banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Abdülkadir Barut elemanı Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba

Milliler Almanya ile kapışıyor

Euro 2012 elemeleri A Grubunda 2010 Dünya Kupasında üçüncü olan Almanya, eleme grubuna iki galibiyetle başlayan Türkiyeyi ağırlayacak.

Almanyanın liderlik hırsı

2010 Dünya Kupasında kadrosunda büyük bir revizyon yapan Almanya Milli Takımı, Euro 2012 gruplarına da oldukça iyi başlamıştı. Belçika deplasmanından tek golle üç puan çıkaran Panzerler, kötü oynasalar da mücadele güçleriyle sonuca gitmeyi başaran bir takım olduklarını gösterdiler.

Liderliği alarak turnuvaya gitmek isteyen Almanya için Türkiye maçı büyük önem taşıyor. Zira gruptaki en güçlü rakiplerini iç sahada mağlup edemezlerse liderliği tehlikeye sokacaklar. Bu zorlu maç öncesinde forvet hattındaki oyuncuların formsuzluğu göze çarpıyor.

Klose, Podolski ve Gomez kulüplerinde sezona istedikleri gibi bir başlangıç yapamadılar. Orta alanda Khediranın uzun süredir yedek kalmasına Schweinsteigerin sakatlığı eklendi. Ancak her oyuncusu pek çok mevkide oynayabilen Panzerler için bu durum hiç de önemli değil. Genç ve dinamik bir kadroya sahip olan Almanya, Güney Afrikadaki birliğini sahaya yansıtabilirse kendi seyircisi önünde zafere ulaşacaktır.

Hiddink ile çıkışa

2010 Dünya Kupasına gidemeyen Türkiyede bir devrim umuduyla takımın başına Hollandalı modern futbol gurusu Guus Hiddink getirildi. Ancak beklenen devrim bir  türlü gerçekleşmedi ve deneyimli çalıştırıcının seçtiği kadrolar taraftarlardan büyük tepki topladı.

Nuri Şahinin oynamaması, Mehmet Topal ve Volkan Şenin kadroya alınmaması, Kazım gibi sorunlu bir oyuncunun takımda yer alması kamuoyunda homurdanmalara neden oldu. Kazakistan ve Belçika maçlarında alınan galibiyetler bu sesleri biraz sustursa da Hiddinke olan güven derinden sarsıldı.

Almanya maçı öncesinde yaşanan Arda Turan sakatlığı ise moralleri alt üst etti. Çünkü önceki maçlarda Hiddinkin takımı Ardanın üzerine kurmaya çalıştığı açıkça görülüyordu. Ne var ki bu maç Türkiye adına yeni isimlerin sahneye çıkmasını sağlayabilir. Nuri ve Sercan gibi oyuncular takımda yer buldukları takdirde önemli işler yapacaklardır.

Muhtemel 11ler...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.