banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

FIFA, başörtüsünü turnuvadan ihraç etti!

Papua Yeni Gine'nin de katılması beklenen turnuva öncesi FIFA, İran takımının maçlara başörtüsüyle çıkmasına izin vermedi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), başörtülü İran bayan futbol takımının, Singapur'da 12-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2010 Gençler Olimpiyat Oyunları'na katılmasına yasak getirdi. Tahran'ı ayağa kaldıran karara göre İran'ın yerine turnuvaya Tayland katılacak.

Türkiye, Ekvator Ginesi, Trinidad ve Tobago, Şili ve Papua Yeni Gine'nin de katılması beklenen turnuva öncesi FIFA, İran takımının maçlara başörtüsüyle çıkmasına izin vermedi ve başörtüsünün kurallara aykırı olduğunu ileri sürerek İran'ın turnuvadan men edilmesine karar verdi.

Kararı internet sitesinde duyuran Asya Futbol Konfederasyonu, İran'ın yerine Tayland'ın turnuvaya dahil edildiğini bildirdi. Ayağa kalkan İran Ulusal Olimpiyat Komitesi ise, FIFA ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne çağrıda bulunarak başörtüsüne yönelik yasağın kaldırılmasını istedi.

(Yeni Şafak)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.