banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan

Japonyada Vettel fırtınası
Son 10 dakikalık pole pozisyonu mücadelesi tüm haftasonu olduğu gibi Red Bull pilotlarının mücadelesine sahne oldu. Son dakikalarda ilk önce Vette yumuşak lastikleri ile en hızlı zamanı eline geçirdi. Ancak hemen ardından takım arkadaşı Webber liderliği takım arkadaşından almayı başardı.

Bu arada yarışa sıralama turlarındaki derecesinden 5 sıra geride başlayacak olan Lewis Hamilton 3. dereceyi yaptı. Bitime saniyler kala başladıkları son turlarında Red Bull pilotları yer değiştirdiler. Vettel 1:30.782,5lik derecesi ile Japonya Grand Prixsinde pole pozisyonunun sahibi oldu.

Hamilton 3. sırayı alırken Kubica 4 ve Alonso 5. sırada kendilerine yer buldular. Ferrari pilotu Alonsoyu McLarendan Jenson Button takip ederken Rosberg 7. Willaimstan Rubens Barrichello ise 8. sıraları aldılar.

Williamsın diğer pilotu Nico Hulkenbergin . sırayı aldığı sıralama turlarında ilk 10a giren son isim Michael Schumacher oldu.

Hamiltonın aldığı ceza sonrasında Mclaren pilotu yarışa 8. sıradan başlayacak. ve Hulkenberge kadar olan sıralama bir sıra öne kayacak.

İlk eleme bölümünde Toro Rosso takımından Sebastian Bueminin elenmesi dışında dışında bir sürpriz yaşanmadı. Yamamoto - Senna - Glock - di Grassi - Kovalainen - Trulli ve Buemi elenan pilotlar oldular. İkinci bölümde ise sıralama turlarının en büyük sürprizi yaşandı. Ferrariden Felipe Massa 12. sırayı alarak son 10 içerisine kalamadı. Ferrari takımı hafta içerisinde Brezilyalı pilotun Fernando Alonsoya yardım etmesini beklediğini dolaylı yollarla açıklamıştı. Bu sonuç ile birlikte Massa Alonsoyu ön rakiplerinin arasında yanlız bırakmış oldu.

Massanın dışında Liuzzi - Alguersuari - Sutil - Kobayashi - Petrov ve Heidfeld de elenen diğer isimler oldular. Adrian Sutilde sıralama turlarında hayal kırıklığı yaşayan bir diğer isim oldu. Force India pilotları son haftalardaki düşüşlerine Japonyada da devam ettiler.

1. Sebastian Vettel Red Bull

2. Mark Webber Red Bull

3. Lewis Hamilton McLaren

4. Robert Kubica Renault

5. Fernando Alonso Ferrari

6. Jenson Button McLaren

7. Nico Rosberg Mercedes

8. Rubens Barrichello Williams

9. Nico Hulkenberg Williams

10. Michael Schumacher Mercedes

11. Nick Heidfeld Sauber

12. Felipe Massa Ferrari

13. Vitaly Petrov Renault

14. Kamui Kobayashi Sauber

15. Adrian Sutil Force India

16. Jaime Alguersuari Toro Rosso

17. Vitantonio Liuzzi Force India

18. Sebastien Buemi Toro Rosso

19. Jarno Trulli Lotus

20. Heikki Kovalainen Lotus

21. Lucas di Grassi Virgin

22. Timo Glock Virgin

23. Bruno Senna Hispania

24. Sakon Yamamoto Hispania

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.