rusya’da bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım,  Galatasaraylı taraftarlar ile yaşadığı tartışma ile haberlere konu oldu. Şike Davası'nda aldığı hapis cezasının onanmasına yaptığı itirazı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından reddedilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, futbolcularla vedalaştı. Yıldırım gözyaşları içinde futbolculara yönelik yaptığı veda konuşması ve bir hatıra fotoğrafı çektirmesiyle Nisan ayında gündeme geldi.

 

MTM’nin araştırmasına göre; Nisan ayında en çok habere konu olan bir diğer spor yöneticisi 11 bin 600 adet yazı ve haberle Galatasaray Başkanı Ünal Aysal oldu. Ünal Aysal, teknik direktör Roberto Mancini hakkında çıkan iddialar ile ilgili açıklama yaparak, İtalyan teknik adamla yola devam edeceklerini dile getirmesiyle gündeme geldi. Aysal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında söylediği sözlerle de Nisan ayına damgasını vurdu. Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, Fatih Altaylı'nın kendisi hakkında bulunduğu söylemler için dava açacağını açıklamasıyla medyada yer aldı. Başkan Ünal Aysal,  2016 yılında başkanlığa tekrar aday olmayacağını hatırlatarak, “Benim planımda Galatasaray 2 sene daha var. 40 yaşında olsaydım, aday olmayı düşünebilirdim ama artık ikinci bir düşünme şansımın olduğunu zannetmiyorum.” sözleriyle de haberlere konu oldu. Aysal’ı 7 bin 289 adet haberle Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman 3 bin 464 adet haberle de Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu takip etti.

 

 

 

 

 

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN KULÜP YÖNETİCİLERİ

No

Kulüp yöneticileri

Haber adedi

1

Aziz Yıldırım

18.029

2

Ünal Aysal

11.600

3

Fikret Orman

7.289

4

İbrahim Hacıosmanoğlu

3.464

5

Erkan Körüstan

2.367

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Nisan 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yaptığı haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

 

ROBERTO MANCINI NİSAN AYINDA DA ZİRVEDE

 

Medya Takip Merkezi (MTM), Nisan ayında en çok konuşulan teknik adamlarını araştırdı. Yazılı, görsel ve elektronik basında çıkan haberlerden elde edilen sonuçlara göre, ayın en çok haber olan teknik adamı Galatasaray’ın İtalyan çalıştırıcısı Roberto Mancini oldu. Mancini ay boyunca 18 bin 524 adet habere konu olarak listede ilk sırada yer aldı. Roberto Mancini, Galatasaray - Fenerbahçe maçında yıldız oyuncu Selçuk İnan ile yaşadığı problemle gündeme geldi. Daha sonra ikili bir araya gelerek aralarındaki sorun çözüldü. Galatasaray'ın teknik direktörü Roberto Mancini ve Ersun Yanal ile birlikte "Çocukların gözünden derbi" isimli resim yarışmasında juri üyesi olmasıyla da medyada yer aldı. Mancini Galatasaray'da alınan kötü sonuçların sorumluluğunun kendisinde olmasını açıklamasıyla gündemde yer edindi. Galatasaray Kadın Basketbol Takımı’nın başarısını kutlayan Mancini, 'Bizden daha iyi bir iş yaptılar. Biz de umarım bir gün Avrupa'da bu kupayı kazanmayı başarırız' sözleriyle medyada konuşuldu. Galatasaray ile Bursaspor arasında oynanan karşılaşmada Burak Yılmaz ile Volkan şen ile tartışmaya başlayınca İtalyan Teknik adam Burak Yılmaz'ı saha kenarına getirerek sakinleştirmeye çalışması Nisan ayı spor gündemine damgasını vurdu.

 

Nisan ayında en çok habere konu olan bir diğer teknik adam ise Fenerbahçe’nin tecrübeli çalıştırıcısı Ersun Yanal oldu. Yanal ay boyunca 11 bin 919 adet habere konu olarak listede ikinci sırada yer edindi. Yanal Nisan ayında oynanan Galatasaray derbisi sonrası hakem kararlarını eleştirerek maçın hakemine yüklenmesiyle gündemde yer aldı.  Ersun Yanal, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve futbolcularla birlikte 'selfie' pozu vermesi medyada konuşuldu. Ersun Yanal Okan Üniversitesi 2013 Spor Ödülleri kapsamında yılın en iyi teknik direktörü seçilmesiyle de haberlere konu oldu. Kariyerinde ilk defa Üç Büyükler'den birini çalıştıran Yanal, Süper Lig'de kariyerinin ilk şampiyonluğunu yaşamasıyla ilgili çıkan haberlerle de spor gündeminde yer edindi. Ersun Yanal’ı sırasıyla  Slaven Bilic ve Hami Mandıralı takip etti.

 

 

 

 

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN TEKNİK DİREKTÖRLER

No

Teknik direktörler

Haber adedi

1

Roberto Mancini

18.524

2

Ersun Yanal

11.919

3

Slaven Bilic

8.390

4

Hami Mandıralı

7.531

5

Fatih Terim

6.512

Veriler, MTM Medya Takip Merkezi tarafından, Nisan 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarına göre derlenmiştir.

