banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

İşte fatura işte UEFA'nın tavrı
Temmuz'da başlayan şike soruşturmasında çok hareketli saatler yaşanıyor... Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, gece yarısı saat 03.00'te beklenen kararını açıkladı ve ortalık karıştı. Etik Kurulu raporunu inceleyen PFDK üyeleri Fenerbahçe de dahil olmak üzere hiçbir kulübe ceza vermedi.


10 KİŞİYİ MEN ETTİ
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında suç unsuru bulamayan Disiplin Kurulu, aralarında İlhan Ekşioğlu, Şekip Mosturoğlu, İbrahim Akın ve Serdar Kulbilge'nin de olduğu 10 kişiye men cezası verdi. Sadece şahıslara fatura kesen PFDK böylece kişi ve kurumları birbirinden ayırmış oldu. Alınan bu tartışmalı karar sonrasında tüm gözler UEFA'ya çevrildi.


KULÜPLER SUÇ İŞLEYEMEZ!
Avrupa futbolunun patronunun nasıl bir yaptırım uygulayacağı tartışılırken Genel Sekreter Gianni Infantino'nun sözleri verilecek karara ışık tutacak. Önceki gün Antalyaspor Başkanı Hasan Akıncıoğlu ile Londra'da görüşen Infantino, "Kulüpler tüzel kişilerdir. Elleri, kolları, kalpleri yoktur, nefes alamazlar. Ve suç işleyemezler. O yüzden kişi ve kurumları birbirinden ayıramayız" diyerek noktayı koydu.


SÜREÇ BAŞLIYOR
UEFA'nın Tahkim Kurulu'nun kararını beklediği ve ardından kritik sürecin başlayacağı öğrenildi. UEFA'nın Avrupa'ya katılacak takımları bildirmek için son tarih olan 1 Haziran'a kadar kesin kararını açıklaması bekleniyor.


PFDK KARARI UEFA'DA BELGELER GÖNDERİLDİ
TFF önceki gece açıkladığı PFDK kararlarının tam çevirisini UEFA'ya gönderdi. UEFA, Tahkim Kurulu kararıyla ilgili raporu da bekliyor.


DEMİRÖREN UEFA YOLCUSU
Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in bu hafta içinde Nyon'a giderek UEFA yetkilileri ile görüşmesi bekleniyor... Demirören'in PFDK'nın aldığı karara ilişkin Genel Sekreter Gianni Infantino'ya bilgi vereceği öğrenildi. Demirören'in Michel Platini ile de görüşmesi bekleniyor.


PFDK KİME NE CEZA VERDİ?

AZiZ YILDIRIM CEZA YOK
Fenerbahçe Başkanı hakkında PFDK'ya sevkedilen maçların hiçbirinde suç unsuruna rastlanmadığı açıklandı.


İLHAN EKŞiOĞLU 3 YIL
Fenerbahçe Asbaşkanı'nın Eskişehir- Trabzon, G.Birliği-F.Bahçe maçının sonuçlarını etkilemeye tebbüs ettiği belirlendi.


ŞEKiP MOSTUROĞLU 1 YIL
Fenerbahçe Asbaşkanı'nın Eskişehir- Trabzonspor maçının sonucunu etkilemeye teşebbüs ettiğine kanaat getirildi.


CEMiL TURAN 1 YIL
Fenerbahçe Altyapı Sorumlusu'nun Fenerbahçe-A.Gücü maçının sonucunu etkilemeye teşebbüs ettiği açıklandı.


iBRAHiM AKIN 3 YIL
Eski İstanbul BB'li futbolcunun Fenerbahçe ile oynadıkları maçın sonucunu etkilemeye çalıştığına kanaat getirildi.


AHMET ÇELEBi 2 YIL
Sivas Yöneticisi'nin Fenerbahçe ile İstanbul BB arasındaki maçın sonucunu etkilemeye teşebbüs ettiği belirtildi.


ÜMiT KARAN 2 YIL
Eski Eskişehirspor futbolcusunnun Trabzonspor ile oynadıkları maçın sonucunu etkilemeye
teşebbüs ettiği ifade edildi.


SERDAR KULBiLGE 2 YIL
Eski G.Birliği kalecisinin Fenerbahçe ile oynadıkları maçın sonucunu etkilemeye teşebbüs ettiğini kanaat getirildi. (takvim)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.