banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

İşte kupa maçı önlemleri

  arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Final Maçı öncesinde bir duyuru yayınladı. Maç öncesi ve sonrasında alınacak tedbirlerin yer aldığı duyuru aşağıya çıkartılmıştır;

Şanlıurfa taraftarı ile olan uzun yılların özlemini 2009 yılının sonunda üzerinde oynanan ve 30.000 den fazla taraftarın teveccüh gösterdiği maç ile gideren Şanlıurfa GAP Arena Stadyumu ilk önemli büyük sınavını 5 Mayıs 2010 günü oynanacak Türkiye Ziraat Kupası Final Maçı ile verecektir. Ülkemizin futbol tarihinde kazandıkları şampiyonluklar ve büyük başarılar ile önemli izler bırakmış olan Fenerbahçe ve Trabzonspor takımları Ziraat Türkiye Kupasını kazanmak için İlimizde mücadele edeceklerdir. Bu iki takımımızın ve futbola gönül vermiş binlerce taraftar ise bu büyük finali izlemek üzere İlimize geleceklerdir.

Final Maçını izlemek üzere 04-05-06 Mayıs 2010 tarihlerinde İlimizde olması beklenen binlerce taraftar ve futbolseveri en iyi şekilde ağırlamak tüm Urfalılara düşen en önemli görevdir. İlimizin ve ilimiz insanlarının tanıtımına önemli katkı sağlayacağı düşünülen bu final maçı süresince Kamu Kurumları, İlimiz esnafları ve değerli halkımız tarafından yapılabilecek olanlar ve dikkat edilmesi gereken hususlar aşağıda sıralanmıştır:

1-Final haftası boyunca gerekli güvenlik tedbirleri kolluk kuvvetleri tarafından alınacaktır. Ancak alınacak tüm tedbirlere rağmen amacı provokasyon olan kişi ve gruplar tarafından kışkırtmalara itibar edilmemesi gerekmektedir.

2-Gıda işi ile meşgul olan işyerlerimizin özellikle hijyen şartlarına ve tüm düzen ve tertibata özel ihtimam gösterilmesi gerekmektedir.

3-Belirtilen tarihlerde İlimizde geceleyecek olan misafirlerimizin her türlü ihtiyaçlarını giderebilmeleri için lokanta ve diğer gıda ürünü satan işyerlerinin sabaha kadar hizmet verecek şekilde tedbir almaları gerekmektedir.

4- Tüm esnafımızın hafta boyunca oluşacak yoğun talep nedeniyle fiyat artırımına gitmeleri esnaf adabı ile bağdaşmayan ve ilimizin misafirperverliğine yakışmayan bir durum olacaktır. Esnafımızın kendi otokontrolü yanında Belediyemizin ve diğer denetim birimlerinin gerekli denetimleri yapmaları gerekmektedir.

5-Şehrimizin temizliği ve İlimize gelen misafirlere karşı iyi davranışlar bizlere yakışır en iyi hal olacaktır.

6-Özellikle ana ulaşım arterlerinde bulunan Esnafımızın ve halkımızın belirtilen tarihlerin gecelerinde ışıklarını açık tutmaları şehrimiz adına olumlu bir imaj olacaktır.

7-İlimize gelen ancak konaklayacak yer bulamayan misafirleri evlerinde ağırlamak isteyen ve ağırlayacak olan ev sahiplerinin, Belediyemiz tarafından Beyaz masada oluşturulan başvuru noktasına müracaatları gerekmektedir.

8-Bu yılın başında faaliyete geçen Şanlıurfa GAP Arena'ya çevre yollarında ve İl içersinde yönlendirme levhalarının olmadığı görülmüştür, Belediyemiz tarafından bu eksikliğin maç öncesinde mutlaka giderilmesi gerekmektedir.

9-Konaklama için yer bulamayan Trabzonspor taraftarları geceyi Balıklıgöl kavşağı Halepli bahçede, Fenerbahçe taraftarı ise 11 Nisan Stadyumunda geçirecektir. Belediyemiz tarafından misafirlerin yağıştan korunmaları amacıyla çadır ve benzeri tertibat tedarik edilecektir. İhtiyaç duyulan çevredeki umumi WC'lerin sabaha kadar açık ve temiz bulundurulması Belediyemiz tarafından temin edilecektir.

10- Final maçını izlemek üzere İlimize gelen her iki takım taraftarının geceleyecekleri yerlerde ekran kurularak vakit geçirmeleri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından temin edilecektir.

11-Trabzonspor takımının ürünlerinin satışı için gelecek Satış Tırı Şanlıurfa Belediyesi önünde, Fenerbahçe ürünlerinin satışı için gelecek Satış Tırı ise kapalı spor salonunun önünde konuşlanacaktır. Gerekli tedbirler ilgili kurumlar tarafından alınacaktır.

12-İhtiyaç duyulacak sağlık hizmetleri için her türlü tedbir Sağlık Müdürlüğü tarafından alınacaktır. Nöbetçi eczanelerin ve gerekirse daha fazla sayıda eczanenin açık bulundurulması ilgili kurumlar tarafından temin edilecektir.

13-Final haftası boyunca artacak seyyar satıcıların takibi ve denetimi Belediye tarafından yapılacaktır.

14-Final maçı için İlimize gelecek binlerce taraftarın Şanlıurfa müzesi ve diğer tarihi mekanları ziyaret edebileceği düşünüldüğünden İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerekli her türlü tedbirin alınması sağlanacaktır, bu noktada en önemli destinasyon olan Balıklıgöl dergah platosuna özel ihtimam gösterilmesi ilgili kurum ve kişiler tarafından sağlanacaktır.

15-Final maçı günü Trabzonspor taraftarını Şanlıurfa GAP Arena Stadyumuna taşımak üzere Balıklıgöl kavşağından, Fenerbahçe taraftarını taşımak için ise 11 Nisan Stadyumu önünden saat 11.00 dan itibaren Şanlıurfa Belediyesi tarafından toplu taşıma araçları kaldırılacaktır.

16- Final maçı günü oluşacak yoğun trafik göz önüne alınarak Şanlıurfa halkının toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri ve trafikte dikkatli ve saygılı olmaları gerekmektedir. Öğrenci servislerinin de final maçı günü oluşacak yoğun trafik nedeniyle gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir.

Değerli Şanlıurfa halkımızın desteği ve Kamu Kurumlarımızın gayretli çalışmaları ile bu önemli sınavdan başarı ile çıkacağımıza olan inancımız tamdır. İşbirliğinden ve anlayışlı davranışlarından dolayı şimdiden herkese teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.