banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Milli takım hocası açıklandı, işte avcı hoca
Zagreb’de başkanlara yemek veren idareciler, Hiddink ile anlaşıldığını ve takımın başına Abdullah Avcı’nın geleceğini duyurdu. Milli Takım’da Guus Hiddink dönemi resmen kapanmak üzere. Türkiye Futbol Federasyon’u Hırvatistan ile oynanan rövanşmaçını izlemek için Zagreb’e Süper Lig, Bank Asya ile 2. ve 3. Lig başkanlarını davet etmişti.

Daha önce 120 kişi olarak belirlenen davetli grubu ilk maçta alınan 3-0’lık ağır skor sonrası 76’ya indi. Federasyon önceki akşam 76 kişilik davetli grubuna bir yemek verdi. Yemekte Ay-Yıldızlı ekibin Hollandalı hocası Guus Hiddink’in takımın başında kalıp kalmayacağı da gündeme geldi.

Federasyon yönetim kurulu üyeleri bu konu ile ilgili kulüp başkanlarına net bir açıklama yaparak bombayı patlattı. İdareciler Hollandalı çalıştırıcıyla her konuda anlaşıldığını ve yolların kısa süre içinde tamamen ayrılacağını dile getirdi. Yemekte Guus Hiddink’in yerine kimin geleceği de başkanlara açıklandı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yönetim kurulu üyeleri, Hollandalı çalıştırıcının yerine İstanbul Büyükşehir Belediyespor’da 6 sezondur başarılı işlere imza atan teknik direktör Abdullah Avcı ile her konuda anlaşıldığınımüjdeledi. Federasyon’un Avcı tercihi masada bulunan kulüp başkanları tarafından memnuniyetle karşılandı. Başarıılı çalıştırıcının yardımcılıklarını ise Arif Erdem ile şu andaMilli Takım Genel Koordinatörlük görevini sürdüren Okan Buruk’un yapacağı öğrenildi.

8 aylık maaşını alıp gidecek

Öte yandan 2012’nin Temmuz ayında sözleşmesi bitecek olan Guus Hiddink’in bu süre zarfında kalan maaşını peşin alacağı öğrenildi. Bu rakamın 3.2 milyon euro civarında bir para olduğu kaydedildi. Bu arada U17Milli Takımı’nı Avrupa Şampiyonu yapan Avcı, geçen sezon Büyükşehir Belediye’yi Türkiye Kupası’nda finale taşımıştı. Büyükşehir, finalde Beşiktaş’a penaltı atışları sonunda yenilmişti
Orçun Özateş / BUGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.