banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Kadıköy Boğası Serhat Akın Şanlıurfaspor'da
Sarı yeşilli yönetim, geçen sezon 2. Lig ekiplerinden Turgutluspor'da forma giyen Fenerbahçe'nin eski yıldızı 31 yayındaki Serhat Akın'a transfer etti.

2000-2005 yılları arasında Fenerbahçe forması giyen, daha sonra Anderlecht, Köln, Kocaelispor, Konyaspor’da görev yapan Serhat Akın'ın Turgutluspor ile sözleşmesi sona erdikten sonraki adresi Şanlıurfaspor oldu. Şanlıurfaspor ile anlaşan Serdar Akın Pazartesi Günü Şanlıurfaspor’un kamp yaptığı Ankara Kızılcıhamam kampına katılması bekleniyor.

Öte yandan yabancı oyuncu transferinde Kongolu Lelo Mbele ile ilk transferini yapan Şanlıurfaspor Nijeryalı bir oyuncu ile görüşmelerin devam ettiği belirtildi.



SERHAT AKIN KİMDİR ;

1991 yılında futbola Almanya'da 10 yaşındayken Karlsruher SC takımın altyapısına girerek başladı. 2000 yılına kadar burada oynadı. 2000 yılında Fenerbahçe'ye transfer oldu ve Türkiye Milli takımına kadar yükseldi. Fenerbahçe'nin ardından RSC Anderlecht'e transfer olmuştur. 2006-2007 sezonunda Almanya'nın FC Köln takımına kiralık olarak transfer olmuş diğer sezon RSC Anderlecht'e geri dönmüştür. 15 Ağustos 2008 tarihinde Turkcell Süper Lig'e yeni dahil olan Kocaelispor'la anlaşan futbolcu, burada 1 yıllık sözleşmeye imza atmıştır. Ligin 15. haftasında Kocaelispor'dan para alamadığı ve beklediği ilgiyi göremediği için sözleşmesini tek taraflı fesh etmiştir. Ligin takımlarından Kayserispor ve Beşiktaş JK kendisi ile ilgilenmiş fakat Konyaspor ile 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştır. 2011-2012 sezonu için Yusuf Şimşek'in Futbolcu-Antrenör olarak görev yaptığı Turgutlusporla anlaşmıştı.

1999 yılında 4 kez Türkiye U17 formasını giymiştir, aynı yıl içerisinde 3 kere de Türkiye U18 formasını giymiş 4 gol atmıştır. 2000 yılından 2002 yılına kadar da Türkiye U21 formasını 22 kere giymiş ve 12 gol kaydetmiştir. 2002 yılından itibaren ise Türkiye A Milli takım formasıyla 21 maça çıkmış ve 4 gol atmıştır.Babası'nın Erzincan'lı olması sebebiyle (dolayısıyla kendisi de oluyor) Milli Takım da genelde 24 numarayı giymiştir

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.