banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

'Genç Sultanlar' Avrupa Şampiyonu oldu!

Avrupa Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda "GençSultanlar", Sırbistan'ı setlerde 3-0'lık skorla mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

NTV Spor'dan yayınlanan mücadelenin setlerini Ay-yıldızlılar, 25-21, 25-22 ve 25-18 kazandı.

Geçtiğimiz sene yıldızlar kategorisinde mücadele eden bu takım,Avrupa ve Dünya şampiyonluğunu da elde etmişti.

Dün yarı finalde alınan Rusya galibiyetinin de büyük moraliyle maça çıkan Genç Kızlarımız, ilk setin ilk teknik molasına 8-5 önde girdi. İyi oyununu setin ilerleyen bölümlerinde de devam ettiren Türkiye, ikinci teknik molayı 16-13 önde geçti. Setin son bölümünde de çok üstün oynayan ay-yıldızlılar, final maçının ilk setini 25-21 kazandı ve 1-0 öne geçti.

İkinci sete ise Sırbistan daha iyi başladı. Bu sette son bölüme kadar üstün olan Sırplar, milli takımımızkarşısında 2 defa, 5 farkı yakaladı. Ancak pes etmeyen Genç Kızlar, setin sonlarında rakibini yakaladı ve öne geçmeyi başardı. Yakaladığı avantajı korumayı başaran Türkiye, bu setten 25-22 galip ayrıldı ve finalde 2-0 öne geçti.

İlk 2 seti kazanan Türkiye, bu moralle 3. sete de iyi başladı. Üst üste bulduğu sayılarla farkı açan Türkiye, bu setteki ikinci teknik molaya tam 7 sayı farkla, 16-9 önde girdi. Setin ilerleyen bölümlerde de çok etkili olan ay-yıldızlılar, finalde 3. seti de 25-18 kazanarak Avrupa Şampiyonluğuna ulaştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.