banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

İşte Türkiye'nin EURO 2024 logo ve sloganı

Türkiye'nin adaylık çalışmalarını sürdürdüğü 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın logo ve sloganı tanıtım toplantısı Riva'da yapıldı.

TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşen tanıtım toplantısına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri, TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik, A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Dursun Özbek, beIN SPORTS CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin yanı sıra 2024 Spor Tanıtım Elçisi Barış Telli ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği adaylık sürecinin anlatıldığı toplantıda aday kent ve stadyumların görüntüleri eşliğinde turnuvayı düzenleme isteğimizin kuvvetli bir şekilde verildiği video gösterimi ile Türkiye'nin UEFA EURO 2024 logo ve sloganı kamuoyuna açıklandı.

EURO 2024 sloganı; "Birlikte paylaşalım"

UEFA EURO 2024 sloganı "Birlikte paylaşalım" olarak kamuoyuna duyuruldu. Bu sloganın belirlenmesi için TFF tarafından açılan yarışmaya öğrenci ve akademisyenlerin katılımı ile 113 üniversiteden 2 bin 808 başvuru yapıldı. UEFA EURO 2024 sloganı "Birlikte paylaşalım" ile Avrupa futbol kamuoyuna şu mesaj veriliyor: "Her kesimden insanı 'dünyanın en sevdiği oyun' ile Türkiye'de bir araya getireceğimizin sözünü veriyoruz. Futbol tutkumuzu, ülkemizin güzelliklerini ve turnuvanın kalıcı mirasını gelin BİRLİKTE PAYLAŞALIM."

Logoda kalp, futbol topu, yıldız ve 24 vurgusu

Üniversite öğrencileri, akademisyenler ve ilgili bölüm mezunlarının katıldığı ve 99 üniversiteden 864 başvurunun yapıldığı yarışma sonucunda da kalplerimizin UEFA EURO 2024 için birlikte attığının anlatıldığı logo seçildi. Logoda ayrıca futbol sevgimizi temsilen top, bayrağımızdaki yıldızımız ve 2024 vurgusu yer alıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun nihai hedef Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği idealinin coşkusu, kendini kalp şeklindeki 2024 rakamında ifade ediyor. Logodaki kırmızı renk, evrensel dostluk ve hoşgörüyü simgeliyor. Şık siyah renk ile Avrupa Futbol Şampiyonası'na bilgelik katılması hedefleniyor. Siyah, gücün renklerdeki simgesi. Futbol topu da takım, takım ruhu ve mükemmeli aramayı sembolleştiriyor.

Resmi site yayında 

Türkiye'nin adaylık süreci hakkındaki tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmak için adaylığın web sayfası www.euro2024adayiturkiye.com Türkçe ve İngilizce içerikle hizmete girdi. EURO 2024'ün düzenleneceği şehirlerimizi tanıtımının da yer aldığı site ile Türkiye'nin adaylık süreci tüm dünyayla paylaşılacak.

9 kent 10 stadyum ev sahipliği yapacak

Ülkemizin ev sahipliğine aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri adaylık dosyasında 9 şehirden 10 stadyum yer alıyor. Şehir ve stadyumlar şöyle: İstanbul (Atatürk Olimpiyat Stadyumu ve Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu), Bursa (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Antalya (Antalya Stadyumu), Eskişehir (Eskişehir Yeni Stadyum), Gaziantep (Gaziantep Stadyumu), Konya (Büyükşehir Belediye Stadyumu), Trabzon (Şenol Güneş Spor Kompleksi), Kocaeli (Yeni Stadyum), Ankara (Yeni Stadyum).

Kazanan ülke Eylül 2018'de açıklanacak

UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylık sürecinde 9 Aralık 2016'da UEFA'nın resmi başvuru isteklerini üye ülke federasyonlarına göndermesi ile başladı. 3 Mart 2017 aday ülke olarak Türkiye ve Almanya UEFA'ya başvuru yaptı. UEFA, yapılan başvurunun ardından 10 Mart 2017'de resmileşen aday iki ülke, adaylık dosyalarını 27 Nisan 2018 tarihinde UEFA'ya gönderecek. Eylül 2018'de yapılacak UEFA Yönetim Kurulu'nda ise UEFA EURO 2024'e ev sahipliği yapacak ülke seçilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.