banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Milli Takım, İsveç'i 2-0 geriye düştüğü maçta 3-2 mağlup etti

İsveç, 35. dakikada Isaac Thelin ve 49. dakikada Victor Larsson'un attığı gollerle 2-0 ön geçti.

Türkiye 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun attığı golle farkı 1'e indirdi. Ancak karşılaşmaya damga vuran isim 62. dakikada oyuna giren Emre Akbaba oldu.

Emre Akbaba 88 ve 90 2.'de attığı gollerle Türkiye'ye galibiyeti getiren isim oldu. Bu geri dönüş izleyenlerin aklına 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı getirdi.

10 yılı aşkın bir süre önce 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası A Grubu maçında Çek Cumhuriyeti ile karşı karşıya gelen Türkiye, 34. dakikada Jan Koller ve 62. dakikada Jaroslav Prasil'in golüne engel olamamış ve 2-1 geri düşmüştü. Geri dönüşün fitilini 75. dakikada Arda Turan ateşlemişti.

Türkiye, Çek Cumhuriyeti karşısında Nihat Kahveci'nin 87. ve 90. dakikalarda attığı gollerle 3-2'lik galibiyeti alarak gruptan 2. olarak çıkmayı başarmıştı.

Türkiye, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grup'ta oynadığı ikinci maçında muhteşem bir geri dönüşe imza attı.

Emre Akbaba'nın attığı 2 golle Mircea Lucescu, Türkiye Milli Futbol Takımı teknik direktörü olarak ilk deplasman galibiyetini aldı.
(Sabah)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.