banner2
Öne Çıkanlar ABD Emir Preldzic 4 Karaköprü Narı Vali Salih AYHAN Kimdir Abdülkadir Barut

İbrahim Kızıl'dan olaylı maça sert açıklama

Gaziantepspor ile Gençlerbirliği arasında Pazar günü Şanlıurfa Gap Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada çıkan olaylar nedeniyle Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl açıklama yaptı. Kırmızı-Siyahlı takımın başkanı İbrahim Kızıl, "şunu bir kez daha söylemek isterim ki bir grup kendini bilmez taraftarın yaptıkları Şanlıurfa’nın Süper Lig’e henüz hazır olmadığını göstermiştir" dedi.

 

 

 

Yaşananlar beni derinden üzmüştür

 

Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, Şanlıurfa'da yaşanan olayların kendisini üzdüğünü belirterek, "İlk olarak şunu hatırlatmak isterim ki spor dostluk ve kardeşliktir. Ancak hiç istemediğimiz ve hiç birimizin de tasvip etmediği olaylar başta ben olmak üzere yönetimimizi ve camiamızı derinden üzmüştür" dedi.

 

Maçtan önce çok iyi karşılandık

 

Kızıl, maçtan önce çok iyi karşılandıklarını anımsatarak, "Maçta yaşanan olaylara değinmeden önce maç öncesinde oldukça güzel bir ortam vardı. Şanlıurfa’ya ayak basmamızla birlikte herkesin ilgisi ve sevgisiyle karşılaştığımızı belirtmek istiyorum. Gerek Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba, Gaziantepli olan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Mustafa Yalçın takımımızın kamp yaptığı hotele gelerek bizleri onurlandırmışlardır. Ayrıca Şanlıurfa Sanayi Odası, Ticaret Odası, Ticaret Borsası tüm sivil toplum örgütleri bizleri ziyaret ederek bizlere yakın ilgi alaka göstermişlerdir" diye konuştu.

 

Herşey çok güzel başlamıştı

 

Maçtan önce statta çok iyi karşılandıklarını dile getiren Kızıl, "Şanlıurfa Gap Arena Stadyumuna geldiğimiz andan itibaren çok güzel görüntüler vardı. İki takım taraftarı yan yana oturmuş “Antep-Urfa omuz omuza” tezahüratları yaptılar. Her şey bu kadar güzel gidiyor derken kale arkasında bulunan kendini bilmez bir grup, maçı provoke etmiş ve diğer taraftarlarda onlara alet olarak taraftarımızı tahrik etmiştir. Bu yaşanan olayı tüm Şanlıurfa halkına mal etmemiz mümkün değildir, ancak maça gelerek taraftarımızı tahrik eden, takımımıza küfürler eden bir grup Şanlıurfalı taraftarları şiddetle kınıyor ve bir hem şehrileri olarak onlar adına utandığımı dile getirmek istiyorum" şeklinde konuştu.

 

Polislerin yaptıkları beni üzdü

 

Gaziantepsporlu taraftarlara polislerin sert kullanması ve biber gazı sıkmasına çok üzüldüklerini dile getiren Kızıl, şöyle konuştu; "Ancak beni derinden üzen bir diğer konu ise saygı duyduğum emniyet mensuplarımızın taraftarlarımıza şiddet uygulaması ve biber gazı sıkması olmuştur. Ayrıca bu biber gazının sadece Gaziantepspor taraftarına sıkılması ise manidardır. Oradaki görevli polislerin taraftarımızı tahrik eden Şanlıurfalı taraftarları dışarı çıkarması gerekirken takımını desteklemeye çalışan ve başka bir amacı olmayan taraftarımıza şiddet uygulaması bizleri çok üzmüştür" ifadesini kullandı.

 

Vali Güvenç beni aradı

 

İbrahim Kızıl, maçtan sonra Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç'in kendisini aradığını söyleyen Kızıl, "Bu yaşanan olayların ardından Şanlıurfa Valisi Sayın Celalettin Güvenç, bizzat şahsımı arayarak yaşanan olaylardan ve emniyet mensubunun taraftarımıza biber gazı sıkmasından duyduğu üzüntüsünü dile getirmiştir" dedi.

 

Şanlıurfa Süper lige hazır değil

 

Şanlıurfa'nın Süper Lige hazır olmadığını dile getiren Gaziantepspor Kulüp Başkanı İbrahim Kızıl, "Ancak şunu bir kez daha söylemek isterim ki bir grup kendini bilmez taraftarın yaptıkları Şanlıurfa’nın Süper Lig’e henüz hazır olmadığını göstermiştir. Gerek kendi maçlarında olay çıkaran Şanlıurfa taraftarı, gerekse bizim maçımıza Gaziantepspor’u desteklemek amacıyla geldiklerini belirten, daha sonra rakip takım aleyhine tezahürat yapması ve taraftarımızı tahrik edip olay çıkarmıştır" şeklinde konuştu.

 

Urfalı taraftar şunu unutmasın

 

İbrahim Kızıl, Şanlıurfalı taraftarlara mesaj yollayarak, "Bu olayı çıkaran bir grup taraftar şunu unutmasın ki Gaziantepspor sayesinde şehirlerinde, sahalarında ilk kez bir Süper lig müsabaka izleme şansı bulmuşlardır. Özellikle maçtan 1 hafta önce evimde Gaziantepspor Taraftarlar Derneği Başkanı İrfan Karakuzulu ile birlikte beni ziyaret eden Şanlıurfa’nın iki taraftar grubu bizzat Gaziantepspor’a destek olacaklarını bana söylemişlerdir. Ama olayları provoke edenler Şanlıurfa adına talihsiz bir gün yaşatmışlardı" şeklinde konuştu.

Olay Gaziantep

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.