banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Marka Şehirler, Marka Takımlarla Kurulur
Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Kemal Saraçoğlu’nun kulübün gelir ve giderleri ile hedefleri hakkında bilgi verdiği geceye, Vali Celalettin Güvenç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğulu, İl Genel Meclis Başkanı ve Kulüp 2. Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu ve kulüp yöneticileri ile delegeler katıldı.

Delegelerin Hacı Bekir sofrasında akşam yemeğinde bir araya geldiği gecede bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Güvenç, geçtiğimiz hafta bu kez Yıldız Üniversitesi’nde senelerdir İstanbul’da yaşayan Urfalılarla bir araya geldiklerini ve çok değişik kesimlerle Şanlıurfaspor sayesinde buluştuklarını bildirdi. Bakan Faruk Çelik’in de İstanbul’daki geceye katıldığını anlatan Vali Güvenç, “Şanlıurfa artık kabuğunu kırmalı, marka kent olmalı, bir cazibe merkezi olmalı. Madem kadim bir kent, madem bir kültür merkezi, Mezopotamya uygarlığının temeli, Cumhuriyetimizin bel kemiği olan illerinden birisi; bu şehri sporuyla, sanatıyla, sanayisiyle, tarımıyla taçlandırmamız lazım. Hedef bu; marka şehri kurmamız lazım. Marka şehirlerde marka takımlarla oluyor. Marka takım olmazsa eksik oluyor. Yoksa nüfusun on milyon olmuş, müzen yoksa, takımın yoksa, sineman, kongre merkezin yoksa büyük bir köy oluyorsun. Dünyanın her yerinde iyi takımlar o şehre katkı sağlıyor” dedi. 

Şanlıurfa’da 668 bin genç nüfusun varlığına işaret eden Vali Celaletttin Güvenç, her kesimden çocuğun bu nüfus dağarcığında bulunduğunu ve bu gençlerin eğitilip yetiştirilmesinde sporun çok önemli bir araç olduğunu anlattı.

Vali Celalettin Güvenç, kentin Şanlıurfaspor etrafında bir araya geldiğini söyleyerek, takımın Şanlıurfa’nın sesi  haline geldiğini bildirdi. Takımın bank asyanın kapısına dayandığını bir aksilik olmadığı takdirde bir üst lige çıkacağını ifade eden Celalettin Güvenç, “Bakanımız da benim gibi, o da diyor ki bank asya ligi ara durak olsun. Ver elini süper lig. Ben inanıyorum bu urfa süper ligde de böyle birlik beraberlik halinde 20 bin kişi ortalama kadınlı, erkekli, çocuklu, küfrün olmadığı bir taraftar kitlesiyle top oynayan bir takım olacak. Başaracağımıza inanıyorum. Bu potansiyeli görüyorum. Birlik beraberlik içerisinde herkes elini taşın altına koymalı. Taşın altına koyup bir marka oluşturmalıyız. Başkan’a tüm Urfalılara potansiyellerinin farkında olup bu işin, taşın altına ellerini koydukları için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Vali Güvenç’in konuşmasının ardından gecenin devamında delegeler görüşlerini açıklayarak, yeni dönemde yapılması gerekenleri konuştular.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.