banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde Shakhtar Donetsk takımıyla eşleşti

Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turundaki rakibi Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk oldu. Fenerbahçe İlk maçı 28 Temmuz'da evinde, rövanşı ise 4 Ağustos'ta deplasmanda oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu kura çekimi, UEFA'nın İsviçre'deki merkezi Nyon'da gerçekleştirildi. Kura çekiminde Fenerbahçe Asbaşkanlarından Ozan Balaban ve Sportif Direktörü Gulliano Terrenao temsil etti.

Muhtemel rakipleri arasında seri başları Shakhtar Donetsk (Ukrayna), Ajax (Hollanda), Monaco  (Fransa), Club Brugge (Belçika) ve CSKA Moskova’nın (Rusya) yer aldığı ve kura çekimine 2. torbadan giren Fenerbahçemiz Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk ile eşleşti. 3. ön eleme turunda ilk maçlar 28 veya 29 Temmuz’da rövanşlar ise 4 veya 5 Ağustos’ta oynanacak.

Fenerbahçe-Shakhtar Donetsk eşleşmesindeki ilk maç 28 Temmuz Salı günü Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak. Rövanş maçı ise, Ukrayna'daki iç karışıklıklar nedeniyle Donetsk'te değil, Batı Ukrayna'da, Polonya sınırındaki Lviv kentinde 4 Ağustos Salı günü oynanacak.

Grup maçları öncesi son aşama olan Play-Off eşleşmelerinin kura çekimi ise 7 Ağustos'ta yapılacak. Play-off karşılaşmaları da 18-19 Ağustos ve 25-26 Ağustos'ta oynanacak. Şampiyonlar Ligi’nde grup kuraları 27 Ağustos'ta çekilecek ve grup maçları 15-16 Eylül'de başlayıp 8-9 Aralık tarihinde son bulacak 

2015-2016 Sezonunun Şampiyonlar Ligi Final Maçı, İtalya'da Milan ve Inter'in ev sahipliğini yapan San Siro (Giuseppe Meazza) Stadı'nda 28 Mayıs 2016 tarihinde oynanacak.

Diğar eşleşmeler ise şöyle:

Şampiyonlar Grup 1:

Lech Poznan / Sarajevo  - Basel
Ludogorets Razgrad / Milsami - Skënderbeu /Crusaders
HJK / Ventspils - Maribor / Astana
Celtic / Stjarnan - Qarabag / Rudar Pljevlja
As Trencin / Steaua Bükreş - Partizan - Dila Gori

Şampiyonlar Ligi Grup 2:

Midtjylland / Lincoln - APOEL / Vardar
Hibernians / M. Tel-Aviv - Plzen
Dinamo Zagreb / Fola - Molde / Pyunik
TNS / Videoton  - BATE / Dundalk
Salzburg - Malmö / Žalgiris
 
Şampiyonlar Ligi 3. Grup

Panathinaikos - Club Brugge
Young Boys - Monaco
CSKA Moskova - Sparta Prag
Rapid Wien - Ajax
FENERBAHÇE-Shakhtar Donetsk


Kurayı Değerlendirdiler

 
Kura çekimi sonrası FB TV canlı yayınına telefonla katılan yöneticilerimiz eşleşmeyi değerlendirdi.

Genel Sekreter ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, bu turu taraftarımızla birlikte geçeceğimizi söyledi.  Herkesin bayramını kutlayan Mahmut Usu, “Yaklaşık 3 sene Şampiyonlar Ligi’ne katılamadığımız için Fenerbahçe’nin hakları yendi. Aslında bizi 1. torbada olmalıydık. Bu sene yaptığımız transferlerle iddialıyız Tabii Shakhtar da çok saygı duyulacak bir takım. Biz seyircimizle, taraftarımızla bu turu geçeceğimizi inanıyoruz. Bundan sonra da çok önemli takımlar var. Bizim her halükarda bu elemeleri geçmemiz lazım. Fenerbahçelilere büyük iş düşüyor. Ancak onların büyük desteğiyle kazanırız” diye konuştu.

Ramazan Bayramını kutlayarak söze başlayan Başkanvekili Mithat Yenigün ise Fenerbahçe’nin yeni bir yapılanma içerisinde olduğunu belirterek,  “Şampiyonlar Ligi’ne devam etmek istiyoruz. Yeni bir yapılanmayla, başarılara imza hedefiyle yola çıktık. Taraftarlarımızla birlikte engelleri aşarak 3. yıldır uğradığımız büyük haksızlıklara karşın şampiyonlar ligine kalmayı amaçlıyoruz” dedi.

