banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Mesut Özil gol atınca sevinecek mi?
A Milli Futbol Takımının, 2012 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda 8 Ekim Cuma Günü Almanya ile oynayacağı karşılaşma öncesinde Alman Mili Takımı oyuncularından Türk kökenli Mesut Özil ve Philipp Lahm basın toplantısı düzenledi.

Mesut Özil, Türkiye ile çok özel bir maç oynayacaklarını belirterek, Benim için çok özel bir maç olacak. Çünkü arkadaşlarıma karşı oynayacağım. Hedefimizi tabiki maçı kazanmak. Bunun için mücadele edip, elimizden gelen herşeyi yapacağız dedi.

tercihini neden Alman Milli Takımı lehine kullandığıyla ilgi soruya ise yıldız futbolcu, Ben Almanyadaki üçüncü Türk kuşağıyım. Burada yetiştim, kendimi burada rahat hissediyorum. Almanya forması giyebilmekten gurur duyuyorum. Alman milli takımı dışında bir formayı giymek aklıma gelmemişti. Alman genç takımlarında da oynadım. Ailem, arkadaşlarım ve takım arkadaşlarım beni destekliyor. Ben entregrasyon örneğiyim. Almanyada bir çok genç beni örnek alıyor. Türk ve Almanların birbirine saygı içerisinde, dostane bir şekilde birbirine davranması gerektiğini düşünüyorum yanıtını verdi.

Arda Turanın sakatlığı nedeniyle Almanyaya karşı forma giymesinin zor olduğu ve yerine Alman liginde forma giyen Nuri Şahinin forma giyebileceği hatırlatılan Mesut, Nuri çok iyi bir oyuncu. Alman liginde de çok iyi bir oyuncu. Klas bir futbolcu. Fizik açıdan da çok iyi bir durumda. Sadece Nuri Şahin değil, Türkiye çok güçlü ve yetenekli oyunculara sahip. Oynadıkları iki maçta 6 puan topladılar. Biz de bu maçtan 3 puan bekliyoruz ifadelerini kullandı.

Arkadaşlarına karşı oynayacağını söyledin. Türk Mlli Takımında dostların var mı? şeklindeki soruya ise Alman milli futbolcu, Tabiki. Özelikkle Alman Liginde Altıntop ve diğer oyuncularla irtibatım sürüyor. Onlarla karşılaşmaktan mutluluk duyuyorum. bundesligeda oynayan türk oyuncuları ve Aurelio, nihat gibi isimleri takip ediyorum sözleriyle yanıtladı.

Eğer maçta gol atarsan sevinecek misin ? sorusuna da Duruma bağlı. Gol attığımda elbette bir tekpi vereceğim. Bakalım nasıl bir tepki olacak diyen Mesut Özil, Türkiyede benimle gurur duyduklarını söyleyen bir çok arkadaşım var. Genelde olumlu yankılar alıyorum. Bu da beni mutlu ediyor şeklinde konuştu.

Türk kökenli futbolcu, Almanya yerine Türk Milli Takımını seçseydin şu an ki konumunda olurmuydun? sorusuna da şu yanıtı verdi:

Bunu hiç düşünmedim. Başka bir takımda oynamayı hiç düşünmedim. Real Madride transferimde belki Dünya Kupasındaki performansım önemli olmuştur ama Alman liginde zaten yeteneğimi kanıtladım.

Philipp Lahm da Dünya Kupasının ardından kendilerine yeni bir hedef seçtiklerini belirterek, Devlet tarafından milli takıma nişan verilmesi çok sevindirici. Türkiye ile oynayacağımız maça daha moralli çıkmamazı sağlayacak. Kazandığımız başarılar başımızı döndürmüyor. Ayaklarımız yere basıyor. Ciddi bir şekilde maça hazırlanıyoruz. Mesut ,Türk oyuncuları tanıdığı ve için çok fazla Türkiye ligi maçlarını izlediği için bizim için avantaj. Ama hepimiz tek tek çok iyi konsantre olduk. Türkiyeyi iyi analiz edecek bir teknik ekibimiz var. Cuma günü güzel bir futbol şöleni yaşacağımızı düşünüyorum dedi.

Türkiyenin tek tek ve kilit noktada oyunculara sahip olduğunu kaydeden Lahm, Emre gibi çok iyi oyuncuları var. Ekip ruhuna sahipler en büyük avantajları bu. Çok kültürlü olmamız bütün dünya tarafından da görüldü. Bu Alman milli takımının bir karakteristik özelliği. Alman milli takımının Alman toplumu için bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Almanyada hepimiz aynı sosyal statüye sahibiz ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.