banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gabon Haliliye Belediye Başkan Adayı Mustafa Hekimoğlu islamofobik

Mehmet Ali Aydınlar istifa edecek!
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar şike soruşturması ile sarsılan süreçte yolun sonuna geldi!

Bugün Gazetesi'nin haberine göre Ankara'daki TFF-Süper Lig toplantısına, Aziz Yıldırım'ın “58'i aslında niye değiştiriyorsunuz, anlatın” açıklaması damga vurmuştu. İstifa kararı ise, sert bildiriye çok kızan Gençlerbirliği ile Kayseri'nin işte bu tepkisiyle ortaya çıktı. Yarın yapılacak toplantıda Aydınlar’ın 26 Ocak’taki genel kurulu, seçimli kongreye çevirip resmen istifa edeceği iddia edildi.

Kritik toplantının perde arkasında kalan diğer detaylar da ortaya çıktı. Önceki akşam Fenerbahçe'nin tutuklu başkanı Aziz Yıldırım'ın yaptığı ve herkesi şoka sürükleyen açıklama, tam Digitürk ile ilgili sorunların konuşulduğu sırada masaya geldi. Henüz 58. maddeye gelinmemişti. Fakat bu sert açıklamayla birlikte gündem altüst oldu.

KENDİ GÖRÜŞÜ

Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir, "Kendi görüşüdür" deyip, haberinin olmadığını ima etti. Ne var ki tepkiler art arda geldi. İstifa edeceği söylenen Federasyon Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Kulüpler Birliği Başkanı Yıldırım Demirören'e bu tavsiyeyi kimlerin verdiği öğrenildi. Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile Kayserispor Başkanı ve aynı zamanda Kulüpler Birliği İcra Kurulu Üyesi Recep Mamur'un "Sizin yerinizde olsak bir dakika durmayız ve istifa ederiz. Biz burada çözümüretirken, sürekli saldırıya uğruyoruz" dedikleri belirtildi. Kongre hazırlığı Aydınlar bunun üzerine yönetimdeki arkadaşlarını toplayıp izin istedi ve dışarı çıktı. Döndüğünde istifaya sıcak baktığını söyledi. Toplantının ardından gazetecilere bir açıklama yapıp, bugün için TFF yönetimi olarak toplanacaklarını ve bir karar açıklayacaklarını dile getirdi. Ne var ki bu toplantı yarına alındı. Bu toplantıda Mehmet Ali Aydınlar’ın 26 Ocak’taki genel kurulu, seçimli kongreye çevirme kararı alıp resmen istifa edeceği iddia edildi.

BANK ASYA TOPLANTISI OLACAK MI?

Futbol Federasyonu yarın toplantı yapıp bazı açıklamalarda bulunacak olması kafaları karıştırdı. Çünkü Federasyon salı günü için de Bank Asya Birinci Lig kulüplerine randevu vermişti. Bu toplantının artık ne kadar önemi kaldığı tartışılıyor. Kulüplere herhangi bir erteleme veya iptal bilgisinin gitmediği öğrenildi.

AZİZ YILDIRIM NE DEMİŞTİ?

Fenerbahçe’nin tutuklu Başkanı Aziz Yıldırım, önceki gün şu açıklamayı yapmıştı: “Kamuoyu açıkça bilmelidir ki, 58. madde değişemez ve değişmemelidir. Şike, teşvik ve teşebbüs suç cezaları ayrılamaz. Bu değişikliği yapmak isteyenler, bunu kimler ve hangi takımlar için yaptıklarını açıklamalı. Suçsuz olduklarına inananlar, yasaları değiştirmek için bu kadar çırpınmazlar. Unutulmamalıdır ki; iddialara adı karışan her kulüp ve yetkilisi yargılanacak. Bu konudaki her belge, her delil, her tape tıpkı bize yapıldığı gibi kamuoyu ve bağımsız yargıçlarla paylaşılacaktır. Fenerbahçe suçlu bulunursa küme düşecektir ve bu kimse tarafından yapılmazsa bizler eliyle hayata geçirilecektir

Dünya Bülteni

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.