banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Müdür Yıldız; Herkesten özür diliyorum

Kentte görev yapan ulusal ve yerel basın mensuplarını sabah kahvaltısında konuk eden Şanlıurfaspor yönetim kurulu üyeleri, birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.

El-Ruha otelde yapılan basın toplantısına Şanlıurfaspor AS Başkanı ve Kulüp sözcüsü Nabi Kırmızı, Futbol şube sorumlusu Feridun Geçgel, İcra kurulu başkanı ve futbol şube sorumlusu Maruf Güneş, Tesis ve idari işler sorumlusu aynı zamanda yönetim kurulu üyeleri Vedat Bucak, Şükrü Yüksel, Kulüp sivil toplum ve proje geliştirme üyeleri Kemal Süt, Süleyman Aksu, Alt yapılardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Ömer Faruk Bahçıvan, Kulüp genel sekreteri Mahmut Saatci, Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Ertuğrul Yıldız, ASKF Başkanı Bahattin Canbeyli, ASKF Genel müdürü Mehmet Aktaşoğlu ve çok sayıda basın mensubu katıldı.


Basın mensuplarına açıklama yapan kulüp AS Başkanı Nabi Kırmızı, Yönetim kurulu olarak bu ligin mevcut şartlarda en iyi kadrosunu kurduklarını ifade ederken, “Şanlıurfaspor’un Süper lige çıkması bence Urfalının kaderini değiştirecektir. Urfaspor-Galatasaray, Urfaspor-Fenerbahçe maçlarını izlesek neler olacağını düşünüyoruz. Şanlıurfaspor bu lige çıktığı 3 sezonunda ilk defa ilk haftayı galibiyet ile bitirdi. Buda bir olumlu bir şeydir bana göre. Asınla çok sık bir araya gelemedik. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Bu basın toplantısına bazı sivil toplum örgütlerinide çağırdık. Bundan sonraki toplantılarımızı, bir kısmı basınımızla, bir kısmı STK Temsilcileri ile, bir kısmı Urfaspor’a geçmişte hizmet etmiş arkadaşlarımız ile, bu bağlamda sizlerinde önerileri varsa önerilerinize dikkate alacağız. Şimdiye kadar bize ulaşıpta Şanlıurfaspor’un menfaatlerinin haricinde cevap almayan hiçbir arkadaşımız olmamıştır” diye konuştu.


“Urfa’da oynamayı heves ediyorduk”
GAP Arena stadının çim sorunu ile ilgili soruyu cevaplayan Kırmızı, İlk maçımızı Urfa’da oynamayı çok heves ediyorduk ama kısmet olmadı. Hiç beklemediğimiz bir durum ile karşı karşıya kaldık. Yeni transferlerimizin seyircimiz önüne çıkmasını çok istedik. Bizim zaten GAP Arena stadı ile ilgili bir çalışmamız var. Tribünlerin yaklaştırılması ile ilgili bir çalışma. Tabi bunlar çok ciddi çalışmalar olduğu için hemen yapılması kolay değil. Zeminimizin durumu ile ilgili konuları zaman zaman Gençlik Spor müdürümüz ile zaman zaman konuşuyoruz.

Bizi üzen bir olayla karşı karşıya kaldık

Şanlıurfa Gençlik hizmetleri ve spor il müdürü Ertuğrul Yıldız ise, hiç beklemedikleri bir olay ile karşı karşıya kaldıklarının altını çizerken, “Bu olay bizleri derinden üzmüştür. Hem Şanlıurfasporumuz hem de bizi çok etkileyen bir olay oldu. Halen neden olduğunu anlamış değiliz. Böyle bir olaya sebebiyet verdiğimiz için üzgünüm. Ortada bir hata var ama hatanın ne olduğu ortaya çıkacak. Özellikle izinde olduğum için bu olay ortaya çıktı. Gençlik ve Spor genel müdürlüğünden gelen heyet gerekli incelemeyi yaptı. Bende burdan Herkesten bu durumdan dolayı özür diliyorum. İnşallah bugünlerde ihale yapılacak ve Orduspor maçına yetiştireceğiz” dedi.
Şanlıurfaspor yönetim kurulunun da bu süreçte kendilerine destek verdiklerini belirten Yıldız, “Bu süreçte olumlu tavırları ile bize destek veren Şanlıurfaspor yönetim kuruluna da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Zemini tamamen kaldırıyoruz
Yıldız, Çarşamba günü ihale yapılacağını vurgularken, “Zemini tamamen kaldıracağız ve rulo çim sererek komple yenileyeceğiz. İnşallah en geç Orduspor maçına çimleri yetiştireceğiz. Ben Urfaspor’un başarısız olmasını isteyen biri değilim. Sıcaklık çimleri etkileyen tek etken değildir. Bu tür sıkıntılar birçok ilimizde oldu. Ama burayı onlarla aynı kefeye koymak istemiyorum. Urfaspor gerçekten inanılmaz transferler yaptı. Gerçekten çok elit bir yönetim kurulu var. Yine çok elit oyuncular aldılar. Bu oyuncuların burada oynamasını isterdik ama olmadı. Burada bir sorun var ve bu durumun sorumlusu da biziz. Burada herkesten özür diliyorum. İnşallah en kısa sürede bunu da çözeceğiz.

