banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Finale doğru

Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak bu müsabakanın açılış seremonisinde ve devre arasında Anadolu Ateşi ritim ve dans ekibi sahne alarak tribünleri dolduracak Trabzonsporlu ve Fenerbahçeli taraftarları coşturacak.
Seremonide, Şanlıurfaspor ve Şanlıurfa Belediyespor kulüplerinin altyapılarında eğitim gören yıldız adayları ile 50 Şanlıurfalı çocuk EUR0 2016 tişörtleri ile bayrak şov yapacak. Ayrıca 25 Şanlıurfa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu öğrencisi sahaya, futbolcu ve hakemler ile el ele çıkacak. Maç öncesi İstiklal Marşı'nı da ünlü tenor Hakan Aysev seslendirecek.
Trabzonspor ve Fenerbahçe takımlarının TIR'larından yapılan tescilli ürün satışı maç gününe kadar Şanlıurfa şehir merkezinde, maç sabahı saat 10.00'dan itibaren de GAP Arena çevresinde belirlenen alanda sürecek.

BÜYÜK FİNALİ CÜNEYT ÇAKIR YÖNETECEKZiraat Türkiye Kupası finalini, geçtiğimiz hafta UEFA Avrupa Ligi'nde Fulham-Hamburg arasında oynanan yarı final maçında görev yapan FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır'a Bahattin Duran ile Tarık Ongun yardımcılık yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya olacak.

STAT KAPILARI SAAT 12.00'DE AÇILACAK5 Mayıs Çarşamba günü saat 15.45'te başlayacak ve TRT 1 tarafından naklen yayınlanacak olan Ziraat Türkiye Kupası Finalinde stat kapıları saat 12.00'de açılacak. Şanlıurfa'nın ev sahipliği yapacağı ilk Türkiye Kupası finalinin bilet fiyatları kale arkası 10 TL, maraton 20 TL, numaralı kısım da 30 TL olarak belirlendi. Trabzonspor taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları da güney tarafındaki tribünlerde yer alacak.

BASIN VE VIP TRİBÜNLERİNİN KAPASİTESİ ARTIRILDIBu final için Şanlıurfa GAP Arena'nın basın ve VIP tribünleri de yenilenerek kapasiteleri artırıldı. Basın tribününün kapasitesi 280'e çıkarılırken, ağırlama alanları ile birlikte 1500 kişilik VIP tribünü oluşturuldu. Türk Telekom'un teknik altyapısını yenilediği stadyumda engelli tribünü de finale hazır hale getirildi.

3 BİN 200 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞACAKTrabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki tarihin ilk Ziraat Kupası finalinde, 2200'ü emniyet mensubu ve 1000 özel güvenlik olmak üzere toplam 3 bin 200 güvenlik görevlisi hazır bulunacak.

FİNALE ÖZEL TOPKupa finali bu maç için yaptırılan özel logolu ve 1'den 30'a kadar numaralandırılmış Nike toplarla oynanacak.

EN DEĞERLİ OYUNCUYU BASIN MENSUPLARI SEÇECEKTrabzonspor-Fenerbahçe finalinin en değerli oyuncusu, karşılaşmada görev yapacak olan basın mensupları tarafından belirlenecek. Finalin sona ermesi ile birlikte maçın oyuncusu, stadyumda anons edilecek.

KUPA ŞAMPİYONU 1.5 MİLYON DOLAR EKSTRA ÖDÜL KAZANACAKEylül 2009'da başlayan ve toplam 71 takımın mücadele ettiği Ziraat Türkiye Kupası'nı müzesine götürmeyi başaran kulüp, finale kadar kazandığı başarı primlerinin yanı sıra kupayı kazanmasından dolayı da 1.5 milyon dolar ekstra prim alacak. Finalist diğer takım da 900 bin dolar ile ödüllendirilecek.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.