banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Kupa Maçının Galibi Şanlıurfa

İŞTE ZAMAN GAZETESİNİN O HABERİ:

48. Ziraat Türkiye Kupası finaline bugün ev sahipliği yapacak Şanlıurfa'da adeta bayram havası var
 
 
Uzun yıllar verilen emekler sonucunda yapılan Şanlıurfa GAP Arena Stadı, dev bir maçla açılıyor. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Trabzonspor ile Fenerbahçe bugün karşılaşacak. Şanlıurfa son bir haftadır en hareketli günlerini yaşıyor. Heyecan oldukça yüksek. Dün sabah saatlerinde finalist iki takımın Şanlıurfa'ya gelmesi ise şehirdeki hareketliliği bir kat daha artırdı. Hemen her yerde tek gündem maddesi kupayı kimin kazanacağı. Caddeler, sokaklar zaten günler öncesinden bayraklarla, flamalarla süslenmiş durumda. Sivil toplum örgütlerinin astığı ve çok güzel mesajlar içeren afişler de görülmeye değer. Özellikle vurgu yapılan unsur 'peygamberler şehrine hoş geldiniz' yazıları. Kupa finali için Urfa'nın seçilmesi pankartlara yansıyor.

Çeşitli meslek örgütlerinin astığı pankartlarda genelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediliyor. Finalin bu şehre verilmesinde Başbakan Erdoğan'ın payının büyük olduğu düşünülüyor. Her ne kadar taraftarların GAP Arena Stadı'ndaki dağılımı yarı yarıya olarak hesaplansa da maçta bu tablonun değişeceği söyleniyor. Şehirde Trabzonspor forması veya bordo mavi bayraklarıyla dolaşanların fazlalığı dikkat çekici. Ancak sohbet ettiğimiz halkın büyük bölümü Fenerbahçe'nin Urfa'da ağır bastığını belirtiyor. Hatta satışa çıkarıldıktan birkaç saat sonra tükenen biletlerden Trabzonspor'a ayrılan koltukları bile Fenerbahçelilerin aldıkları iddia ediliyor. Stattaki hazırlıklar tamamlandı. Dün akşam iki takım da son antrenmanı Avrupa standartlarına uygun bu modern statta yaptı. GAP Arena'nın atmosferinden Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de etkilenmişe benziyordu. Futbolda, dostluğun, barışın, kardeşliğin önemine değinen tecrübeli hoca, "Futbol kenti Trabzonspor'un dahi böyle görkemli bir sahası yok." demekten kendini alamadı.

Fenerbahçe'nin Alman teknik adamı Christoph Daum'un yanı sıra iki ekibin kaptanı Alex ile Song da sürekli Şanlıurfa'da final oynamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile bazı yöneticilerin Balıklı Göl ziyareti ise güne tarihî bir anlam yükledi. Bir çay bahçesinde istirahat eden Başkan Aziz Yıldırım'a çevredeki vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Kısacası, bugün ya Trabzonspor ya da Fenerbahçe, Türkiye Kupası'nı kazanacak, ama Şanlıurfa'nın şimdiden sınavı başarıyla geçtiğini söylemek mümkün.


Final Notları


Uçakta Messi'nin koltuğu olay oldu!
THY'nin Barcelona için yaptırdığı özel uçakla Şanlıurfa'ya gelen Trabzonspor'un uçağında ilginç espriler yaşandı. Futbolcular en çok Messi'nin hangi koltukta oturduğunu merak edip, "Messi hangi koltukta oturuyordu? Biz de o koltukta oturalım." diyerek birbirleriyle şakalaştılar. Hostesler ise Messi'nin sürekli olarak aynı koltukta seyahat etmediğini Bordo-Mavili futbolculara iletince oyuncular gülme krizine girdi.

F.Bahçe kafilesi, taraftarından kaçtı
F.Bahçe kafilesi, Şanlıurfa'ya gelişinde taraftarlarını kızdırdı. GAP Havaalanı'nda kafileyi karşılamaya gelen taraftarların büyük bölümü, takım aprona giren otobüsle alandan ayrılınca tepki gösterdiler. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin de yer aldığı kafilenin çıkışı için VIP kapısı önünde hazırlık yapıldı. Ancak yöneticiler VIP kapısındaki otobüse binerken, teknik heyet ve futbolcular apronda otobüse bindi.

Trabzonspor kuzey, F.Bahçe güneyde Kupa finalinde bugün karşı karşıya gelecek Trabzonspor ve Fenerbahçe'nin taraftarlarının, Şanlıurfa GAP Arena'ya geliş güzergâhları belli oldu. Yapılan açıklamada, Sarı-Lacivertli taraftarlarının Kısas Yolu tarafında bulunan güney, Bordo-Mavili taraftarlarının ise Yeni Hal tarafında bulunan kuzey kapısından gireceği kaydedildi. Protokol ve takım araçlarının giriş yapacağı VIP kapısı seyirciye kapalı olacak.

GAP Arena'da kuş uçurulmayacak
48. Ziraat Türkiye Kupası finali için geniş güvenlik önlemleri alındı. Şanlıurfa GAP Arena ve çevresinde toplam 3 bin 200 personelin görevli olacağı bildirildi. Saat 15.45'te başlayacak maç için stat kapıları 12.00'den itibaren açılacak. Seremonide, Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor kulüplerinin altyapılarında eğitim gören yıldız adayları ile 50 Şanlıurfalı çocuk Euro 2016 tişörtleri ile bayrak şov yapacak.

Final, TRT 6'da Kürtçe yayınlanacak
TRT 6, bugün Ziraat Türkiye Kupası finalini Kürtçe dublajlı olarak ekrana getirecek. Saat 20.30'da banttan yayınlanacak 90 dakikalık maç ilk defa Kürtçe anlatımıyla yayınlanacak. TRT 6'da ilgiyle izlenen Şeva Futbolê'de (Futbol Gecesi) kupa final maçının önemli anları masaya yatırılacak. Galatasaraylı eski futbolcu Mehmet Gönülaçar ve Diyarbakırspor'un eski oyuncularından Ramazan Kahramaner de yorumlarda bulunacak.

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.