banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Kansere Dikkat Çekmek İçin!..


Şanlıurfa Vali Yardımcısı Sayın Cengizhan Yılmaz’ın Katılımı Ve Şanlıurfa Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla İle Mehmet Güneş Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Halil Çiftçi İşbirliğinde Kanserle Mücadelede Farkındalık Oluşturma Amacıyla  Masa Tenisi Turnuvası Düzenlendi.

Öğrenciler  “Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır” Yazılarının Olduğu Tişörtleri Giyip,  Dövizleri Ellerinde Tutarak ^^Kanser Taramaları Hayat Kurtarır^^ Şeklinde Slogan Atarak Tüm Tarama Yaş Gruplarını Taramalara Davet Ettiler. Yapılan Etkinlikte Vali Yardımcısı Cengizhan Yılmaz Tarafından Okul Müdürü Halil Çiftçi Ye Katkılarından Dolayı Plaket Takdim Edildi .

Musabakalarda Galip Gelenlere  Madalyaları Takıldı..

Farkındalık Çalışmalarına Her Gün Yenisini Ekleyen Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Şube Müdürü Serpil Yüksekyayla Yaptığı Açıklamada Kansere Karşı İnsanları Bilinçlendirmek İçin Çok Farklı Çalışmalar Yapmaktayız. İlimiz Genelinde Artık Kanser Konuşulsun, Farkındalık Oluşsun Taramalar Yapılsın İstiyoruz. Kanser, Özellikle De Bazı Kültür Ve Çevrelerde Hakkında Konuşulması Çok Zor Bir Konudur.

Bu Hastalıkla Açık Bir Şekilde Uğraşmak; Hem Hasta Kişinin Hem De Toplum Ve Politika Seviyesinde Sonuçları İyileştirir. Pek Çok Kanser İçin, Uyarıcı Belirti(Kişinin Kendinde Hissettiği) Ve Bulgular(Hekimin Kişide Tespit Ettiği) Vardır. Bu İşaretleri İzleyerek Erken Teşhis Mümkün Olabilir. Erken Teşhisin Faydaları Zaten Tartışma Konusu Bile Değildir. Hem Kişi Hem De Toplum Ve Politika Bazında Doğru Strateji İle Yapılabilecek Çok Şey Mevcuttur. En Sık Görülen Kanserlerin En Az Üçte Biri Önlenebilir. Erken Teşhis Edilebilir Ve Tedavi Edilebilir Kanserlerdir. Bakanlığımızın Hedefe Koyduğu Kadınlarda Meme, Serviks, Kolon, Erkeklerde Prostat Ve Kolon  Taramaları İlimiz De Bulunan Aile Hekimlerinde,Ve Ketemlerde  (Viranşehir Ve Siverek İlçemizde, Mehmet Akif İnan Hastanesi -4. Katta Ve Kadın Hastalıkları Ve Doğum Hastanesi..)  Ücretsiz Olarak Yapılmaktadır. Tüm Halkımızı Kanser Taramalarını Yaptırmak Üzere Ketemlere Ve Aile Hekimlerine Bekliyoruz

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.