banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Fatih Terim'den sürpriz TFF kararı

 

Geçtiğimiz hafta içinde Galatasaray yönetimi, sürpriz bir kararla Fatih Terim'i görevden almıştı. Kendisine posta yoluyla yapılan tebligattan önce yönetim kurulunda oybirliği ile Terim'ingörevine son verilmişti. Fatih Terim tüm bu yaşananlara rağmen bir açıklama yapmamış, Çaykur Rizespor maçını izlemekten son anda vazgeçmişti.

Fatih Terim'in sözleşmesini tek taraflı fesihi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Önce Terim'in idmanda görevden alınması ve yönetim kurulunun tarzı tartışıldı. Şimdilerdeyse haksız fesih kararı gündeme oturdu. Türkiye Futbol Federasyonu ile şimdilik 2 maç dahasözleşmesi bulunan ve herhangi bir ücret almayacağını açıklayan Terim, Galatasaray'dan tek taraflı sözleşme fesihi ile görevden alındı.

Daha önce Del Bosque, Tigana ardından da Schushter'in görevden alınmalarında yaşadığımıztek taraflı fesih şimdi de Fatih Teirm için uygulandı. Birçok profesyonel futbolcuya da uygulanan ve ardından bazı takımlara transfer yasağına kadar giden süreçte tek taraflı fesihin büyük bir kriz yaratabileceğini de açıklayan örnekler oldu.

Fatih Terim, efsane olduğu kulübün tek taraflı fesih kararına rağmen Türkiye FutbolFederasyonu'na herhangi bir bildirimde bulunmadı. Yabancı hocaların ülkemize özelkontratlarla geldiği, Türkiye'den ayrılırken de milyonlarca Euro tazminat aldıkları bir dönemdeTerim, Galatasaray'dan sorun çıkarmadan ayrıldı. Fatih Terim'in bu kararı birçok Galatasaraylıtaraftarı daha da duygulandırırken, İmparator'un sarı kırmızılı takımın daha da kaosa sürüklenmemesi için bu şekilde bir duruş sergilediği ifade edildi.

Özellikle yabancı teknik adamlar, sözleşmelerinde yazan tazminat maddeleri ödenmesine rağmen kovuldukları kulübü UEFA'ya şikayet etmişti. Bu arada TFF'nin internet sitesinde Terim, hala görevinin başında gözükürken sözleşme süresinin son yılı da 2014 olarak belirtiliyor.

Terim'in sözleşmesindeki maddeler ödense ve 2014 Mayıs ayına kadar olan alacakları verilsebile Terim'in tek taraflı fesihin ardından Galatasaray'ı Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet hakkı bulunuyor. Bununla birlikte Galatasaray hissedarları da alınan bu kararın ardından hukukiyollara başvurabiliyor.

Eurosport

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.