banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Iversona hocası bile sahip çıkmadı
Dünya basketbolunun bir dönemin en büyük yıldızlarından biri olarak kabul edilen ve şu sıralar Beşiktaş Cola Turkaya transferi gündemde olan Allen Iversona eski hocası Larry Brown bile sahip çıkmadı. Brown, Iverson kariyerini Türkiye gibi bir ülkede sonlandırmamalı dedi, ama eski öğrencisine takımının kapısını kapadı. Bobcatsin hocası, hiçbir NBA takımının transfer etmek istemediği oyuncu için, Keşke yardım edebilsem ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre; Amerikan Profesyonel Basketbol Liginin (NBA) efsane antrenörlerinden Larry Brown, Iversonın kariyerini Türkiyede sonlandırmaması gerektiğini söyleyerek, bu transfer konusundaki rahatsızlığını dile getirdi.

NBA ligi ekiplerinden Charlotte Bobcatsı çalıştıran Brown, dün akşam takımının Orlando Magicle yaptığı hazırlık maçından önce gazetecilere yaptığı açıklamada, Allen gibi bu lig için çok şey vermiş bir oyuncu Türkiyede oynamak zorunda kalmamalı diye konuştu.

Iversonın dünya basketbolunun en büyük yıldızlarından biri olmasında büyük pay sahibi olan Brown, 35 yaşındaki oyuncu için, O en özel oyunculardan biri ve hala verecek bir şeyleri var. Bu konuda kendimi çok kötü hissettiriyorum. Kariyerini böyle sonlandırılmamalı ifadesini kullandı.

KENDİ DE TRANSFER ETMEMİŞ

Brown geçtiğimiz yıl Bobcatsin Iversonı transfer etmeyi ciddi şekilde düşündüğünü, ama hem kendisinin hem de kulübün büyük ortağı olan Michael Jordanın, bu transferin genç oyun kurucuların gelişimini kötü yönde etkileyebileceği endişesiyle karşı çıktıklarını söyledi.

Brown, ayrıca başta NBA Başkanı David Stern olmak üzere birçok spor adamının da Iversonın kariyerini bu şekilde sonlandırmaması gerektiği yönünde fikir birliği yaptığını ifade etti.

ABDde birçok kişi Iversonın halen daha bir NBA takımına katkı verebileceği konusunda hemfikir, ancak bu isimler aynı zamanda yıllarca görev aldığı takımlarda yıldız oyuncu konumunda oynayan basketbolcunun transfer olacağı ekiplerde daha düşük bir rolü kabul edip edemeyeceği konusunda kaygılı. Zira Iverson geçtiğimiz yıl bu tip sorunlar yaşamıştı.

KEŞKE YARDIM EDEBİLSEM

Iverson için, Keşke ona yardım edebilecek konumda olsaydım. Ama çalıştırdığım diğer oyuncuları da düşünmek zorundayım diyen Brown, yıldız oyuncunun Türkiyede değil NBAde şampiyonluğa oynayan bir takımda oynaması gerektiğinin bir kez daha altını çizdi.

Iverson, NBAde sezonun başlamasına kısa bir süre kala henüz hiçbir takımdan transfer teklifi almadı. Yıldız basketbolcu geçen sezon 3 maça çıktığı Memphis Grizzliesı teknik kadroyla tartışarak terk etmişti. Daha sonra transfer olduğu eski takımı Philadelphia 76ersta 13.9 sayı ortalamasıyla 25 maç oynamış ancak buradan da ailevi sorunlar nedeniyle ayrılmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.