banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Urfa Haber

İşte şikede en kritik 5 maç!

Etik Kurulu'nun 'Bazı maçlarda şike, şike teşebbüsü, teşvik, teşvik primi teşebbüsü kanaati oluşmuştur' raporunun ardından gözler bu maçlara çevrildi.

TRABZON-BURSA (TEŞVİK PRİMİ TEŞEBBÜSÜ)

ESKİŞEHİR-TRABZON (TEŞVİK PRİMİ)

F.BAHÇE-İSTANBUL BŞB (YÜKSEK ŞİKE KANAATİ)
 
F.BAHÇE-A.GÜCÜ (ŞİKEYE TEŞEBBÜS)
TRABZON-İST.BŞB (TEŞVİK PRİMİ TEŞEBBÜSÜ)
 
Futbol Federasyonu’nun ‘lige aynen devam kararı’ yeni tartışmaları da beraberinde getirirken, dikkat çekici noktalardan biri de Başkan Mehmet Ali Aydınlar’ın bir bölümünü okuduğu Etik Kurulu’nun raporunda bazı maçlarda şike, şikeye teşebbüs, teşvik primi ve teşvik primi teşebbüsü kanaatine ulaşılması oldu. 
 
Kurulun bu raporu doğrultusunda federasyon küme düşürme kararı da alabilirdi ama temkinli davranmayı tercih etti. Dosyada en ufak bir açık nokta kalmaması adına gizliliğin kalkıp savunmaların alınmasını beklemeye karar verdi.
 
Etik Kurulu üyeleri 15-20 maçı şüpheli görüyor. Şimdilik bu maçlardan 7-8’i için kanaatler oldukça yüksek. Bu karşılaşmaların bazılarında şike ya da şikeye teşebbüsün olduğuna yönelik kesin deliller var. Bazılarında da teşvik ya da teşviğe teşebbüse yönelik eylemler mevcut.
 
İŞTE ‘KARANLIK’ BULUNAN O MAÇLARIN DÖKÜMÜ:
 
* Trabzon-Bursa (Teşvik primi teşebbüsü)
* Eskişehir-Trabzon (Teşvik primi)
* F.Bahçe-İstanbul BŞB (Yüksek şike kanaati)
* F.Bahçe-A.Gücü (Şikeye teşebbüs)
* Trabzon-İst.BŞB (Teşvik primi teşebbüsü)
 
Bunlar dışında kurulun şüpheli maçlar listesinde Eskişehir-Fenerbahçe, Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Bursa-İstanbul BŞB maçları bulunuyor. Ancak bu üç karşılaşma, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’nın yürürlüğe girdiği 14 Nisan 2011 tarihinden önce oynanmış. Dolayısıyla suç kapsamına girmiyor ve kulüpler adına bir yaptırım söz konusu değil.
 
Fenerbahçe’nin Buca, Karabükspor ve Sivasspor maçları da inceleme kapsamında ama Etik Kurul’da bu maçlar için şu ana kadar oluşmuş net bir kanaat yok.
 
BEŞİKTAŞ VE TRABZON'UN BAŞI DERDE GİREBİLİR
 
Listedeki maçların çoğunluğu Fenerbahçe ile ilgili olsa da Beşiktaş ve Trabzonspor’un da şüpheli konumları devam ediyor. İstanbul BŞB kupa finali nedeniyle Beşiktaş şikeye teşebbüs suçlamasıyla karşı karşıya.
 
Fenerbahçe-Karabük ve Sivas-Fenerbahçe maçları nedeniyle de teşvik ve teşvik primine teşebbüs suçlamalarıyla Trabzonspor’un başı dertte. 
 
Kurul üyelerinde bu takımlar için şimdilik her ne kadar net bir kanat oluşmasa da gizliliğin kalkmasının ardından ortaya çıkabilecek ek bilgi ve belgeler Beşiktaş’ı da Trabzonspor’u da bir anda küme düşürme cezaları ile karşı karşıya bırakabilir. Çünkü şikenin yanı sıra şikeye teşebbüsün de teşvik priminin de cezası küme düşürme.
HTSPOR 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.