banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

İl Meclisinden ASKF'ye 1 Trilyon verildi

1 Trilyonluk maddi yardım yapılması hakkındaki teklif okundu. Karar ise şu şekilde çıktı:   

İl Genel Meclisinin Aralık ayı ilk toplantısı bugün başladı. Toplantıda bir önceki ay gündeme gelen ASKF`ye ödenmesi istenen 1 Milyonluk karar üyelere iletildi.

 

Mali Hizmetler müdürlüğünün 11.11.2010 tarih ve ASKF’ye 1 Trilyonluk maddi yardım yapılması hakkındaki teklif okundu. Karar ise şu şekilde çıktı:

 

“Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanlığının 11.11.2010 tarih ve 2010-58 sayılı yazılarıyla ilimiz sınırları içersinde faaliyet gösteren 46 takımla birlikte toplam 89 takımın faaliyetlerini sürdürmeleri için 1 Milyon TL maddi yardım yapılması hakkında İl Genel Meclisi tarafından yapılan müzakereler sonucunda, konuya muhalif olan BDP Grubuna mensup üyeler “Bu kanun arkasından dolaşmaktır. Gerçek amaç ASKF üzerinden profesyonel bir kulübe para aktarılmasıdır. Biz BDP Grubu olarak 1 Milyon TL yardım miktarının 500 Bin TL’ye indirilmesini, gerekli denetimin yapılarak Amatör spor kulüplerine eşit olarak paylaştırılmasını istiyoruz” diyerek red oyunu vermişlerdir

Meclis Başkanı Mehmet Uğur Beyazgül’de konuyu ilkesel olarak red oyunu vermiştir. Bağımsız Üye İbrahim Arslan, “ASKF’ye yapılacak 1 Milyon TL yardımın yasal çerçevesi belirlenerek bir protokol dâhilinde yapılmasını, yardım ile ilgili denetimin yapılmasını, bununla ilgili olarak Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan’ın yetkili kılınmasını” söyleyerek kabul oyunu vermiştir.

Yasal gerekliliklere ve yasal prosedüre uymak, yasal çerçevede protokol, takip ve denetleme işlemini yapmak kaydıyla konu hakkında bizzat Sayın Valimiz Nuri Okutan’ın Başkanlık ettiği İl Encümeninde görüşülerek karara bağlanması” toplantıya katılan 53 üyeden, 27 kabul, 13 red ve 13 çekimser oyla oy çokluğuyla kabulüne karar verildi,

Gereği için karardan bir örneğinin İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürlüğüne tevdiine oy çokluğuyla karar verildi”

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.