banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor HAMEDO

Fenerbahçe 0-0 Galatasaray

Derbinin ilk tehlikeli atağı Galatasaray’dan geldi. Linnes’in pasıyla ceza sahasına sağ çaprazdan giren Gomis’in şutu yandan auta çıktı. 20. dakikada da sol kanattan üst üste çalımlarla kendisine şut pozisyonu yaratan Rodrigues’in vuruşu kalecide kaldı. Fenerbahçe 23’te Soldado ile pozisyon yakalarken Serdar’ın yerdeyken yaptığı müdahale tehlikeyi önledi.

Dakikalar 34’ü gösterirken Mehmet Ekici’nin kaptırdığı topla hızlı atağa çıkan Feghouli topu Gomis ile buluşturdu. Ama Gomis’in sağ çaprazdan şutu yine kaleyi bulmadı. Fenerbahçe’nin 41. dakikada Mehmet Ekici ile yakaladığı pozisyonda direk dibinde Muslera çok başarılı bir kurtarış yaparken ilk yarı 0-0 eşitlikle sonuçlandı.

Galatasaray ikinci yarının başında da mutlak bir gol fırsatından yararlanamadı. 48. dakikada savunma arkasına atılan uzun pasta topla buluşan Rodrigues’in şutu kaleciden döndü. Dönen topu Gomis kaleye gönderdi ama son anda ayak koyan Neustaedter golü önledi. 60’ta da Nagatomo’nun uzaktan şutunu kaleci çıkardı dönen topu Feghouli kaleye göndermek istedi ama top yan ağlarda kaldı.

65’te Dirar’ın sağ kanattan ortasında Alper’in vurduğu kafada Muslera iyi yer tutan isim olurken 71’de yine Alper’in vuruşunda bu kez ayak koyan isim Maicon’du. 81’de Giuliano’nun yakaladığı pozisyonda Muslera önde yakalanmasına rağmen başarılıydı. 

Galatasaray 84. dakikada ise önemli bir fırsattan yararlanamadı. Linnes’in  ortasında topla ceza sahası yayında buluşan Belhanda’nı şutu kalecide kaldı. 86’da Fernandao’nun yakaladığı tehlikede Muslera başarılı olan isimdi. 89’da ise Galatasaray’a bu kez direk izin vermedi. Gomis’in yerde kalmasıyla kazanılan serbest vuruşta Maicon’un vuruşu direğe çarpıp auta çıktı. 90+4’te ise Galatasaray inanılmaz bir pozisyondan daha yararlanamadı. Gomis’in ceza sahasındaki pasında bomboş durumda topla buluşan Tolga’nın şutunu kaleci iki hamlede önleyince derbi 0-0 sonuçlandı.

Bu skorun ardından Galatasaray puanını 54’e yükseltti. Galatasaray Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Trabzonspor’u Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Stadyumu’nda ağırlayacak.

STAT: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Ekrem Kan, Kemal Yılmaz, Ümit Öztürk
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Neustaedter, Skrtel, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef de Souza, Dirar (Fernandao 72), Mehmet Ekici (Alper 60), Giuliano, Soldado (Valbuena 77)
GALATASARAY: Muslera, Linnes, Serdar, Maicon, Fernando (Donk 59), Selçuk (Tolga 74), Feghouli (Sinan 82), Rodrigues, Belhanda, Gomis
SARI KART: Dirar, Skrtel / Fernando, Serdar, Maicon

Kaynak: Galatasaray.org

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.