Kurada Fenerbahçe'yi temsil eden Asbaşkanlardan Ozan Balaban da FB TV yayınına canlı bağlantıyla katılarak değerlendirmede bulundu. Ozan Balaban. “Eşleşme sonrası Shakhtar yetkilileri ‘Keşke sizi ileriki turlarda görseydik’ dediler. Onlar bu eşleşmeden hoşnut değil. İlk maçı stadımızda oynayacağız, Tek dezavantajımız onların liginin erken başlaması. Ancak bizim için fark etmiyor.  Biz bu turu geçeceğiz ve layık olduğumuz yere geleceğiz. Bu saatten sonra zoru basiti yok. Hocamızla konuştuk maçları inceleyeceğiz, analizleri yapacağız. Biz de her gün bir maç yapıyoruz ve biz de hazır olacağız. Bu saatten sonra mazeretimiz yok, bu turu geçeceğiz. İnşallah taraftarlarımız stadı çok güzel bir şekilde ful doldurur ve bu turu geçeriz" dedi.
 
FB TV’nin canlı yayın konuğu olan Shakhtar Donetsk CEO’su Sergey Karpin de en zor kurayı çektiklerini söyledi. Fenerbahçe’yi, transferlerini, yatırımlarını yakından takip ettiklerini söyleyen Karpin, bu transferlerin Fenerbahçe’ye güç ve tecrübe kattığını belirtti. Karpin, Lucescu'dan dolayı her iki kulübün de birbirlerini yakından tanıdığını sözlerine ekledi.

Shakhtar Donetsk

1936 yılında kurulan ve Ukrayna'nın köklü ekiplerinden olan Shakhtar Donetsk, Sovyetler Birliği döneminde 4 kez kupa sevinci yaşarken, esas başarılarını Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Ukrayna'da 2000'li yılların başından itibaren elde etmeye başladı.

2001-2002 sezonundan bu yana oynanan 14 sezonun 9'unda şampiyon olan Shakhtar, 1995 yılından bu yana da Ukrayna kupasını 9 kez müzesine götürdü. Ukrayna Süper Kupasını da 7 kez kazanan Shakhtar, en büyük başarısını ise yeni adıyla UEFA Avrupa Ligi’nin UEFA kupası adı altında oynandığı 2008-2009 sezonunda elde etti. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın ev sahipliğinde oynanan finalde Alman ekibi Werder Bremen'i normal süresi 1-1 sona eren maçta Jadson'un uzatmalarda kaydettiği golle 2-1 yenen Shakhtar kupa 2'de şampiyonluğa ulaştı.

Ukrayna Liginde geçtiğimiz sezonu Dinamo Kiev'in 10 puan gerisinde 2. bitiren Shakhtar, kupa finalinde de karşılaştığı rakibine penaltılarla boyun eğmişti. Şampiyonlar Ligi H grubunu Porto'nun ardından 2. bitiren Shakhtar, son 16 turundaysa Bayern Münih'e 7-0 ve 0-0'lık skorlarla elendi. Teknik direktörlüğünü 2004 yılından bu yana Mircea Lucescu'nun yaptığı Shakhtar, transferde eski oyuncusu Hırvat Eduardo da Silva'yı Flumınense'den renklerine bağlarken; birçok önemli oyuncusu ise takımdan ayrıldı. Brezilya Milli Takımında da forma giyen kanat oyuncusu Douglas Costa 30 milyon Euro'ya Bayern Münih'e transfer olurken, kulüp tarihinin 128 golle en golcü oyuncusu olan ve 8 sezon forma giyen Luiz Adrıano 8 milyon Euro'ya Milan'ın yolunu tuttu. Orta saha oyuncularından Fernando'sa 8 milyon Euro'ya Sampdoria'ya transfer oldu. Shakhtar yeni sezon öncesinde Dianmo Kiev'le oynadığı süper kupa maçını ise Hırvat Darıjo Srna ve Bernard'ın golleriyle 2-0 kazandı.

Fenerbahçe daha önce Ukrayna ekibiyle 3 kez hazırlık maçlarında karşılaşırken, resmi olarak ilk kez  Avrupa kupalarında mücadele edecek.
Kaynak. Fenerbahçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.