 

 

EN ÇOK HABER OLAN OYUNCU EMRE BELÖZOĞLU OLDU

 

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin araştırmasına göre, Nisan ayının en çok haber olan futbolcusu Emre Belözoğlu oldu. Emre Belözoğlu, Galatasaray derbi öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, teknik direktör Ersun Yanal ve oyuncular, Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Dirk Kuyt ile birlikte selfie pozu vermesiyle gündemde yer edindi. Tecrübeli oyuncu ay boyunca 12 bin 63 habere konu olarak listede ilk sırada yer aldı. Yıldız oyuncu, maçtan sonra yaptığı açıklamada yenilginin en büyük sorumlusunun kendisi olduğunu dile getirerek, özür dilemesiyle de haberlere konu oldu. Nisan ayında oynanan Beşiktaş derbisi öncesi kaptan Emre Belözoğlu, yaptığı duygusal konuşma ile gündeme geldi. Başkan Aziz Yıldırım ile birlikte yaptığı konuşmada duygu dolu anlar yaşandı. Fenerbahçeli oyuncu 2010-2011 şampiyonluk madalyasını başkan Aziz Yıldırım'a takdim etmesiyle de haberlere konu oldu. Fenerbahçeli Emre Belözoğlu ve takım arkadaşları Mehmet Topal, Bekir İrtegün ve Alper Potuk ile beraber hastanede tedavi gören çocukları ziyaret etmesiyle de gündemde yer edindi.

 

Nisan ayında en çok konuşan bir diğer futbolcu ise 11 bin 690 adet yazı ve haberle Galalatasaray’ın Brezilyalı oyuncusu Felipe Melo oldu. Melo, Nisan ayında oynanan Fenerbahçe derbisinde Emre Belözoğlu’na yaptığı hareket ile spor gündemine damgasını vurdu. Galatasaray taraftarlarının açtığı ‘Felipe Melo’nun askerleriyiz’ pankartına göndermede bulunan Brezilyalı yıldız Instagram hesabından asker selamı verdiği fotoğrafı paylaşmasıyla da  haberlere konu oldu. Galatasaray'ın Brezilyalı yıldızı Felipe Melo,  moda tasarımcılığı işine girdi.Felipe Melo'nun eşi Roberta ile birlikte yaptığı tasarımlar bir online alışveriş sitesinde satışa çıkarmasıyla gündeme geldi.

 

 

 

 

 

 

 

 

NİSAN AYINDA EN ÇOK KONUŞULAN FUTBOLCULAR

No

Futbolcular

Haber adedi

1

Emre Belezoğlu

12.063

2

Felipe Melo

11.690

3

Didier Drogba

10.847

4

Burak Yılmaz

9.933

5

Moussa Sow

8.819

6

Wesley Sneijder

8.517

7

Arda Turan

8.500

8

Emmanuel Emenike

8.326

9

Dirk Kuyt

7.895

10

Gökhan Töre

7.236

11

Selçuk İnan

6.887

12

Caner Erkin

6.684

13

Manuel Fernandes

6.445

14

Fernando Muslera

6.430

15

Hugo Almeida

6.177

MTM Medya Takip Merkezi’nin, Nisan 2014’de 4 bini aşkın gazete, dergi, TV kanalı ve internet medyasında yapılan haber takibi sonuçlarından derlenmiştir.

 

MTM VERİLERİYLE AYIN DİKKAT ÇEKEN SPOR GELİŞMELERİ:

 

-       Yükselen kur nedeniyle borcun arttığını açıklayan Galatasaray yönetimi, Arena'nın kombine gelirleri ve sermaye artışı ile 9.4 milyon Euro limit aşımını karşılayacağını duyurdu.

-       Finlandiya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın ilk gününde serbest stilde mindere çıkan 3 Türk güreşçiden 65 kilodaki Servet Coşkun gümüş madalya kazandı.

-        Emenike, Sow, Kuyt ve Webo attıkları 41 golle, Avrupa'nın en iyi 10 forvet hattında yer aldı. Attığı gollerle şampiyonluk yarışında en yakın rakibine 13 puan fark atan Fenerbahçe'nin forvet hattı, Avrupa'nın en iyileri arasına da girdi.

-       Fenerbahçe’nin eski kaptanı Brezilyalı Alex de Souza, sezon sonunda futbolu bırakma kararı aldığını açıkladı.

-       Sakaryaspor’un eski teknik direktörü ve Türk futbolunun birçok efsanesinin hocası Ekrem Karaberberoğlu dün toprağa verildi.

 

-       Avrupa Güreş Şampiyonası erkekler serbest stil 125 kiloda Türk güreşçi Taha Akgül, altın madalya kazandı.

 

-       İsrail'de dün başlayan Avrupa Halter Şampiyonası'nda Nurcan Taylan, 2.5 yıllık aranın ardından podyuma bir gümüş ve bir bronzla döndü.

 

-       Teledünya Voleybol Erkekler Süper Kupa Dörtlü Finali'nde mutlu sona Fenerbahçe Grundig'i 3-2 yenen Halkbank ulaştı.

 

-       Süper Lig'i garantileyen İstanbul BŞB'ye 2-1 mağlup olan 1461 Trabzon, küme düştü.

 

-       50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ilk günün galibi Mark Cavendish, 175 kilometrelik EXPO 2016 (Alanya- Kemer) etabını da kazanarak, genel klasmanda liderliğini korudu.

 

-       Final serisinin ilk maçında F.Bahçe Grundig'e yenilen Halkbank, daha sonra üst üste üç maç kazanarak 2013-2014 sezonunun en büyüğü oldu.

 

 

Ayrıntılı bilgi için;

MTM Medya Takip Merkezi      +90 212 442 30 00                                www.medyatakip.com

Ertuğ Batar                              Kurumsal İletişim                                e.batar@medyatakip.com

Duygu Çavdar                          Kurumsal İletişim                               d.cavdar@medyatakip.com

 

 

MTM Hakkında:

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. Geçtiğimiz Haziran ayında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, üyesi olduğu uluslararası medya takip şirketleri federasyonu FIBEP’in diğer üyeleri ile global anlamda iletişimde bulunmaya devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.