banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Habib Arslan: Urfaspor'da Yeni Yapılanmaya Gidiyoruz

 Şanlıurfspor Sosyal Dinlenme Tesislerinde Basın Mensupları ile bir araya gelerek kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlediler.

Toplantıda konuşan Başkan Habib Arslan: Bursasporun Turkcell süper ligde şampiyon olmasından dolayı tebrik ediyorum.

İşte Başkan Habib Arslan'ın basın toplantısından satır başlıkları

İki yıldır Şanlıurfaspor'da görev yapıyoruz. İki yıl süresinde Takım ekonomik olarak nereden nereye geldiğini internet sitemizden duyurduk. Türkiye'de 18'e yakın profesyonel Takımın futbol federasyonuna borcu yoktur. Bunlardan biri de Şanlıurfaspor'dur.

7 HAZİRAN'DA KONGREMİZ VAR

7 Haziran pazartesi günü kongreye gidiyoruz. Bir yönetici arkadaşımız vefat etti. 7 veya 8 yönetici arkadaşımızla yollarımız ayrılacak. Yeni yöneticilerimiz Şanlıurfa kamuoyu tarafından kabullenecek kişilerdir. Hem maddi hem manevi güç vereceklerine inanıyorum.

BIRAKMAYI DÜŞÜNDÜK

Bizden daha iyi kulübü yönetecek arkadaşlar çıkabilir. Onlar gelsin istedik. Yönetici arkadaşım Ömer Kapaklı ile birlikte Belediye başkanımız Fakıbaba ve Valimiz Nuri Okutan ile görüştük. Aldığımız mesaj "bırakmayın" yönünde oldu. Vali Okutan; Siirt, Sakarya ve Trabzon'da spora destek verdik oldu. Şanlıurfa'da olacak dedi. Hem Valimiz Hem de Belediye başkanımız "desteğimiz sürecek" dediler.

TAKIMIN BU DURUMA DÜŞMESİNDE SUÇLU KİM?

Aslında büyük hedefle yükselme ligine başladık. Olumsuz netice aldık. Uçağı havalandırdık maalesef yeniden yere indirdik. Bu neticeden dolayı suçlu aranıyorsa birincisi benim, daha sonra yönetici arkadaşlarımdır. Urfa'da iyi destek gördük. Bazı aksaklıklar nedeniyle sonucu getiremedik.

MEHMET ŞAHAN'LA DEVAM

Teknik direktörümüz Mehmet Şahan ile devam kararı aldık. Hocamız sezon öncesinde birkaç eksiklik rapor etmişti ancak maddi yetersizliklerden dolayı yerine getiremedik. Hocamızla bu sezon devam edeceğiz.

FUTBOL ŞUBESİ YERİNE KOORDİNATÖRLÜĞE GEÇİYORUZ

Futbol şubesini kaldırıyor yerine çağdaş futbol gereği futbol koordinatörlüğüne geçiyoruz. Bu konuda koordinatörlüğe Şanlıurfa'nın evladı bilgili, birikimli ve iyi niyetinden şüphe etmediğimiz Hüseyin Dağ ile çalışacağız.

BİRLİK VE BERABERLİĞİ SAĞLAYACAĞIZ

Yeni sezon çalışmalarına başladık. Şanlıurfaspor markamızdır. Markamızı yükseltmek için valimizle, belediye başkanımızla, Siyasi partilerle,  bürokratlarımızla, medyamızla ve tüm kesimlerle birlik ve beraberliği sağlayacağız.

HEDEF TURKCELL SÜPER LİG

Hedefimiz Turkcell süper lig. Ama tabi çıkamadığımız Bank Asya ligine bu sezon çıkacağız ardından Süper lige çıkaracağız.

ŞANLIURFASPOR BU SEZONDA BANK ASYA LİGİNE ÇIKMAZSA SUÇLU KİM OLACAK?

Soruma Başkan Habib Arslan şu yanıtı verdi. Dersler aldık. Aslında bu sene farklı bir sonuç çıkarabilirdik. Ama borçlanmamak için bu kadroyla ve yapıyla yükselme ligine devam ettik. Borçlanarak farklı sonuçlar alabilirdik, ancak tersi durumda kötü sonuçlar da çıkabilirdi. Şimdiden transferlere başladık. İç transferde önemli aşama kaydettik. İç transferi bitirdikten sonra dış transfere başlayacağız.

TARAFTARA TEŞEKKÜRLER

Taraftarlarımızdan Allah razı olsun. Birkaç grubu saymazsak tereddütsüz takımı desteklediler. Bu takım birkaç kişinin değil, Urfalıların takımıdır. Biz taraftarımıza tesislerdeki idari binaya girmelerini istemedik. Çünkü bu bina futbolcularımızın yatak odalarıdır. Çalışma sahasına elbette gelebilirler.

KURUMSALLAŞAMADIK

Kurumsal bir yapıya kavuşamadık. Takım olarak net gelirimiz yok. Bu şekilde kurumsallaşma oldukça güç. Bank Asya ligine çıktıktan sonra kurumsallaşacağız.

 Ş.URFA BELEDİYESPOR Ş.URFASPORA KURBAN MI EDİLDİ?

Bu soruya karşılık olarak Başkan Arslan şöyle devam etti; Hayır buna katılmıyorum. Çünkü Şanlıurfaspor ayrı bir kurum ve kulüp, Şanlıurfa belediyespor ayrı. Bir Urfalı olarak amatöre düşmelerine üzüldüm. Ama eminim Belediyesporlu yöneticiler ve futbolcularda çok üzüldüler.

ÖMER KAPAKLI: URFASPOR 30 PUANLA BANK ASYA'YA ÇIKACAKTI AMA?

Yükselme grubu başlamadan önce "Şanlıurfaspor yükselme gurubu sezon sonunda 30 puanla Bank Asya ligine çıkacak" diye taahhüt etmiştiniz, neye inanarak bu kesin sözü verdiniz, bugün neden bu duruma gelindi? Soruma, Ömer Kapaklı şöyle cevap verdi; :Hedefi olmayan takım bir şey yapamaz. Hedefimiz 30 puanla Bank Asya ligine çıkmaktı. Buna taraftarımızı inandırmak ve önce kendimiz inanmalıydık. İlk maçlarda bu hedefi tutturacağımızı umduk. Ancak kalecimiz Armağanın sakatlanması ve diğer kalecilerden istediğimiz verimi almamamız ile birlikte diğer sorunlarla boğuşurken bu hedeften uzaklaştık. Ama  bu sezon çalışmaları sistemli bir şekilde yapıyoruz. Şanlıurfaspor bir markadır. Bu markayı yükseltmek için herkesle birlikte başaracağız. Şanlıurfaspor siyaset üstü bir kurumdur. Herkes destek verebilir. Dedi.

Ömer ASLAN / www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.