banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Hayri Ülgen, Şanlıurfaspor ve Büyükhatipoğlu'nu yazdı

İşte o köşe yazısı; PTT Birinci Lig'de heyecan fırtınası devre arasının ardından tekrar kaldığı yerden başladı. Hafta sonu futbolseverler, birbirinden zevkli ve heyecanlı maçları takip etti.
Sezon ilk yarısını lider kapatan Manisaspor, cumartesi günü kendi sahasında Karşıyaka engelini 1-0 ile geçerek liderliğini perçinleştirdi.
Zirveye oynayan takımlardan Adanaspor, deplasmandaŞanlıurfaspor ile golsüz berabere kalınca zirve yolunda oldukça önemli bir iki puanı birden bırakarak 5. sıraya kadar geriledi. Bu ligde genç kadrosu ve oynadığı futbolla göz dolduran 1461 Trabzon, kendi sahasındaDenizlispor'u 3-0 gibi bir sonuçla geçip lig sonuna kadar yarışın içinde olacağını bir kez daha gösterdi. Zirvenin ortakları arasında yer alan Kayseri Erciyessporda ligin alt sıralarında yer alan Ankaragücü'nü mağlup edince ikinci sıraya yerleşti.
Mustafa Denizli'yi takımın başına getirerek büyük sükse yapan Çaykur Rizespor, deplasmanda Gaziantep Belediye engelini aşarak hem moral hem de yarışın içinde olacağını herkese ilan etti.
Sezon başından beri yazıyorum bu ligde yarış son haftaya kadar devam edecek diye belki sıkılmış olabilirsiniz ama gerçek budur. PTT Birinci Lig'de mutlu sona ulaşan takım, son haftaya kadar belli olmayacak gibi gözüküyor.

ALT TARAF AYRI ALEM... 
Ligin alt sıralarında ise kurtulma mücadelesi son sürat devam ediyor.
Başkanını bulmasına rağmen ekonomik sıkıntılarla boğuşan Ankaragücü, güçlü Erciyesspor'a mağlup olunca işini iyice zora soktu.
Bu yılın beraberlikler takımı Samsunspor, deplasmanda Tavşanlı Linyitspor ile golsüz berabere kalıp bir puanı çıkarmasına çıkardı ama hem kendisini hem de rakibini iyice ateşin içinde tutmuş oldu. Göztepe ise 6 puanlık maçta Kartalspor'u 2-0 ile geçerek düşme hattından uzaklaşmayı başaran takım olarak göze çarptı. Konyasporda ikinci yarıya deplasmanda Bucaspor'u devirip 3 puanla girdi. Cernat gibi bir oyuncunun Rizespor'a çok şey vereceğine eminim. Ankaragücü ise bir mucize gerçekleşmezse 2. Lig'e dönecek. Ama kim ki bu kulübe son yıllarda kötü davranıp kötü yönetip bu yüz yıllık asırlık çınarı çürütmüşse günün birinde hesabını verecektir.
Yeni yönetimin son ana kadar çırpınıp başarılı olmanın yolunu bulacağına eminim.

* * *
HELAL SANA MARDİN
Mardin'in köklü kulübü 1903 Mardinspor, Mardin Beşiktaşlılar derneği Başkanı Kadir Kerimoğlu'nun kişisel mücadelesi ve çabalarıyla var olmaya devam ediyor.
Mardin, geçtiğimiz pazar günü U15 Ligi'nde Oynanması gereken ve BAL Ligi'nde Mardin'i temsil eden Kızıltepe Barış ile yaptıkları maçta rakip takımın formaları yokken ve maç hükmen Mardin'e verilecekken rakibe yedek formalarını vererek herkese örnek bir tavır sergiledi.

* * *
BOLU'DA BİR BEY GOLCÜ ALİ GÜZELDAL...
Boluspor'un acar futbolcusu Ali Güzeldal'ı hem insan olarak severim hemde futbolcu olarak çok beğenirim.
Kişiliği ve dürüstlüğü tartışılmaz. Kumaşı kaliteli bir oyuncu. Özellikle orta sahasının orkestra şefi. Uzaklardan attığı gol şutlarıyla Boluspor'a altın puanlar kazandırıyor. Ankaragücü maçını canlı seyretmiştim. Muhteşem bir gole imza atmıştı. Pazar günü deplasmanda Adana Demirspor'a sahalarımızda ender görülen 40 metredenattığı füzeyle Boluspor'un hedefine bir adım daha yaklaştırdı.
Ali Güzeldal, bu oyununu istikrarlı bir şekilde devam ettirirse hem takımını şampiyon yapar hem de tarihe adını yazdırır. Bravo Ali Güzeldal... Bundan sonra aynen böşye yola devam etmeni dilerim.

* * *
ŞANLIURFA' NIN UĞURU
Şanlıurfaspor yeni bir yönetimle PTT 1. Lig'den bu sezon Süper Lig'de çıkmak için kolları sıvadı.
Vali Celaleddin Güvenç'in desteğiyle gerçekten güçlü bir yönetim oluştu.
İnanıyorum ki bu yönetim akıllı bir seçimle gerekli yerlere oyuncular alırsa Şanlıurfaspor bu sezon hedeflediğiSüper Lig'e dönebilir. Ş.Urfaspor yöneticilerinden Uğur Büyükhatipoğlu bu şehrin önemli ailelerinden biri.
Özüyle sözüyle sevilen sayılan bir bürokrat. Onun bu yönetimde olması Şanlıurfaspor için şans.Büyükhatipoğlu'ndan tek ricam, bir an önce sahayı düzeltim medyayla ilişkileri seviyeli bir şekilde taşısın.
Görecek ki başarı kendiliğinden gelecektir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.