banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

Hiddinkin geliri Terimi bile solladı!
Hiddinkin ücreti, sponsor geliriyle birlikte 7 milyon Euroyu buluyor. 1 yılda 12 maça çıkacak olan Hollandalının yeşil sahadaki dakikası ise 12 bin 800 lira.

Aynı zamanda dünyanın en çok kazanan milli takım teknik direktörleri arasında ikinci. Halbuki Fatih Terimin aylık 260 bin TLsi olay olmuştu!

Milli Takımlar Teknik Direktörü Guus Hiddinkin yıllık aldığı ücret, Türkiyede çok tartışılıyor. Hatta aldığı ücreti kimse bilmesin diye, sözleşmesine özel bir madde koydurduğu bile iddia edilmişti. Hollandalı çalıştırıcı, 2010 yılının haziran ayında göreve başladı. Tecrübeli hocanın aldığı yıllık ücret, Türkiye Futbol Federasyonunun sponsor ge liriyle birlikte 7 milyon Euroyu buluyor.

Türk Lirası olarak ise yaklaşık 13.8 milyon yapıyor. Hiddink, hazirandan bu yana 4ü özel olmak üzere 8 resmi karşılaşmada takımın başında görev yaptı. Önümüzdeki hazirana kadar da 2si özel 4 mücadelede görev alması bekleniyor. Yani kurt hoca, 1 senelik sözleşme tarihi boyunca 12 resmi karşılaşmaya çıkmış olacak. Hiddinkin maç başına aldığı ücret, yaklaşık 1 milyon 155 bin TL. Sahadaki dakikası ise yaklaşık 12 bin 800 TLye denk geliyor. Saniyesi de 213 TL!

O MAAŞI 4E KATLADI

Guus Hiddink, Türkiyeden aldığı bu ücretle dünyanın en fazla kazanan milli takım teknik direktörleri arasında da ikinci durumda. Milli Takımın eski teknik patronu Fatih Terimin aylık 260 bin TL olan ücreti çok tışılmıştı. Fakat Hiddink hem o maaşı 4e katladı, hem de tarihi yenilgilere imza atarak umutları kırdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.