banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato Gökhan Sazdağı

Gözler Arena'da, kulaklar Almanya'da!
A Milli Futbol Takımımız, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki son maçında Azerbaycan ile karşılaşacak.

Play-Off yolundaki kritik karşılaşma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak. Mücadelenin hakemi ise Danimarkalı Peter Rasmussen..



HAYDİ ALMANYA!

A Grubu'nda Milli Takımımız'ın Azerbaycan ile oynayacağı müsabakanın yanı sıra Almanya-Belçika ve Kazakistan-Avusturya maçları da oynanacak. A Milli Futbol Takımı'nın Play-Off hakkı elde edebilmesi için Azerbaycan'ı mağlup etmesi, Almanya'nın ise Belçika'ya kaybetmemesi gerekiyor.

MUHTEMEL 11'LER

TÜRKİYE: Sinan, Gökhan Gönül, Servet, Egemen, Hakan, Kazım (Gökhan Töre), Hamit, Selçuk İnan, Emre, Arda, Burak

AZERBAYCAN: Agayev, Allahverdiev, Mailkov, Huseynov, Abishov, Ufuk Budak, Sadıgov, Sadikhov, Ismayilov, Aliev, Javadov

STAT: TT Arena
SAAT: 20:00
HAKEM: Peter Rasmussen
YAYIN: NTV - Rotahaber

A MİLLİ TAKIM 486. MAÇINA ÇIKIYOR

A Milli Takımımız, Azerbaycan ile oynayacağı 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu onuncu maçıyla birlikte 486. karşılaşmasına çıkacak.

Türk Milli Takımı, 88 yıllık tarihinde, 256'sı resmi, 229'u özel olmak üzere geride kalan toplam 485 maçta, 174 galibiyet, 115 beraberlik alırken, 196 kez de rakiplerine yenildi. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda toplam 628 gol atarken, kalesinde ise 727 gol gördü.

AZERBAYCAN İLE 7. RANDEVU

A Millilerimiz, Azerbaycan ile ise tarihindeki 7. maçına çıkacak. Şimdiye kadar oynanan 3'ü resmi 3 özel toplam 6 karşılaşmanın 4'ünden galip ayrılan Millilerimiz, 1 kez rakibine yenilirken, 1 maçta berabere sonuçlandı. Ay-yıldızlı ekibimiz, bu maçlarda 8 gol kaydederken, kalesinde 2 gol gördü.

GRUPTAN NASIL ÇIKARIZ?

14 puanlı Türkiye, Türk Telekom Arena'da ağırlayacağı iddiasız rakibi Azerbaycan önünde galip gelerek, Kazakistan galibiyetiyle ipleri kendi eline alan 15 puanlı Belçika'nın Almanya deplasmanında puan kaybını bekleyecek. Belçika, grupta 9'da 9 yapan Almanya'yı deplasmanda yenmesi durumunda, Türkiye'nin maçının sonucunu beklemeden play-off biletini alacak.

Türkiye, Azerbaycan ile berabere kalır, Belçika da Almanya'ya yenilirse, her iki takımın da puanları eşitlenecek. Ancak, Türkiye, rakibine karşı ikili averajda üstün olduğu için (İlk maçta 3-2 yenip, ikinci maçta 1-1 berabere kaldı) yine play-off biletini alan taraf olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.