banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Galatasaraydan Emreye sert tepki!
Arda Turanın Milli Takımda sakatlanması ve sakatlığının Tolere edilebilir osteiti pubis olduğunun anlaşılmasından sonra Fenerbahçeli Emrenin yaptığı açıklama büyük tartışma yarattı.

Radyosporda Aydın Cingöz ile Haber Aktif Programına katılan Galatasarayın eski antrenörü ve Sağlık Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu Emrenin açıklamalarını gereksiz bulduklarını ifade ettiler.

CEVAT GÜLER: EMRE DOKTOR MU?

Antreman bilimci Cevat Güler, konu hakkında Emre doktor mu? Bu açıklamayı nasıl yaptı anlamadım. Bu sakatlık sadece suni çime bağlanamaz. Bu sakatlık türünün bir çok nedeni var. Ayrıca Emreye göre sakatlığın kaynağı Galatasaray alt yapısının suni çimde çalışmasıysa Beşiktaş alt yapısından gelen futbolcularda neden olmuyor. Ben tıp adamı değilim ancak bu sakatlığın bildiğim kadarıyla bir çok nedeni var. En temel neden oyuncunun çok maç yapması. Yorgunluk ve yüklemelerde var. Tek başına suni çim demek doğru değil. Emrenin bu açıklaması yersiz dedi.

KURTOĞLU: EMREYİ TEDAVİ EDEN BENİM NEDEN PUBİS OLDUĞUNU TEK BİR NEDENE BAĞLAYAMADIM

Prof. Dr. Mehmet Kurtoğlu ise Emrenin açıklamalarını gereksiz bulduğunu ifade ederek, Emre Galatasarayda oynarken ve 16 yaşında Pubis oldu. Emrenin ilk tedavilerini yapan bendim. O dönem Emre Galatasaray, Milli Takım ve okul takımında oynuyordu ve yılda 60 maçın üzerine çıkıyordu. Çok maç yapmak, ayak kısalığı, yere iyi basamamak, oyuncuya yapılan yüklemeler, zemin gibi çok nedeni var. Bu sakatlık türünde tek bir neden ortaya konamaz. Emrenin açıklamasına anlam veremedim ve gereksiz bir açıklama diye konuştu.

EMRE NE DEMİŞTİ:

Ben de Galatasaray alt yapısından yetiştim.. Orada bizi direkt olarak suni çim sahada eğitiyorlar.. Bu sadece Ardanın meselesi değil.. Örneğin, aynı şekilde Uğur Uçar da, Aydın Yılmaz da, Sabri de uzun süreli sakatlıklar yaşadılar, yaşıyorlar.. Bu dert benim de başımda.. Ben de zaman zaman sakatlıklarla uğraşıyorum.. Bunun en büyük nedeni, alt yapı suni sahada çalışıyor ve oradan yetişiyor. Ama maçlar çim sahada, hatta toprak sahalarda oynanıyor. Bu da kalıcı sakatlıklara neden oluyor

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.