banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Küme düşme kalkıyor!

Kulüpler Birliği, sporda şiddet yasasında küme düşme cezasının yer aldığı 55'inci maddenin değişmesi için harekete geçti

Merakla beklenen Kulüpler Birliği toplantısı dün Ankara'da yapılırken 14 kulübün başkan ve yöneticisi, Sporda Şiddet Yasası'nın 55'inci maddesinin değişmesi için düğmeye basma kararı aldı.

Toplantı sonunda açıklama yapan Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav,"Kabahat mecliste değil, kulüplerimizde. Bu yasa kulüp ve başkanlarını çok zor durumda bırakıyor. İleriki zamanlarda kulüpler kendilerine yönetici ve başkan bulabilmek için gazetelere ilan vermek zorunda kalacaklardır" ifadesini kullandı.

Yürürlükteki yasanın 55'inci maddesinin değişmesi için gerekli tüm makamlarla görüşeceklerini kaydeden Cavcav, "Türkiye Futbol Federasyonu özerktir, onların vereceği kararlara kulüpler olarak saygılıyız" ifadesini kullandı.

İlhan Cavcav, 13 Eylül'de İstanbul'da tekrar toplanarak Kulüpler Birliği başkan adayını belirleyeceklerini de kaydederek, "20 Eylül'deki Türkiye Kulüpler Birliği başkanlığı için tek adayla seçim yapacağız. Seçim Ankara'da gerçekleşecek" dedi.

İŞTE 55. MADDE

1- Müsabakanın sonucunu hukuka veya spor ahlakına aykırı şekilde etkilemek veya buna teşebbüs etmek yasaktır. Bir futbolcuya veya kulübe teşvik primi verilmesi de bu kapsamdadır.
2- BU hükmü ihlal eden kişiler, bir yıldan üç yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezasıyla; kulüpler ise küme düşürme cezasıyla cezalandırılır. İhlalin ağırlığına göre küme düşürme cezasına ek olarak puan indirme cezası da verilebilir.
3- İHLALDEsorumluluğu bulunan kişi veya kulüplere ayrıca para cezası verilir.

Fotomaç

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.