banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Galatasaray UEFA'ya Şok! Konuyu CAS'a taşıma kararı aldı

Galatasaray Spor Kulübü Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı, Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirildi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'ndaki toplantıya, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Divan Kurulu Üyeleri katıldı.

Galatasaray Spor Kulübü Mart Ayı Olağan Divan Toplantısı'nda açıklamalarda bulunan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek şöyle konuştu:

Gündemimizde UEFA'dan gelen ceza var, bilgilendireyim... Galatasaray'ın 3  sezonluk toplam zararı 164 milyon euro. Anlaşma 16 Mayıs 2014'te yapılmış. UEFA, tedbir alınmasını istemiş. En son Ekim'de gelip inceleme yapmışlardı. Bize de 2012-2014 yılları arasındaki zararlarla ilgili bizi çağırdılar. Biz de bir avukatla hazırlandık. Savunmada  yeni yönetimin amacını anlattık.

2013'te 70 milyon euro, 14-15'te 2 yönetim vardı. 55 milyon euro zarar. 15-16'da 26 milyon euro olmuştu. Kasım'da zararın 26 olduğunu ama daha önceki çalışmalara göre zararı 4 milyon euro seviyeye aldığımızı söyledik.Benim dönemimdeki zarar 26 milyon euro. Bizim bulunduğumuz dönemle ilgili, şeffaflığımız nedeniyle UEFA'dan teşekkür aldık. Bize verdikleri ceza en kötüsüydü. İhtar vermelerini talep ettik.

Duruşma mahkeme gibiydi. Savunma esnasında, 'Sayın UEFA zarar bu, maaş bu demiş üzerine çıkmış, vakalar var' dedik. 'FFP uygulamasını delene 10 çeşit ceza var. Neden en kötüsünü veriyorsunuz?' dedik. İhtar gibi ceza istediğimizi söyledik. Onlar da, 'İyi hoş ama vaatlerinizi yerine getirmediniz' dediler. İncelemeyi yapan kişi, 'Eğer zarar edeceğinizi bildirseydiniz, size 5 yıl erteleme verirdik' dedi. Ben de başkan olarak, bu durumu düzeltmek üzere göreve geldiğimi belirterek, bir şans istedim. Neticede 1+1 yıl olan ceza, sadece 1 yıl olarak tebliğ edildi ve bugünkü duruma geldik.

"1+1 olan cezayı 1 yıla indirdik ama başarı öyküsü olarak anlatmıyorum. Sadece net söylüyorum. Hiç ceza almasak başarı öyküsü olurdu."

"Konuyu CAS'a taşıma kararı aldık. Orada daha kuvvetli savunma yapacağız. Bu işi inşallah CAS'ta düzelteceğiz.TFF ve emeği geçen herkese destekleri için teşekkür ediyorum. Galatasaray geçmişte kötü yönetildi. Geriye dönük bir araştırma yapacağız. Uluslararası bir firmayla anlaşma aşamasındayız.70 milyon zarar etmek kötü, 30 milyon euro zarar etmek iyi diye bir şey yok. Galatasaray, iyi yönetildiği zaman kar edecek bir kurumdur, ispatladık da. Sportif AŞ önemli bir değerimiz. Bütün gücümüzle Galatasaray'ı devamlı zarar eden bir kulüp olmaktan çıkarmak istiyoruz. Bu maksatla 'Tek Yürek Tek Bilek' kampanyası yaptık. Camia bir araya gelmezse Galatasaray bu durumdan kurtulamaz.Tek bilek tek yürek kampanyası başlattık. Hemen sataşmaya başladılar. Beraberliğin amacı bu. Gazeteler bilmem neler neler diyor... Bilekliğin maliyeti 80 kuruş, satış fiyatı 10 lira. Şu anda 1 milyonu geçtik, mayısa kadar sanıyorum 2-2.5 milyon olacaktır. Kötü zamanda bir araya gelmesini bilen bir kulübüz ve bu bileklik de bizim sembolümüz. UEFA'ya bileklikleri gösterdim. 'Bu bizim sembolümüz, birlik olmasını biliriz" dedim. Buraya en kral yönetim de gelse camia bir araya gelmezse bir şey olmaz."

Ada için açılan dava sona doğru gidiyor. Lehimize çıkacağını umuyorum. Bu işin peşinde olan profesyonellerimiz var. Kalamış'ta da kiracılarımız var. Onlarla ilgili de dava açtık. Kontrat yok dediler. "Dalga mı geçiyorsunuz?" dedim. Böyle bir kurumda nasıl olmaz? Fotokopi kontratla dava açtık. Mahkeme kabul etmedi, işletmeciyi çağırdık, 'Burada çok masrafım var' dedi. Kalamış'la daha ne kadar uğraşırız belli değil. Biz de bunun üzerine işletmeciyle anlaşma yoluna gittik ve sanırım 12-14 ay içinde bize burayı teslim edecekler.

Futbolda daha önceki dönemde yapılan harcamaların aşağıya çekilmesi lazım. UEFA son aldığı karar metninde de bunu söylüyor. UEFA dedi ki, 'Ey Galatasaray, sana 1 yıl ceza veriyorum ama zannetme ki gözümü üzerinden ayırdım.' Diyor ki, sporcularla ilgili maaş, prim... Bunları 65 milyon Euro'ya çekmelisin. Bunu geçemezsin. Önce bu maaşlar 105 milyon seviyesindeydi. Kulüp bu duruma nasıl geliyor... Bunun için anlatıyorum. Mali kurulda daha iyi anlatacağım. UEFA incelerken her şeyi inceliyor. Buna göre bazı rakamları söylüyor. 3 sene evvel 105 milyon sonra 95 milyon... UEFA da buna bağlı olarak cezanın yanında 'Maaşlarda 65 milyon Euro'yu geçme' diyor."

Ligdeki durumumuz pek iç açıcı değil. Bunun birçok sebebi var. Sadece mali değil. Bundan sonraki dönemde en iyisi için mücadele edeceğiz. Basketbolda haksız yere Euroleague dışında kaldık. Eurocup finalini kazanarak tekrar Euroleague'e katılmak istiyoruz. Basketbol şubesinde 2013'te 20.5 milyon dolar zarar, 2014'te yine 20.5 milyon dolar zarar ettik. Başarıyı para ile satın alma prensibinden vazgeçtik. Geleceğin şampiyonları Galatasaray'ın içinden çıkacaktır. Her şeyi Galatasaray için yapıyoruz. Yaşasın Galatasaray. Hepinize teşekkür ediyorum"

Başkan Dursun Özbek’in ardından, Divan Kurulu Üyeleri Cengiz Ergani, Hayrettin Kozak, Taner Aşkın, Sami Çölgeçen, Fathi Demircan, Ayhan Özmızrak ve İbrahim Göknar kürseye gelerek birer konuşma gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.