banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Halfetide su şenlikleri yapıldı

Şanlıurfa Valiliği tarafından düzenlenen Halfeti 2. Su Şenlikleri, Su Kayağı Valilik Kupası yarışmalarıyla sona erdi.

Su Şenlikleri Etkinlikleri çerçevesinde Halfetide görev yapan öğretmenler arasında kano yarışması düzenlendi. Kano yarışması yapan öğretmenler arasında Mustafa Tanrıkulu birinci, Numan Yaman ikinci, Yusuf Eken üçüncü oldu. Kano yarışmasında dereceye giren öğretmenler, ödüllerini Şanlıurfa Valisi Nuri Okutandan aldılar. Şenliklerin ana eksenini oluşturan Su Kayağı 1. Valilik Kupası yarışmalarının startını Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan verdi. İlgiyle izlenen ve 10 sporcunun katıldığı yarışmalarda çocuklarda Emre Yavuz ödül alırken, erkeklerde Avrupa ve Türkiye Şampiyonluğu da bulunan Barış Fırıncı birinci, Sait Yavuz ikinci, Volkan Ekinci üçüncü oldu. Bayanlarda da Özlem Ispartalıgil birincilik ödülüne layık görüldü. Yarışmacılar ödüllerini Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan ve Türkiye Su Altı Federasyonu As başkanı Devrim Çorbacıoğlu tarafından verildi. Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, gerçekleşen etkinliklerle ilgili canlı yayın esnasında Şanlıurfa ile ilgili eğerlendirmelerde bulundu. Vali Okutan,  Şanlıurfa, büyük potansiyeliyle önemli bir su merkezi olma yolunda adım adım ilerliyor. Şanlıurfanın suyla bütünleşen, suyla yaşayan ve bunu hayatına katan bir kent olduğunu göstermek istiyoruz. Ve bu sebeptendir ki bu tarz faaliyetlerin hem Şanlıurfanın hem de Halfetinin büyük bir tanıtımına sebep olacaktır. Ve burada yaptığımız etkinlikle birlikte Su Sporları Fedarasyonumuzun katkılarıyla bir daha ki yıl bu tür faaliyetlerin ulusallaştıracağız. Şanlıurfa, Türkiyenin yeni yüzüne omuz verecek potansiyel ile spordan turizme diğer dallarına kadar katkı verecek bir kenttir. Buradan konaklamayla ilgili şöyle bir bir çalışmanın da içinde olduğumuzu belirtmek isterim. Terk edilmiş 3 tarihi köyümüz aslına uygun bir şekilde restore edeceğiz ve turizme kazandıracağız dedi.
Etkinlikler, SODES kapsamında Halfeti Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Taş, Mozaik, Sedef El Sanatları Sergisi açılışı Şelale Konakta yapıldı. Açılış ardından sergiyi gezen Vali Nuri Okutan ve etkinliklere katılan misafirler tamamıyla Halfeti yöresine ait eserleri ilgiyle inceledi. Etkinlikler kapsamında tarihi Halfeti Merkez Camiinde DASK Dogay tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı yapıldı. Zemini sular altında olan tarihi caminin içinde yapılan düzenlemenin ardından sergi Yerebatan sarnıçlarını andıran bir hal alırken, sergiyi Vali Nuri Okutan ve etkinliklere katılan misafirler birlikte gezdi. Su altında Halfeti konulu fotoğraflardan oluşan sergi, büyük bir beğeni kazandı. Bu arada etkinliklere Vali Nuri Okutanın yanı sıra, Halfeti Kaymakamı İsmail Çiçek, Halfeti Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Harran Üniversitesi Rektörü İ. Halil Mutlu, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Genel Sekreteri Oğuz Aydın, Birleşmiş Milletler GAP Danışmanı Dr. Mustafa Tolay, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Asbaşkan Devrim Çobanoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Altuğ ve vatandaşlar katıldı.

GENÇLER 2. SU SPORLARI ŞÖLENİNDE KÜREK ÇEKTİ
Sosyal Destek Projeleri (SODES) kapsamında eğitim alan gençler, Şanlıurfanın Halfeti ilçesinde düzenlenen 2. Su Sporları Şöleninde kürek çekti.
Halfeti Kaymakamlığının 2009 yılı SODES projeleri içerisinde yer alan Halfetiye Kürek Çekiyorum projesi kapsamında eğitime tabi tutulan gençler, Su Sporları Şöleninde kürek çekti. Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde düzenlenen yarışlarda profesyonel sporculara taş çıkartan kanocular şölene renk kattı. Şöleni izlemeye gelen katılımcılar sporculara alkışlarıyla destek verdi.. SODES kapsamında verilen eğitimlerin olumlu sonuçlar doğurduğunu ispatlayan gençler kürekleri büyük bir ustalıkla çekerken, küçük akrobasi hareketleri yapmaktan da geri kalmadı.
SODES kapsamında sporla tanıştıklarını ifade eden gençler, su sporlarının diğer sporlardan zevkli olduğunu ve her bireyin sporla can bulabileceğini ifade ettiler.

YAĞMUR ENGELİNE TAKILDI
Şanlıurfanın Halfeti ilçesinde 2.si düzenlenen Su Sporları Şenliklerinin ilk günkü programı, aşırı rüzgar ve yağışlar nedeniyle iptal edildi.
Yarışmalar, elli metre kız ve erkek yüzme yarışlarıyla start aldı. Sporcular dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Yüzme yarışlarının ardından kano yarışları start aldı. Dereceye girmek için kürek çeken sporcuları izleyenler alkışlarıyla destek verdi. İlçe Kaymakamı İsmail Çiçek, su sporları şenliklerine ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduğunu ve Halfeti ilçesinin Güneydoğu Anadolu Bölgesinin su sporları merkezi haline geldiğini söyledi. Kaymakam Çiçek, su sporların dünya da en iyi şekilde
yapılabileceği en iyi yerin Halfeti ilçesi olduğunu sözlerine ekledi.
Yarışlar başladıktan kısa süre sonra yağmur başladı. Aşırı rüzgar ve sağanak yağış su sporları şenliklerini ilk gün programının iptal edilmesine neden oldu. Sporcuları olumsuz etkileyen yağışlardan izleyenler de nasibini aldı. Yağan yağışın ardından protokol üyeleri kendileri için ayrılan alanı terk etti. Islanan izleyiciler kendilerini yağışlardan korunmak için kapalı alanlara sığındılar. Yarım kalan şenlikler yarın kaldığı yerden devam edecek.
Programa ilçe kaymakamı İsmail Çiçek, Belediye Başkanı Mahmut Özdemir, Sualtı Sporları Federasyonu Genel sekreteri Oğuz Aydın, Gençlik İl Spor Müdürü Hakan Altuğ, ilçe halkı ve sporcular ve aileleri katıldı.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.