banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Hakemelere protesto çelengi

TFF 2. Lig Yükselme Grubu'nda mücadele eden Şanlıurfaspor'un maçlarındaki hakemlerin tutumu Şanlıurfa'da taraftarlar tarafından protesto edildi. Bir grup Şanlıurfaspor taraftarları, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şanlıurfa Şubesi önüne siyah çelenk bıraktı.
Balıklıgöl Taraftarlar Grubu ile UrfAslan Taraftarlar Grubu üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik bir grup, 11 Nisan Stadyumu önünde toplandı. Grup daha sonra siyah çelen ile birlikte Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şanlıurfa Şubesi önüne doğru yürümeye başladı. Yolu bir süre trafiğe kapatan grup, polis ekiplerinin uyarmasıyla birlikte yolu tekrar trafiğe açtı. Toplanan grup Merkez Hakem Kurulu Başkanı (MHK) "Oğuz Sarvan istifa" sloganları atarak, Oğuz Sarvan'ı istifaya davet etti.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Şanlıurfa Şubesi önüne gelen grup siyah çelenk bırakarak basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan UrfAslan Taraftarlar Grubu Koordinatörü Ekrem Önder Çiftçi yaptığı basın açıklamasında, "Futbolun dışında çirkin oyunların bir perdesi daha sergilenmiştir. Ne yazık ki, kime neye hizmet ettiği belirsiz bir amaçla gün gibi aşikar bir zihniyet biçimde 90 dakika boyunca adeta emek hırsızlığı yapılmıştır. Şanlıurfaspor-Tokatspor maçının
Hakemi Ferhan Kestanlıoğlu ve yardımcıları bir futbol karşılaşması yönetmemiştir. Yazılan senaryoyu başarılı bir şekilde ortaya koymuşlardır. Gösterdiği davranışların, verdiği kararların başka bir açıklaması yoktur. Karşılaşma boyunca oyunda öne çıkan akıl almaz hataları ve yönetimiyle hem futbolcularımızı hem de taraftarlarımızı büyük bir tahrikle müsabakalar sonrası olaylar çıkmasına sebep olmuştur. Ne yazık ki yola beyaz sayfa açan dürüst futbol şeffaflık anlayışı sloganıyla şairane fikirler ortaya atan
Federasyon yönetimi bugün Şanlıurfaspor tarihine kara bir leke olarak geçmiştir"
dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından toplanan grup polis ekiplerine karanfil takdim etti. Grup daha sonra grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Mustafa Demirci / İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.