banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Hilvanspor'dan zehir zemberek açıklama

Hilvan spor kulübü başkanı Şeyhmus Göçmen maçla ilgili açıklamaları

 

Cumartesi günü Akçakale ilçe stadında oynanan Akçakale Tarım spor- Hilvan spor süper amatör müsabakasında hakem ve hakem babası gözlemci Bekir B. faciası az kalsın Akçakale ve Hilvan sporcuları arasında büyük bir çatışmaya dönüşüyordu. Bu çatışma ölümle sonuçlanmamışsa başta Akçakale kaymakamı, Belediye başkanı ve Hilvan belediye başkanının büyük gayretleri sonucu önlenmiştir. Allah göstermesin bu çocuklardan birine bir şey olsaydı. Bu çocukların ailelerine ne cevap verirdik? Bekir B. ve oğlu bu vebalin altından kalkabilir miydi? Yetkililere sesleniyorum: Bekir B. saltanatına artık yetkililer dur demelidir. Bekir b. ve oğlu Ş.Urfa hakemliğini adeta saltanat gibi kullanıp adeta sporu baltalıyorlar.

 

 Çünkü biz İlçe takımları büyük fedakarlıklar la halktan para toplayarak ve adeta dilenerek para ayakta durmaya çalışıyoruz. Bu şartlarda maçlara çıkan takımımızın ve futbolcularımızın emeğini boşa çıkararak verdikleri kararlarla sporun kardeşlik ve dostluk çerçevesini adeta kin ve şiddete dönüştürmüşlerdir.

 

 Bekir b. ‘ un haftada 3-4 maçta görevlendirdiği oğlunun tavırlarına bir anlam veremiyoruz.

 Hatalarıyla bizi olumsuz etkileyen bu hakemin bir daha maçlarımızda görev almasını istemiyoruz.

 

Hilvan spor kulübü Teknik sorumlusu İ.Halil Aydın’ da maçla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

 

Yaklaşık on yıldır Hilvan sporu çalıştırıyorum. Yirmi yıllık ta futbol oyunculuğum da hiç kırmızı kart görmedim ağzımdan hiçbir zaman küfür çıkmamıştır. Çünkü aile terbiyem buna müsaade etmez. Futbolcularıma da bunu devamlı aşılamaya çalışmışımdır. Bunu Ş.Urfa spor camiası da merkez hakem kuruluda bilir.

 

Akçakale-Hilvan spor maçına gelelim. Hilvan spor olarak maça kazanmak için gittik. Rakip ister şampiyonluğa oynasın ister küme döşsün bizi ilgilendirmez . Biz çıkıp maçımızı şerefimizle kazanmak istiyorduk. Nitekim maça çok iyi başladık ve 1-0 üne geçtik. Ne olduysa golden sonra oldu hakem golden sonra net penaltımızı vermedi.Arkasında net golümüz çizgiyi geçtiği halde vermedi.Bu pozisyonda yan hakeme alanımı ihlal etmeden hocam top çizgiyi geçti içerden döndü dedim.Hocada yok ben öyle gördüm dedi.Orta kulübede oturan Bekir B. orta hakem oğlunu çağırarak beni kulübeden atmam talimatını verdi.Bende hocam kurallar dahilinde itiraz ettim niye dışarı atıyorsun Bekir B. dan talimat alıp beni atman haksızlık yan hakemin benden bir şikayeti yok ki dedim.Ben hayatımda ilk kez bir gözlemcinin orta hakemi çağırıp emir vererek hocayı dışarı at dediğini gördüm.Takımım hocasız maça devam etti.Hakem maalesef ikinci devrede tüm takdir haklarını rakip takımdan yana kullandı rakibi galip getirmek için elinden geleni yaptı.

Önce uyduruk bir penaltıyla maçı dengeledi arkasından bir serbest vuruşla rakibi galip duruma getirdi.Rakip sporcu Erkan hakemin gözü ününde sporcumuza küfür ediyor.hakem erkan herhalde arkadaşı sakin ol erkan diyor.

Oysa Hilvan da ki maçta bizim sporcumuz kendi arkadaşına hakaret ettiği için atıldı. Rakip oyuncu sıdık hakem ve yan hakemin gözü ününde sporcumuz metine yumruk atıyor ikisi de biz görmedik diyor.

Bu çifte standart niye üstelik 88.dakikada 2-2 yi yakalıyoruz maç bitiyor ama maalesef hakem Akçakale’nin gol atması için maçı bitirmiyor. Taki 90+8 de Akçakale golü atınca 2 dakika göstermelik uzatma verip maçı bitiriyor. Bu adaletli hakemlik midir?  Onları vicdanlarına bırakıyorum.  Öbür tarafta bunun hesabını nasıl verecekler? Kimse bunlara dur demeyecek mi? Hilvan spor kulübü olarak hakemleri vurmak veya küfür etmek kararları lehimize çevirecekse hiç heveslenmesinler bize bunlar yakışmaz. Biz sporun içinden geldik, çekirdekten yetiştik, eğitimini aldık, ahlaklı ve dürüst insanlarla çalıştık yensek te yenilsek te şerefimizle çıkar oynarız. Biz utanmayız, bizi bu duruma düşürenler utanır. Biz Hilvan spor olarak onurumuzla, şerefimizle dimdik ayaktayız. Varsın gerisini onları o makama getirenler düşünsün. Şunu unutmasınlar ki Hilvan spor daima var olacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.