banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

 Her yıl 29 Eylül’de kutlanan Dünya Kalp Gününde, Türk Kardiyoloji Derneği ve Kalbin İçin Pedalla Platformu tarafından ortak olarak düzenlenen “Kalbin İçin pedalla” etkinliği bu yıl 30 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Kalbin İçin Pedalla” etkinliği ile, her yıl tüm dünyada 17.1 milyon insanın ölümüne neden olan kalp ve damar hastalıklarına dikkat çekildi.

Konu ile bir basın açıklaması yapan Batman Bisiklet ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Abdulkadir Ekmen, “Uzmanlar kurallara göre yapılan bisiklet sporu ile yüzde 30'a yakın kalp krizi riskinin önüne geçebilirsiniz. Haftada en az 5 gün bisiklet sporu yapılması gerektiğini söylüyor. Bunu yapmak için de mutlaka hasta olup tedavi olmayı beklemeyin. Hastalık geçirenler bunu yapıyorlar. Ama önemli olan bu hastalığa yakalanmadan yapmaktır. İyi tedavi almış kalp hastası da bu sporu yapabilir. Bu sporu çok küçük yaşlarda başlatmalıyız.” dedi.

Çocuklara bu alışkanlığı kazandırmanın gelecekleri için çok önemli olduğunu söyleyen Ekmen, “Biz de dernek olarak ilimizin bir eksiği olan bisiklet kullanımın yaygınlaşmasını sağlayarak bu konuda destek veriyoruz. Ülkemizdeki ölümlerin yüzde 40'ı kalp kaynaklı. Bu hareketsizliği harekete dönüştürmek için ‘Kalbin İçin Pedalla’ diyoruz.” ifadelerini kullandı. (Veysi Rüzgar-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.