banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Fenerbahçe'ye ilk mescidi yabancı futbolcu Sow istedi!
Türkiye'nin en büyük futbol kulüplerinden Fenerbahçe'nin tesislerine olmayan Mescid'i ilk isteyen isim yabancı bir futbolcu oldu. 

Beşiktaş maçında attığı golden sonra secdeye giden Fenerbahçe’nin Yeni Yıldızı Moussa Sow dini vecibelerini yerine getirmek için Can Bartu Tesisleri’ne mescid yapılmasını talep etti.

Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk maçta Beşiktaş’a gol attıktan sonra yere kapanan Sow’un bu hareketinin, sanıldığı gibi “çimleri öpme” değil, “secdeye varma” olduğu belirtildi. Müslüman olan ve Fransa’da oynarken de her golden sonra secdeye kapanan Senegalli, bu geleneği Türkiye’de sürdürdü.

Fotomaç'ın haberine göre, Samandıra’daki Can Bartu Tesisleri’ne mescit açılması talebinde de bulunan Sow, idari menajer Hasan Çetinkaya ile görüştü. Çetinkaya da, “Tesislerde dini vecibelerimi yerine getirmek istiyorum. Eğer uygun bir oda mescit olarak hizmet verirse sevinirim” diyen Sow’a bu talebi yönetime ileteceği karşılığını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.