banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Hiddink bir Türkiyede tutunamıyor
Avrupa futbolunun dev kulüpleriyle başarıdan başarıya koşan, görev yaptığı milli takımlarda yaşattığı mutluluklarla adeta kahraman ilan edilen Guus Hiddink, ikinci Türkiye macerasında da eleştirilerin hedefi haline geldi.

(A) Milli Takımın, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde üst üste iki maçta yenilmesi ve Azerbaycana karşı tarihinde ilk kez kaybetmesi üzerine, oyuncu tercihlerinden, saha içi uygulamalarına ve aldığı ücrete kadar tartışılmaya başlanan Hollandalı teknik direktör, başarılarla dolu kariyerinde belki de en büyük sevgi ve saygıyı, 2002 Dünya Kupasında dördüncü yaptığı Güney Korede gördü.

Güney Koreyi Dünya Kupasında yarı final oynayan ilk ve tek Asya takımı yapan Hiddinkin dev fotoğrafları gökdelenleri süslerken, maskotları çocukların oyuncağı olmuş, çıkartmaları araçlara yapıştırılmış, resminin bulunduğu tişörtler ve maskeler de futbolseverlerin büyük ilgisini çekmişti. Güney Kore vatandaşı yapılan ve Güney Kore Havayollarıyla ömür boyu bedava uçma hakkı verilen başarılı teknik adamın heykeli dikilirken, Hollandadaki müzesine de turlar düzenlenir olmuştu.

-STADA VE OTELE ADI VERİLDİ-

2002 Dünya Kupasının ev sahiplerinden Güney Korenin, çeyrek finalde İspanyayı yendiği Gwangju Dünya Kupası Stadının ismi, bu büyük başarıdan dolayı Guus Hiddink Stadı olarak değiştirildi.

Hiddinki onore eden bir başka jest de, Gwangjudaki maç için Güney Kore Milli Takımı ile kaldığı otelin adının Hiddink Continental Tourist Hotel olarak değiştirilmesiydi. Otelin her odasına bir futbolcunun ismi verilirken, Hiddinkin dev posteri de otelin resepsiyonuna asılmıştı.

-FENERBAHÇEDE DE GÜLEMEMİŞTİ-

Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollandada başlayan Guus Hiddink, PSV Eindhoven, Real Madrid, Valencia, Chelsea gibi Avrupa futbolunun dev kulüplerinin yanı sıra Hollanda, Avustralya, Rusya ve Güney Kore milli takımlarında görev yaptı.

Hollandalı teknik adam 1990-91 sezonunda Fenerbahçeyi çalıştırmış fakat istenen başarılar gelmeyince sarı-lacivertli kulüple yolları erken ayrılmıştı.

Hiddink yönetimindeki Fenerbahçe, 1990-91 sezonunun ilk maçında, kendi sahasında ligin yeni takımı Aydınspora 6-1 yenilirken, lig tarihindeki en ağır yenilgiyi almıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.