“Son saniyeye kadar transfer bitmemiştir”
Kulüp AS Başkanı Nabi Kırmızı, gazetecilerin transfer yapılacak mı sorularına ise, “Şuan bize göre oyuncularımız yeterli. Her zaman söylüyoruz, hep söyleyeceğiz. Urfaspor’da transfer bitmiştir ama son saniyeye kadar transfer bitmemiştir. Aslında bitmiştir, kadromuz iyi bize göre. Kadromuz bu şekliyle bu ligde iş yapar. Ancak bugün akşama kadar Maruf bey bize transfer müjdesi verebilir. Bunu da kopya olarak sizlere söylemek istiyorum. 1 veya 2 oyuncu müjdesi verebilir. Maruf bey her ne kadar buradaysa da telefon görüşmeleri ile çalışmalara devam ediyor. Bugün 1 yada 2 futbolcunun müjdesini verebiliriz. Bu futbolcular olmasa da bizim takımda eksik olduğunu düşünmüyoruz. Yani şu soruyu soruyoruz aslında arkadaşlara, ‘Elazığ’da ki maçta hangi futbolcuyu çıkartırdık, yada yedeklerin hangisini ilk 18’e almazdık ta yeni bir arkadaş getirirdik’. Bu soruyu sorduğumuz zaman zaten anlıyoruz. İnşallah bu sene gurur duyacağımız bir takım olacak.
Banahene ilgili soruya ise Kırmızı, bize sağlık raporu getirmediği için bizde bu transferden vazgeçtik. Bizim için Banahene defteri kapanmıştır.

“PASSOLİG ile ilgili her zaman çalışıyoruz”
Şehir merkezine neden PASSOLİG Gişesi açılmıyor sorusunu cevaplayan Kırmızı, “Bunun PASSOLİG ile ilgili olduğunu belirtirken, “Hiç kimse sanmasın ki biz bu konuda çalışmalar yapmıyoruz. Genel sekreterimiz Mahmut Saatci bu konularda sürekli çalışıyor. Bizde PASSOLİG Kartlarının şehir merkezinde satılması için talepte bulunduk, fakat; yetkililer, Türkiye’nin heryerinde olduğu gibi burada da Stat’ta satabileceklerini bizlere ilettiler” dedi.

“Formalarımızda reklam yok”
Şanlıurfaspor’un şuan itibari ile herhangi bir yerden maddi destek alamadığını vurgulayan Kırmızı, “Adanaspor maçında gördüğünüz gibi formamızda reklam yoktu. Şuan itibari ile hiç biyerden maddi destek alamadık. Tabi bu Şanlıurfaspor’un parasız olduğu ve ekonomik kriz yaşadığı anlamına gelmez. Gerçekten çok güçlü bir yönetimizim var. Bu yönetimizin arkasında da gelecekte bize katkı sağlayacak belediyelerimiz ve bakanımız var. Cümlelerimizi tam anlatalım ki yanlış anlaşılmasın, Şanlıurfaspor’a hiç kimse sahip çıkmıyor diye bişey yok. Ancak bugüne kadar bir gerçek var ki henüz kasamıza para girmedi. Mevcut yönetimin imkanları ile mevcut yönetimin sağladığı krediler ile ekonomik güç ile bugünlere gelindi ve bana göre bu şartlardaki en iyi transferler yapıldı. Şanlıurfaspor 2 sezondur parası olmadığı için bir futbolcuyu alamamazlık yapmadı. Hiçbir futbolcuya para durumundan dolayı bundan vazgeçelim demedik. Hocalarımızın bize sunduğu listenin neredeyse tamamını transfer ettik.

“Bu yönetimden yalan beklemeyin”
AS Başkan Kırmızı, bu yönetimden yaşan beklemeyin diyerek, “Roman futbolcu hakkında açıklamalar yaptı.
Kırmızı, “Gönderilen Romen futbolcu Marius Niculae’nin takıma katkı yapacağına inandığımız için bu arkadaşı getirdik. Rodrigo Tello ile 4.5 sene futbol oynamış biri olarak kendisine inandık. Hocamız Performansını beğenmediği için gönderdik. Bu arkadaş kamp süreci boyunca antrenmanlara katıldı ve kendisine 1 TL bile ödemedik. Tüm masrafları kendi cebinden karşıladılar. Birazda kendine güveniyordu. Benzer bir uygulamada geçen sezon Zenke’de oldu. Biz Zenke’yi alırken, 50 bin Euro’ya getirdik. Zenke kendine o kadar güvendiki gelecek sezon rakamı siz kendiniz verirsiniz dedi bize. Marius Niculae’da giderken, Feridun Geçgel tarafından kendisine 5 bin EURO Ödendi. Kulübün kasasında da çıkımadı bu rakam Feridun beyin kendi cebinden çıkmıştır.Hiç bir futbolcumuz maddi yönden geri yollanmadı. Ama Urfasporumuzunda parasının kıymeti var. Bu anlamda Belediyelerimizden, Bakanlarımızdan STK’lardan ve bazı yerlerden sponsorluklar bekliyoruz. Kimse cebinden para versin demiyoruz” dedi.

“Bütçemiz 12 milyon 500 bin TL”
Şanlıurfaspor’un bütçede beşinci sırada olduğunu açıklayan Futbol şube sorumlusu Maruf Güneş ise, Şanlıurfaspor’un bu seneki bütçesinin PTT 1. Ligde beşinci sırada olduğunu, dördüncü sırada yer alan takım ile Şanlıurfaspor’un arasında 8 milyon TL fark olduğuna dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.