banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Galatasaray yeni Başkanı Mustafa Cengiz oldu

1623 oya karşılık 1703 oy alarak başkan seçilen Mustafa Cengiz  teşekkür konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
 
"Değerli Galatasaraylılar... Mevlam ne eylerse güzel eyler; her şeyin hayırlısı olsun diyorum. Samimiyetle söylüyorum ki bugün burada sizler Galatasaray tarihinde bir ilki yaşattınız. İlk defa başkanın girdiği bir seçimde diğer aday seçim kazandı. İlk defa, 5 sandık sonrasında geriden gelen bir aday seçimi kazandı. İnanın ki bir çığır açtınız. Samimi olarak çok teşekkür ediyorum. Ben sıradan bir neferim. Hizmet arzum beni buraya getirdi. Ben sizlerin temsilcisi, yüreği ve aklıyım. Siz ne iseniz ben de oyum. Bugün düzgün bir seçim gerçekleştirdikleri için Divan'daki 5 değerli arkadaşıma, kurullardaki kişilere, gözetmenlere tek tek teşekkür ederim. İlk günden bu yana beni dinleme fırsatı bulanlara açık, şeffaf bir Galatasaray, doğruların söylendiği bir Galatasaray sözü veriyorum. Sizler olmazsanız ben bir hiçim. Sizlerle birlikte varım. 7 tane öğrenci, başlarında rahmetli Ali Sami Yen; dünyada sempatizan sayısı 100 milyona yaklaşan kitle ve 30 milyon taraftar... Türkiye'nin en değerli markasını layık olduğu en değerli yere çıkaracağız. Bunda sizin varlığınız en önemli faktör. Ben bana oy atmayanların da başkanıyım. Beni tanıyanlar böyle bir kişiliğe sahip olduğumu biliyorlar. Asla üzülmem, asla kırılmam, kendimi iyi tanıtamamışım diye üzülürüm. Onların da desteğini oyunu almaya çalışırım. Galatasaray'da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Galatasaray'ın 14 spor dalında tekrar şahlanmasının startını veriyorum. Ali Sami Yen'den yaşayan başkanlarımıza kadar Selahattin Beyazıt'a, Alp Yalman'a, Faruk Süren'e, Mehmet Cansun'a, rahmetli başkanımız Özhan Canaydın'a, Adnan Polat'a, Ünal Aysal'a, Duygun Abi'ye ve sevgili Dursun Özbek'e gerekli özeni göstereceğim. Sevgili başkanım erken gitti. Ben ona samimi olarak yaptığı katkılar için teşekkür ederim. Başkanlarımıza yöneticilerimize ve burada bir Cumartesi günü zamanını veren Galatasaraylılara teşekkür ederim. Hepinizi en içten sevgilerimle selamlıyorum. Yaşasın Galatasaray!"
 


OLAĞANÜSTÜ SEÇİM GENEL KURUL'DAN NOTLAR
Olağanüstü Seçim Genel Kurul, Galatasaray Spor Kulübü 36. Başkanı Dursun Özbek'in konuşması ile açıldı. Dursun Özbek ve Mustafa Cengiz'in ortak adayı olan İrfan Aktar'ın seçim divan başkanlığı oylamaya sunuldu ve İrfan Aktar yapılan oylama sonucunda Olağanüstü Seçim Genel Kurul Toplantısı Başkanlığı'na seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından seçime ilişkin tüzük hükümlerinin hatırlatılmasının ve yapılan işlemlerin ardından sırasıyla Mustafa Cengiz ve Dursun Özbek genel kurul üyelerine kısa birer konuşma yaptı. 
 
