banner2
Öne Çıkanlar Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul Mardin

Herkes için Futbol Hakemlik Kursu sona erdi
Yıl içerisinde yapılan müracaatları değerlendiren kurul, 3 gün süren kursların sonunda 2012-2013 Yılı Futbol Sezonunun çiçeği burnunda hakemlerini belirledi. 
GAP Arena'da İl Hakem Kurulu Başkanı Bekir Boz, İl Hakem Atama Sorumlusu Mehmet Emin Baydağ ve İl Hakem Eğitimcisi Murat Aykaç yönetiminde gerçekleştirilen kursa kayıt yaptıran 123 kursiyerden 100'ün üzerinde katılımın sağlandığı belirtildi. 
Konu ile ilgili bir değerlendirme yapan İl Hakem Kurulu Başkanı Bekir Boz, 5 yıldan bu yana düzenlenen kurslarda en yüksek katılımın bu yıl olduğunu söyledi. İl Hakem Kurulu Başkanı Boz, 15 ile 53 yaş arası her yaşta bay-bayanın müracaatlarını kabul ettiklerini ve kursiyerlerin 3 günlük süren eğitim çalışmasının ardından yazılı sınava tabi tutulduğunu belirtti. Boz, "Şanlıurfa'da hakemlik kurslarına her geçen yıl daha da fazla katılımın sağlanması bizleri sevindiriyor. Şu bilinmelidir ki Urfa, klasman hakemliği yönünden Türkiye'deki birçok ilden daha verimli bir potansiyele sahip. Klasman hakemlerimiz Türkiye'de Süper Lig maçlarına çıkıyorlar ve bunları diğer gençlerimiz büyük bir azimle takip ediyor. Bizim amacımız kısa adı HİF olan ve Herkes İçin Futbol projesi kapsamında spora gönül vermiş her yaştan vatandaşımızı bir çatı altında toplamaktır. Halı saha maçlarından başlayarak zaman içerisinde kendini ispatlayan hakemlerimizi daha üst sınıflara çıkararak onlara imkan sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

BAŞARILI HAKEM ADAYLARI 2012-2013 YILINDA DÜDÜK 
ÇALACAK 
Yazılı sınavın ardından performans değerlendirmesi de yapan kurul, bu yılki katılımdan çok iyi sonuç alındığını belirtti. İl Hakem Kurulu Başkanı Boz, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu, Urfa'ya çok ayrı bir önem veriyor. Buradaki genç potansiyelimizin en iyi şekilde değerlendirilebilmesi için de ben ve ekip arkadaşlarım elimizden geldiğince çaba gösteriyoruz. Bu kursta emeği geçen İl Hakem Atama Sorumlusu Mehmet Emin Baydağ ve İl Hakem Eğitimcisi Murat Aykaç'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

SÜPER LİG HAKEMİ OLMAK 
İSTEYENLERE ALTIN FIRSAT
Kursta, hakem adaylarına seslenen İl Hakem Atama Sorumlusu Mehmet Emin Baydağ ise, halı saha karşılaşmalarından başlayarak Süper Lig hakemliğine yükselmeye kadarki sürecin başlangıcında gençlerin hedeflerini belirlemesi gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Önceki yıllardaki 23-24 yaş sınırlaması artık kalktı. Spora gönül vermiş her yaştan grubun değerlendirildiği bu çalışmada özellikle daha genç yaştaki hakem adaylarımızın işi sıkı tutmasını istiyoruz. Gerek kentimizin gerekse gençlerimizin Türkiye spor camiasında çok daha iyi yerlere gelebilmesi için bizlerde elimizden geleni yapacağız."

DENEYİMLİ HOCA MURAT 
AYKAÇ, HAKEMLİĞİ AKTARDI
3 gün süren kurslarda eğitmen Murat Aykaç ise hakemliğin kurallarını aktardı. Türkiye'de hakemliğin her geçen gün daha da gözde bir meslek haline geldiğini anlatan Eğitmen Murat Aykaç, her şeyden önce hakemliğe bir hobi olarak bakılması gerektiğini ve böylelikle meslekte başarının sağlanabileceğini söyledi. Kendisinin maç esnasında yaşadığı zorluklara da değinen Eğitmen Aykaç, sinevizyon gösterileri ile devam eden sunumunun ardından son gün hakem adaylarına temsili maç yahtırdı. Hakemin saha içerisindeki konumundan, orta hakemin diğer yardımcı hakemlerle nasıl diyalog kurması gerektiğine kadar hür türlü ayrıntıyı aktaran Eğitmen Aykaç, katılımdan dolayı tüm adaylara teşekkür ederek, 2012-2013 yılı eğitim çalışmalarına katılımın yine aynı şekilde olmasını istedi.
GAP Gündemi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.