banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

Kickboks şampiyonası başladı

Türk  Hava Kurumu Türkiye Büyükler-Gençler ve Yıldızlar (Bay –Bayan) Kick Boks Şampiyonası 2 mayıs pazartesi Şanlıurfa Harran üniversitesi osmanbey yerleşkesinde başladı. Büyükler Full Contact - Semi Contact, Gençler Full Contact - Semi Contact ve Yıldızlar Semi Contact branşlarında gerçekleştirilecek olan turnuvanın açılış seremonisinde konuşma yapan Şanlıurfa Genclik ve Spor İl Müdürü Hakan Altuğ; “Turizm şehri olan Şanlıurfa'mızın en yoğun sezonuna denk gelmiş olmasına rağmen turnuvaya iştirak sporcu ve hakemleri en iyi şekilde ağarlıycaz' dedi.

 

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu; “Üniversitemizde kickboks camiasını ağırlamaktan gururluyuz, böylesine büyük bir turnuvanın şehrimizde yapılmasına emeği geçen federasyon başkanı Salim Kayıcı’ya,  il müdürümüz Hakan Altuğ ve kickboks il temsilcisi Murat Akaltun beye teşekkür ediyorum” dedi.

Kickboks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı; “Turnuvaya ülke genelinden 1500 sporcunun katılmasını bekliyorduk 1750 sporcunun iştirak etmesi kickboks camiasının ne kadar büyüdüğünün bir göstergesidir, bu turnuvada ilk dörde girecek olanlarla teknik kurulların belirleyeceği sporcular arasından seçilenler Avrupa ve dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil edecekler. Federasyonumuz uluslararası ilişkilerini büyük ölçüde güçlendirmiş ve bu kapsamda Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz Sayın Yunus Akgül’ün de desteği ile 2012 Avrupa ve 2013 Dünya Şampiyonaları ülkemizde yapılacaktır'' dedi.

Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu'ya, Alay Komutanı Emin Dursun'a, Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Necmettin Yalçın’a Yurt Dışı Eğitim Öğretim Genel Müdürü Hasan Kaplan’a, Urfa Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar'a, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altuğ'a  birer plaket takdim eden federasyon başkanı Salim Kayıcı misafirperver Urfa halkına kick boks camiası adına teşekkür etti.

 Ayrıca Dünya Kicboks Federasyonu (WAKO) Başkanı  Dr. Ennio Falsoni, Türkiye Kickboks şampiyonası izlemek üzere yarın Şanlıurfa’da olacak.

 Turnuvaya 66 ilden 1320'si erkek, 430'u bayan toplamda 1750 sporcu iştirak etti. 70 hakemin görev yapacağı şampiyona 7 mayıs cumartesi günü sona erecek.

4 mayıs çarşamba günü yapılacak olan büyükler full Contact müsabakalarının finalleri TRT den canlı verilecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.