"ONLAR MUTLU BİR ŞEKİLDE BİZİ İZLİYOR"
Mustafa Cengiz, yaptığı kısa konuşmada; "Ali Sami Yen... 7 öğrenci bir sınıfta oturuyor, bir karar alıyor. Maddi olanakları da kısıtlı. Bir takım, bir ekip oluşturmaya çalışıyor bu ekip. 113 yıl sonra bugün bu koridorlarda ve tüm dünyada 100 milyona yakın sempatizan, 30 milyona yakın taraftar vücut buluyor. Bu sosyolojik olarak incelenmesi gereken bir olgu. Onlar mutlu bir şekilde bizi izliyor. Biz uygun bir zaman ve şartlar içinde seçim olsun isterdik. Camia için hayırlı olsun diyorum. Burada konuşma yaparak kanaatinizin değişeceğini düşünmüyorum. Sayın Dursun başkanıma teşekkür ediyorum. Ekip arkadaşlarıyla çalışıp bizleri bugüne getirdi. Ben zaten gerekli eleştirilerimi ifade ettim. Bu dostane havanın eleştirilerle bozulmasını istemiyorum. Tüm insanların iyi niyetle, yanlış da yapsa hata da yapsa bu yürekle çarptığını ve buralara geldiğini biliyorum. Biz ekip olarak sevgili Dursun başkana, bizden önce görev yapmış tüm yönetim kurulu üyelerine, buraya gelip sahip çıkan ve sosyal bir varlığı sürdüren özverili davranan herkese teşekkür ediyorum" dedi.


 
"GALATASARAY'IN BAŞARISINA ODAKLANDIM"
Dursun Özbek ise, "2 buçuk senedir tüm yaptıklarımız malumunuz. Yapacaklarımı da açıkladım. Galatasaray'ın yarınlarının bugünden daha güzel olmasını, istikrarın yer almasını ve huzuru istiyorum. Seçim dönemleri rekabet içinde geçer. Galatasaray'da bu tatlı bir rekabettir. Gelişen futbol ekonomisinin sunduğu değerler çok üst değerler. Şampiyonluk primleri 250 milyon TL'ye kadar ulaşıyor. Bu her takım için, Galatasaray için de büyük bir meblağ. Ben bu sezon Galatasaray'ın şampiyonluğuna, her türlü olumsuzluğa savaşmaya, Galatasaray'ın mali yapısını kazanmaya odaklandım. Bu nedenle bugüne kadar yaptığım hizmeti beğendiyseniz sunduğum projelere onayınız varsa desteğinizi rica ediyorum. Seçimin Galatasaray Spor Kulübü'ne hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 
 
18 SANDIKTA OY KULLANILDI
Aidatlarını yatıran 7 bin 494 kulüp üyesinin, Galatasaray Spor Kulübü Başkanını seçmek için oy kullanma hakkı olduğu seçimde üyeler, sınıflara dağıtılmış toplam 18 sandıkta, üyelik sicil numaralarına göre oy kullandı. Yapılan renk seçimine göre başkan adaylarından Dursun Özbek için "kırmızı", Mustafa Cengiz için de "sarı" oy pusulası kullanıldı.
 
Olağanüstü Seçim Genel Kurulu'nda, saat 10:55'te başlayan oy verme işlemi 15:00'te sona ererken sandıklara göre oyların dağılımı şu şekilde oluştu:
 
1. Sandık: 56 Sarı, 68 Kırmızı
2. Sandık: 68 Sarı, 96 Kırmızı
3. Sandık: 69 Sarı, 113 Kırmızı
4. Sandık: 78 Sarı, 128 Kırmızı
5. Sandık: 109 Sarı, 118 Kırmızı
6. Sandık: 98 Sarı, 110 Kırmızı
7. Sandık: 100 Sarı, 86 Kırmızı
8. Sandık: 99 Sarı, 74 Kırmızı
9. Sandık: 101 Sarı, 65 Kırmızı
10. Sandık: 96 Sarı, 74 Kırmızı
11. Sandık: 98 Sarı, 84 Kırmızı
12. Sandık: 123 Sarı, 58 Kırmızı
13. Sandık: 116 Sarı, 61 Kırmızı
14. Sandık: 89 Sarı, 60 Kırmızı
15. Sandık: 94 Sarı, 78 Kırmızı
16. Sandık: 90 Sarı, 64 Kırmızı
17. Sandık: 93 Sarı, 95 Kırmızı
18. Sandık: 125 Sarı, 191 Kırmızı
Kaynak: Galatasaray.org

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.